én azt nem értem, vannak ezek az index követő certik, nézem a petiben a könyvet, csak áll, alig van mozgás ... az igazi index meg szinte mindig mozog ... ha a bankok generálják a vételi és eladási ajánlatokat, akkor mért nem mozog? van már valakinek tapasztalata vagy én csinálok valamit rosszul?
Ha nem lesz rossz a 6400 tarthatja, bár daxba nem vagyok otthon.
Törölt felhasználó2008. 07. 31. 11:05
Egyébként nem gondoljátok hogy előre beárazták a jó makrókat? Ha jó is lesz, akkor jó kiszállási pont lesz a rally után, ha meg rossz akkor egyértelmű. Egy kis dax short talán nem is lenne hülyeség.
Nyitó, vki a tegnapi nyerőt gyorsan el akarta adni és rosszul számolta a cert árát,lehet most hozta vissza a bukóját és ki akart szálni, butaság volt nem megvárni az árjegyzőt, én is meg akartam venni de nem sikerült.
Törölt felhasználó2008. 07. 31. 10:39
Elkalkulálták magukat. Aki vett jól járt, bár lutri volt hol teljesül, 1500 fölé állt be párezer darab vevő reggel, és az eladók csak 1250 ig látszottak, jóval kevesebben mint a nagy vevő a másik oldalon. Ha kevesebb lett volna a könyvben eladó akkor 1500 feletti áron teljesül, és az messze nem biztos hogy jó biznisz. Így most szerencséje volt, vagy látta a full könyvet :D
1450 volt egy stop, azzal aktiválták, közben kikapták az árjegyzőt, üres lett a könyv és bekerült az eladói oldalra az 1350 limittel az aktivált stop. Nagyon vigyázni kell a limit árral a stpnál.
nem volt hibas a jegyzes, csak 5000 darabbal jegyeznek, ha azt kiveszik, akkor 1-2 perc kell neki, hogy benn alljon megint. Nyitorol velemeny?
Törölt felhasználó2008. 07. 31. 10:31
Mi volt ez az ugrás?????? Leszúrt 1350-ig, amikor az olajban nem is volt leszúrás, hibásan jegyezték az árat, egszivatták saját magukat. Jól jártak páran, 1350 en vettek :)
Annyiszor megégettem magamat az olajjal már, hogy nem nyúlok bele - de szerintem még egy ideig a 125-öt táncolja körül.
Alatta long, felette short ...
Törölt felhasználó2008. 07. 31. 10:19
Na én itt nem nyúlnék bele. A tegnapi nagy menet azért volt mert agyon volt shortolva. Jó vevők a shortosok. Amikor tegnap megjelent valahol, hogy nem fog emelkedni az olaj, mert a longállományok leépültek, és nagy short pozik épültek ki jót nevettem. Ez volt a garancia arra hogy a támasz megfogja, és ha fordul akkor nagyot szól :)
Most ők már zárták, de nem hiszem hogy ezen a szinten most rávetődnek a vevők, hacsak nem kezdik visszapakolni részvényekből, de az meg egyelőre nem látszik. Ha megy is tovább, akkor elötte innen korrekció szerintem akár 123 környékéig is.
Ti azt ertitek miert alltak benn 1200-1300 kornyeken ennyien eladonak? Miert nem vartak meg az automatikus jegyzes arfolyamat? Rogton buktak kb. 130 pontot, mert a jegyzes valahol 1530 korul volt. Ennek mi ertelme, ha nem egymastol vesszuk, hanem a jegyzotol a legtobb esetben?
Most a hogyan tovább a kérdés, még minig az eső trendben van, csak még a csatornát most formálgatja. A dodo se nagyon tudja mit csináljon, meglátjuk, 11-kor nyitnak az angolok ők mit gondolnak
Na, én is kidobtam, 1600-on terveztem eladni de nem jött fel, úgyhogy kézi stoppot tettem 1500-ra.
1506-on elment 80 db (1700-as és 850-es, átlag 1168).
Nincs olaj pozim, tényleg rá is kell most ülni a kezemre, a héten már nem nyitok.
Törölt felhasználó2008. 07. 31. 09:46
Igen, a 100 ból 15 öt vki más kapott, mondjuk ezt sem értem hogyan, de mindegy.
Törölt felhasználó2008. 07. 31. 09:45
hja mégha longot nyitottam volna de short lett bocs...
Certifikátok