én azt nem értem, vannak ezek az index követő certik, nézem a petiben a könyvet, csak áll, alig van mozgás ... az igazi index meg szinte mindig mozog ... ha a bankok generálják a vételi és eladási ajánlatokat, akkor mért nem mozog? van már valakinek tapasztalata vagy én csinálok valamit rosszul?
Annyi sikerült, hogy ez a Euro Bund Future egy kötelezettséget szemléltet (eladói oldalon), vevői oldalon meg vmi Bundeskölcsön felvételére jogosít egy jövendőbeli időpontban az üzletkötéskor megállapított áron. Lényegében a grafikon egy indikátor a kamatfejlődésre.
Vmi olyasmi is van, hogy emelkedik az indikátor, ha növekszik a kereslet, csökken ha stagnál / hanyatlik. Mondjuk ez logikus.
Javítson ki vki ha félrevezetem a népet :))
Törölt felhasználó2008. 11. 20. 14:38
Olaj TL05- nél hol van kiütési szint, tudja valaki? Kösz.
Nem lenne rossz egy Erste OTP certi páros. A Rafinak nem jött össze, de az a spreadjai miatt nem is lett volna jó. Persze annyira nem akarják szerintem, hogy OTP certivel kereskedjünk,mert ugye itt van a részvény maga. Pedig sem shortre, sem longra nem lenne egy utolsó dolog.
Sőt ha nem adta el az árjegyzőnek az 1000-ért vett certit, akkor a maradványértéken számolva 50% körüli bukta. Ez világosan látszott reggel, hogy 1000-ért öngyilkosság.
Az SZVSZ hülyeség volt, mert annyiért nem fogják elszámolni. Mert ha 400Ft-ért veszi, akkor még megértem mert 2 hét várakozás és nyer rajta 20-25% ot. 749 ről kiütés után már csak bukni lehet. Nameg 2 hetet várni. Ha a multkoriból indulok ki akkor addigra keményen megyünk felfele, persze már semmi sem biztos.
Azt még csak értem, hogy az az 50 db-os kolléga, aki velem együtt szállt be 822-n, az 800-on kiparázott, de mi volt a végén az a 702 db-os tétel fél millióért?
Nekem 2 olaj TL kiütésem volt az egyik 481Ft a másikat nem tudom, de mint ha magasabban számolták volna el legutóbb.
DAX kiütéshez nem volt szerencsém.
Erre mondtam, ha megyünk felfele nem lesz long. De remélem nem lesz igazam, és az ERSTE már rég beízzított egy 3600L-t. (Bár lehet, hogy az is magas érték??)
Certifikátok