én azt nem értem, vannak ezek az index követő certik, nézem a petiben a könyvet, csak áll, alig van mozgás ... az igazi index meg szinte mindig mozog ... ha a bankok generálják a vételi és eladási ajánlatokat, akkor mért nem mozog? van már valakinek tapasztalata vagy én csinálok valamit rosszul?
Ez állítólag úgy van, hogy az arany esése a sok intézményes felhasználó likvidálása miatt következett be ez elmúlt 1-2 hónapban.
Most lefutottak a likvidálások (egyenlőre), ezért tud az arany emelkedni.
A kisemberek kereslete folyamatosan nőtt, de eddig a likvidálások tartották az egyensúlyt.
Na meg persze most mintha gyengélkedne a dollár is.
Azt utálom, hogy ha a jenkik nincsenek nyitva akkor senki sem tudja hogy merre menjünk. Csak tapogat mindenki mindenfelé, gyakorlatilag elég lenne az ő idejükben és piacukon trade-elni csak.
Nem mondtam, hogy úgy esik addig, mint egy kő.
Most akár egy nagyobb korrekció is benne lehet.
Ha figyelitek, épp lefeleződött az index 8200/4200 - a Nagy Gazdasági Világválság idején innen egy 40 %-os korrekció indult, hogy aztán onnan essen tovább a hetedére !
Azt írják TA alapon 121 volt az ellenállás innen konszolidáció várható. Illetve azt is, hogy 124 a célár közép távon.
Ha vége az általános "beültető" rallynak sztem elindul felfelé.
Nem igazán mertem shortot venni belőle, mert ez leginkább felfele akar menni :)
Grat. annak aki ilyet tett :) Csak szálljon ki időben :))
Egyébként milyen kötvények tudjátok pontosan?
Mert amit én lefordítottam az érdekes..
Elvileg úgy kellene ennek működnie, hogy ha emelkednek a részvények, akkor gyegélkednek a kötvények.
Tehát, ha kibontakonka egy komoly télapó rally (szerintem nem fog!), akkor a short kötvény certi lenne a nyerő.
Na, kemeny 1 orat volt a birtokomban az ebdax; vetel utan beadtam 2%-kal napi eladasra, es volt kepe elmenni 8 perccel a zaras elött...
A Bund shortra en is adtam be megbizast, az nem teljesült.
Mire az emelkedés kifullad, addigra megint hoznak egyet .
Önmagában az, hogy sorra kiütődnek a longok medve időszakban érthető lenne, de ha belegondoltok az már nem véletlen, hogy a kiütési limiteket mindíg úgy állapítják meg, hogy ki is ütdőjön.
Pl. Simán hozhattak volna egy longot mondjuk 3500-as kiütési limittel !
Törölt felhasználó2008. 11. 24. 17:06
Ahogy annó sejtettem, nincs DAX long amikor kellene. Mekkorát száguldott most a DAX. Délelőtt 4155 volt, most 4500...
Certifikátok