A Humet 2005. március 25-iki közgyűlési döntését a Cégbíróság végzésével jóváhagyta, azaz a társaság alaptőkéjét 14,863,515 db, egyenként 6 Ft névértékű, azonos jogokat biztosító, dematerializált részvény testesíti meg.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=54642
Én meg egyszer azt találtam mondani, amikor kirúgtak az elektropontból, hogyha nyerek a lottón, akkor megveszem őket kilóra és minden köcsögöt lecserélek ott.;) Végülis ezt máig komolyan gondolom:))
ezért kell a hidegvér!Amugy ha valamit könnyu befolyásolni lefele azt szvsz fölfele is... ha betolni 2-3gurigát a gaiba és 10-15kával limittel tolnám nem hiszed hogy 250-300alatt nagyon rámontenék... pláne a mostani pláza mizé miatt sem, amiről a nagyobbak, jobban informáltabbak többet tudnak mint én, de azért azt láthatod hogy 160alá nem nagyon akar menni, sőt ott is csak vennék, eladni 190környékén adnák, de ahogy ők nem mennek lejjebb ugy a vevők sem jönnek egyenlőre feljebb.. ha bejelentik hogy a projekt valoban a megvalosulás kuszobén van, vagy esetleg lerakták az alapkovet, vagy mittom én,de hir és pozitiv akkor megint lesz benne rally és mindig lesz valaki akinek felcsigázza a fantáziáját ez a hullám vasut és hogy mikor meddig megy 230 vagy 400 az az adott szitutol és spekitől függ... csak nehogy valaki akinek nem számit és csak játszana vele egyszer csak feltolja 1000re, mert arra már nem azt mondanák hogy speki hanem hogy valaki tud valamit és még azt is berántaná aki a budos életben nem venne gardeniát... ha megnyerem a lotto otost neketek végetek mint a botnak mert 5000ig viszem fel....:) csak azért is...:)
A Gardéniás cápázásról annyit, hogy amikor nekem volt kb 150 ezerért és már sz*rtam bele hogy mennyiért adom el, csak valami pénz legyen belőle vissza..na szóval akkor éppen valaki próbálta felnyomni, 15% pluszban volt pár száz ezres kötéssel, akkor kb harminc százalék mínuszban végzett, mert eladtam a felét:) Magához sem tért a papír vagy 10 napig, aztán megint valaki megpróbálta felnyomni, akkor láttam hogy el tudom adni a maradékot, levittem 100 köré. Nagyon sokáig nem tért magához!:))) Szvsz Gardénia túl könnyen befolyásolható, leginkább negatív irányba. Ismerek valakit aki még 1900-ért vagy mennyiért vette és várja a csodát, nem irigylem szegényt:)
mondanék még egy okosságot amire sokan fogják azt mondani hogy hujeség... :))) ha nagyon hidegvérü vagy csak akkor játsz ilyet,pláne kispénzel,mert oltári nagy kockázat van benne... időnként, kb hetente egyszer, de van egy olyan papir amiben alig vannak ajánlatok,konkrétum nélkül!ez- hát ha nem is akármelyik- de jo pár lehet!belenézel a konyvbe és akár 3-5száz ezer forintal egyedul tudsz rántani 5-8, jo esetben 10-12%ot is,de ilyenkor nem szabad tartani a papirt hanem el kell adni egyből!Még akkor is ha ugy érzed feljebb mehet!baromi nagy rizibizi, de ha ugyesvagy 1-2ora alatt bezsákolsz 4-5, még jobb esetben akár 10%ot is... ezt csinálják a nagyok is, csak joval nagyobb tőkékkel... irok 2részvényt:az egyik a gardenia a másik a zwack a zwackot 10ről toltam fel 11300ra talán el sem hiszed hogy alig 600000forintal...:)) ) A gardenia már keményebb dio, ott várni kell a többiekre mig rácápáznak vagy te cápázolrá és utánnad mennek de ahoz jo nagy puffot kell betolnod hogy ne eladjanak hanem inkább vevőnek álljanak be melléd ezzel is besegitve a tolásba hiszen nekik is ez az érdekuk az elején, a tömeg nagyon tudja nyomni,mint ahogy azt már bebizonyitotta napokon keresztul is limittel!Ellenben baromira rizibizi!!!én pl a gardeniát ugy benyaltam mint maci a mézet... :( de ilyenek is kellenek, mert nem mindent lehet megtanulni más hibájábol, pláne a tőzsdét... az adrenalin, a nyomás, az számit hogy mit hoz ki belőled... a sterszt tudod e kezelni, tudsz e erőt meriteni a 200as vérnyomásodbol... :))) ha nem akkor inkább tanulgasd a chratelemzést mert nyomás alatt nem biztos hogy jot lépnél... pl egy gardenia speki közben ha eladhatod akár jocskán idő előtt és nézed ahogy a papir még a duplájára is megy és nem birod megállni hogy ujjabb tételt szerezz, erre zuhanni kezd és az a hujeség jut eszedbe joval lentebb hogy leátlagold... na neked már csak egy nyalokára fogja futni az őrültekháza után, vagy ki tudja meddig ragadsz bele... ellenben volt itt olyan aki 3-4szeresére dagasztotta a gardeniába befektetett pénzét... a fentiekben nem a gardenia a lényeg és nem is a zwack, hanem jo időben jo helyen hidegvérrel dönteni :) és hogy kispénzből is lehet jól élni,de nagy pénzt is el lehet bukni...
Törölt felhasználó2005. 06. 08. 08:33
Kétségtelen igazad van az 5%az %-és ez a lényeg,meg a bluchippen lehet tervezni,egy spekin pl:econet várni akár 6-hónapot,hogy mikor jön egy nagy befektető és hajlandó belefeketetni.És az is igaz,hogy,egy befektetőnek el kell döntenie magáról hogy hogy spekuláns-e vagy sem.Látod,máris gazdagodtam tőled néhány új ismerettel.Ezt nem gúnyból mondom.Ezért mondom hogy mindenki szóljon hozzá hisz akkor van esély arra hogy mondjanak jó észrevételeket,pl:mi nt a tiéd,ezt megfontolom.Tisztele tem.
apám...bakker aki ezen a csomon átlát már sikerrel pályázhat egy kémregény főszerepére... :) shakespier jut eszembe a topikrol,neki volt annyi fantáziája amit csak az élet produkálhat, mint az alábbiakban is... tévedések vigjátéka ez a topik s a végén azért kiderül, hogy sok huho... csokasyért... :))) édesek vagytok, de tényleg! ;) - undi: hasonloan gondolkodsz mint én, de 2 dologra felhivnám a figyelmed a %ra és a darab számra... 1 milliobol kb 17-18k-t tudsz venni az ecobol ami semmi, ha belenézel a könyvbe és 20-50-80kás pakkokat látsz fel is és le is 5lépcsőn át... richterből 30-35 darabot tudsz venni ami van amikor egy egész lépcsőfok s a következő csak 2-3száz forintal fölötte van... összességében véve a richterben is picihal vagy és az ecoban is.... a különbség annyi hogy amig a ricsikében nagyábbol meg lehet mondani hogy ezen a héten van benne 5-8% addig az ecot ugy elemezheted ahogy akarod, mert nem tudod megmondani a budos életben a chartbol hogy merre tovább és mennyivel,DE az ecoval akár meg is duplázhatod a pénzed mivel erőssen spekipapir,de le is felezheted!!!!Mint ahogy azt szerintem sajnos tették is páran HA eladták a 90-100on vásárolt papirjaikat...ha nem adták el akkor "csak" beleragadtak. És még egy dolog: ha pl richter vettél 28000en és emelkedik 1400forintal akkor 5%ot kerestél.Ha ecot vettél 55ön és drágul 3forintot akkor azon is 5%ot kerestél... és teljesen lényegtelen hogy mennyit tettél bele, vagy hogy a papir jelenlegi árfolyama 55 vagy 28000 forint a lényeg a %ék valamint az hogy befektetőnek vagy spekinek tartod magad,mert annak arányában fogsz vásárolni richtert vagy ecot és ennek arányában vállalsz kockázatot is! udv:
Törölt felhasználó2005. 06. 08. 07:48
Kedves Barátom!Ha nem veszed sértésnek ezen kijelentéseddel kicsit vitatkoznék.Ugyanis amit te említettél pl:Richter árfolyamban sem biztos hogy megfelelő egy kisbefektetőnek.Pl:v an valakinek 1-milliója a richterrel sokat nem ér,ellenben pl a humettel,az árfolyama miatt,de mondthatnám az econetet,phylaxiát.M eg hát eddigi tőzsdei ismereteim szerint a két papír sem ugyanaz az egyik blue chip,a másik speki. Persze hogy a bluechip biztonságosabb,de nem mindig a bluchip papír a legjobb papír.Ez az én véleményem.A többiek is nyilván elmondják majd a véleményüket.Nem biztos hogy én látom jól.Tiszteletem.
igen, megértelek... ismerem ezt az érzést... én is örülnék, ha a nők nem csupán a gigantikus f...om miatt akarnának engem, hanem felfedeznék bennem a kedves és humoros hőslovagot :))) . viccet félretéve... velem el lehet beszélgetni, engem már "meggyűrűztek" 2. lehetőség: homokos haver... a tesómnak van egy buzi haverja, és rendes, kedves vele, és nem akarja megdönteni :) keress meg egy ShyGuy-t :) persze ez a rosszabbik lehetőség, mert neki nem simogathatod a szőrös mellkasát :) mármint egy hominak... előre is bocs mindenkitől, akinek oka lenne megsértődni... ma bunkó vagyok.
Törölt felhasználó2005. 06. 08. 01:41
ha alűáírom mindegyiket, és rákeresek arra, akkor kidobja a régebbi fórumokat, ahova írtam, de kényelmetlen, és csak van vmi "kedvencek" rovat. (rovátkolt talon) Baahhhh...
Törölt felhasználó2005. 06. 08. 01:12
PLS Help hogyan nézek meg régebbi fórumokat? THX
Törölt felhasználó2005. 06. 08. 01:04
ma ez volt a legforgalmasabb fórum a parketten... úgyhogy megvárom, amíg elolvasom a sok jelentést, és aztán új pozit nyitok. mára az is sikerszámba megy, hogy a jelszót sikerül +változtatni... :) meg aztán aludni is kell... wazzup?, by the way...
"A törvény és egyéb jogszabályok szellemében jártak el. Hivatalból fellebbezniük kellett."
Törölt felhasználó2005. 06. 07. 23:14
Én határozottan megkedveltelek.Ha korábban nyers voltam bocsánatot kérek.Szeretnék veled is jó kapcsolatot kialakítani.Remélem megbocsájtasz.Csókol om kezedet.
Törölt felhasználó2005. 06. 07. 23:07
Véleményed szerint miért nincs lehetősége az APEH-nak a fellebbezés visszavonására?Köszö nöm előre is válaszod.
Törölt felhasználó2005. 06. 07. 23:05
Igen valóban tévedtem.Melyet nem szégyenlek belátni.Remélem ki tudunk alakítani egy jó fórumtársi kapcsolatot.jó éjszakát kívánok.
Úgy gondolom, hogy az Apeh-nek nincs módja és lehetősége a fellebbezés visszavonására. A törvény és egyéb jogszabályok szellemében jártak el. Hivatalból fellebbezniük kellett. A Humet csinálhat bármit, az ügy végére bíróság tesz pontot. Valamikor.Győzzük ki várni.
A Humet hogy próbál hatni? A baseball ütő ütemes lengetésével :)) (Tök jó volt az írás, Civin, tényleg tetszett, humoros, amikor már nem lehet mit reagálni...!)
Undertaker, semmi baj a stílusoddal, (ill. régebben volt egy-két beszólás aféle magas lóról, az nem tetszett, de egyébként semmi gond tényleg, a stílus szó önmagában nem tartalmaz minősítést is, arra céloztam vele, hogy ha más nick mögé akarsz bújni, akkor próbálj meg más stílusban írni... :) ui: beláthatnád már, hogy senki nem írt a nevedben, ez nálam a továbblépés fontos mérföldköve lenne :)))
Törölt felhasználó2005. 06. 07. 21:41
:)
Törölt felhasználó2005. 06. 07. 20:44
Kedves BB!Ha humet mindenképpen meg szeretné oldani a dolgot hogy az apeh-visszavonja a fellebbezést,akkor szerinted mivel lenne érdemes csinálnia?Úgy értem megfelelő kompromisszumkézség? Te a humet-helyébe hogyan csinálnád?Mély tiszteletem.
Végre valaki visszaterelte a lapot eredeti témájához. Szurkolok csokasynak és undertaker bimbódzó románcának, de már rég telefonszámot cserélhettek volna. Humet. Nem igazán értem mire alapozza bárki is egy szakértői gárdával felszerelt államigazgatási szerv fellebbezésének visszavonását? Ez olyan presztizsveszteség lenne, amely nem megengedhető. A Pénzügyminisztérium ebbe a játszmába nem száll be. Nincs hozzá jogalapja. Az APEH-et pedig felesleges bántani. Az a dolga, hogy a törvényes eszközökkel az adót beszedje. Igazságosság, méltányosság jogi fogalmak, melyeknek értelemmel történő kitöltése a bíróság feladata. Várjunk és reménykedjünk !
Törölt felhasználó2005. 06. 07. 20:02
Ha egymást már így megszólítottuk tőled is megkérdem.Szerinted a humet hogy próbál az apeh-ra hatni hogy visszavonja a fellebbezését?Kívánc si vagyok a véleményedre,én adok mindenki szavára.Meg szeretném ismerni a véleményed.Tisztelet tel:gordongeko,aki nem tőzsdecápa de érdekli-e világ.
Törölt felhasználó2005. 06. 07. 19:57
Kedves Laurion nem értem mi a probléma a stílusommal?Igyeksze m kedves lenni mindenkihez így természetesen hozzád is.Bevallom nem vagyok profi tőzsdecápa de érdekel a tőzsde világa és a fórumon vannak igen hasznos témák.És van néhány hozzászolás melyből remélem lehet tanulni.Tiszteletem.
GORDONGEKO NEM BRÓKERARCOK, HANEM Undertaker, bocs a caps bennmaradt, de nem akarom újra írni, szóval Undertaker, a vak is láthatja, stílust is válts, ne csak nevet, az kevés, semmi baj nincs Veled, nyugi, nem kell rejtőzködni! :)) üdv, Re: gordongeko
Nem az vagyok.Nem tudom ő kicsoda jó vagy rossz fej.Miért?Ha az lennék szimpatikusabb lennék?Remélem válszommal sikerült kielégíteni a kíváncsiságodat.Üdvö zletem.
Bejegyezték a Humet tőkeemelését
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=54642