Topikgazda: matgab 2005. 05. 19. 14:35

Befürdetik-e a telefonálókat az ATV nyereményjátékában?  

Ugrás a cikkhez
A Gazdasági Versenyhivatalhoz érkezett számos bejelentésben úgy vélekedtek a tévénézők, hogy az ATV csatornán a Pénzfürdő című játék a fogyasztók megtévesztésével folyik.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=6&i=54282
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 09:29
Előzmény: #1  portfolio
"A versenytörvény fogyasztóvédelmi rendelkezései ugyanis csak a fogyasztók áru-, szolgáltatásválasztá si döntésének szabadságát védik, de ez a védelem nem terjed ki az áru, a szolgáltatás teljesítésének ellenőrzésére, azaz a játéktartás tisztaságának védelmére, mint minőségellenőrzésre. A játékműködésből levont fogyasztói megállapítások a játék tartásához kapcsolódó vélt vagy valós fogyasztói érdeksérelmek lehetnek, amelyek nem tartoznak a Gazdasági Versenyhivatal hatáskörébe.
.
Ennek megfelelően a Versenytanács 2005. május 19-én tartott tárgyalásán hozott határozatával megszüntette az Első Magyar Magántelevíziós Rt., a TeleMedia Interaktív Szolgáltatások Kft. és a TeleMedia InteracTV Produkciós Kft. vállalkozás ellen a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolásának tilalma miatt indított eljárást."
.
Ebben az országban már mindenkit hülyének néznek?
Ha nem az ő hatáskörük, akkor illetékességből illett volna továbbítani a bejelentést az illetékes Fogyasztóvédelemnek! ...de legalábbis kinyomoznia, hogy ki az illetékes és erről tájékoztatni a bejelentőket, hogy magatartásukkal közvetve se hagyják jóvá mindezt...
.
Éni is láttam már ilyen 'műsort', bár biztosan nem az ATV-n, s én is gondoltam már, hogy megvárom a játékszabály ismertetését, vagy egy nyereményt, de eddik nem volt türelmem... ...de ha valóban soha nincs nyertes, akkor garantált, hogy egy nagy csalás az egész, s ez több, mint tragédia... ...egy illetékes sem néz tv-t??? (Persze, ha lenne eszem én sem néznék... :-))) )
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 09:25
Előzmény: #6  matgab
Emlékeztek amikor egy darabig a Monicue Cuvee(bocs ha nem jól írom)vezette a "műsort",vele akarták feldobni!Persze nagyon béna volt,de látványnak az sem volt utolsó(amikor 10 percenként mutogatta a melleit)!Máshoz ért,de lefogadom többen nézték akkor!:))))
matgab 2005. 05. 20. 09:16
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Én a pénznél már rájöttem:
Azért nem jó a megoldás, mert a képen a nagy érme alá elrejtenek bármilyen értékű kis érmét...Én már csak erre tudok gondolni... A kis szőke tényleg jó!
Tegnap is átkapcsoltam, de egy undorító csávó volt rajta! Teljesen ledöbbentem és azonnal visszakapcsoltam a 18-as csatornára...!
Törölt felhasználó 2005. 05. 19. 20:00
Előzmény: #4  jancsika
Ezekszerint nem csak a Viasat3-on van ez így, gondoltam! Ott reggelente megy az átverés mindig. A múltkor végignéztem egy feladványt, a VV3-as Marcsi volt a műsorvezető és nem volt szabad elfogadnia a helyes megoldást. Aprópénzt kellett számolni a képen, aki módszeresen elkezdte, az különösebb tudás nélkül összeadhatta a forintokat. 4-en is mondták a helyes megfejtést a 4.-re azt mondta Marcsika, hogy sajnos nem szabad elfogadnia! Egy olyan példánál, amikor szögeket kell számolni és van vagy 100 szöge az ábrának, akkor könnyedén beveszi az ember, hogy nem jóra gondolt, de ez egyértelmű becsapás volt. Ennyire nem érné meg ezeket a "nyerő" műsorokat csinálni, hogy csaláshoz kelljen folyamodni!?
jancsika 2005. 05. 19. 18:51
Előzmény: #2  matgab
Azér az a szőke beférne a gold-ba is.
Nem is értem miért csak beszél.?
Törölt felhasználó 2005. 05. 19. 17:51
Előzmény: #2  matgab
Hát matgab,én inkább a goldot nézném!:)))
De igazad lehet, nekem is volt már ilyen sejtésem,mer sosem láttam a megfejtést,vagy tuti jó megfejtést mondtak de nem fogadták el!
matgab 2005. 05. 19. 17:32
Előzmény: #1  portfolio
Ez így van. Én nem tartom magam hülye gyereknek teljesen, de vagy olyan megoldásai vannak, amit el nem tudok képzelni...Ráadásul soha nem mondják meg, hogy mi lett volna a jó megoldás, pedig többször kivártam már a végéig...(Kihagyva ezzel jónéhány értékes percet a goldból...:)

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek