Mondjuk lehetséges egy olyan megoldás, hogy a Neo költségének egy részének előteremtéséhez ÁGY átveszi az Akko-tól az ingatlanait (amit persze goodwillel vett meg az Akko vagyis ő saját magától :D), és helyette cash-t tesz be.
Ez pl. akár lehet is az egyik oka annak, hogy miért tart ennyi ideig a Neo-ügylet lezárása. Biztos beletelik egy kis időbe, mire eladják az ingatlanok egy részét. De természetesen ez se biztos, lehet, hogy más oka van.
Úgy értette, hogy ha nem áll az Akko rendelkezésére elég cash és vagy nem kap elegendő hitelt vagy nem akarnak sok hitelt felvenni, akkor a cég kénytelen eladni az ingatlanai egy részét, mert a Neo a cég mostani vagyonával összemérhető, ahhoz képest jelentős falat.
...és akkor még ott vannak a 100 000+ darabos kisbefektetők akiknek kellhet a pénz akkor meg irány a márciusi mélypontok, ahol vagy vásárol bennfentes vagy nem.....nem szép kilátások.
Persze multkor kiszámoltam neked. Túl is van húzva: kapitalizáció 12 MRD+, Neo eszközállomány: ~10 MRD. De ha még benn is maradnak a meglevő cégek akkor is kb fair értéken mozog. Sem az App, sem a BIF, sem a GS kapitalizációja nem éri el mostanság az eszközállomány értékét. Szóval Akkoba már be van árazva a bizonytalan NEO is. Magad is kiszámolhatod, ha nem hiszed. Én annyi Akkot sem vettem mint neked van, de a negyedét nem merném megvenni jelen helyzetben, egyértelműen lefele fog menni az árfolyam, de ez nem is csoda.
Akko Invest