Topikgazda: matgab 2006. 11. 24. 07:22

Adnak-e segélyt nekünk a svájciak? - Vasárnap eldől  

Ugrás a cikkhez
Vasárnap tartanak népszavazást arról Svájcban, hogy az ország fizessen-e 1 milliárd svájci frank értékben egyfajta felzárkóztatási támogatást (segélyt) az EU-hoz 10 újonnan csatlakozott tagországnak. A parlament már elfogadta a régóta ismert törekvést, ugyanakkor a jobboldali svájci néppárt elegendő ellenző aláírást gyűjtött össze a népszavazás kiírásához. A 10 év alatt kifizetendő összegből Magyarország számára összesen 131 millió frank jutna (jelenlegi piaci árfolyamon kb. 21.5 milliárd forint).

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=76629
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 11. 24. 10:39
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Én azt köszönöm meg, amiből egy fillért is látni fogok. Szerinted el fogják árulni, hogy az esetlegesen érkező pénzből mire mennyit fordítanak? Szerintem a pórnépet kihagyják ebből a játszmából, és az égvilágon semmit nem érzünk meg belőle (ahogy matgab is írta, semmire nem elég). Úgyhogy én senkinek nem tartozok ezért köszönettel. Max. akik zsebre teszik, azok igen.
Szívesen.
Törölt felhasználó 2006. 11. 24. 10:16
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Bocs, ez a mi szoc.problémánk. 21 milliárdot - de akár csak 21 Forintot is megköszönni illik: a részemről danke, merci, köszönöm.
Törölt felhasználó 2006. 11. 24. 09:11
Előzmény: #2  matgab
Arra pont elég, hogy a vezető politikusok szétosszák maguk között. Vagy még többet - ahogy írod.
matgab 2006. 11. 24. 09:01
Előzmény: #1  portfolio
21 milliárd, az pont nem elég semmire...
Most ezek a svájciak vagy ennyire szociálisak, vagy ennyire hülyék, vagy valakik kezébe fog odakerülni ez a 21 milliárd, akik cserébe majd 50 milliárdot játszanak ki az ország zsebéből...
Nem kell a könyöradomány, inkább az állami hitelek kondiciót kellene újratárgyalni, mert azk megfojtják az országot...
Ha csak az éves kamatot (több, mint 1000 milliárd forint) nem fizetnénk 3 évig, akkor a 3. év végén egy Ausztria szintre emelkedhetnénk gazdaságilag...

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek