Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 01. 10. 11:23

A Fidesz rendbeteszi az országot  

A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Vazsmegyei 2018. 08. 22. 02:18
Előzmény: #3624  lancaster
Nincs magyar gender. Gender van! És a gender elhúz Magyarországról, van más, ami még nem gender!
Törölt felhasználó 2018. 08. 21. 19:48
Előzmény: #3635  upgrayeddAKS

"Én a bürokraták munkájának EGY RÉSZÉT kalap szarnak tartom, sőt kontraproduktívnak, ezt már leírtam, és egyértelmű kellett volna legyen a vogonozásból is"
Ezzel már egyet lehet érteni, viszont akkor máskor ne döntő többségről beszélj, mivel az minimum 50 %-ot jelent, és ne genetikai hulladékról és aljas féregről. Nem a mundér becsületét védtem és védem, egyszerűen csak felszólaltam egy igaztalan állítás ellen. Ezek szerint neked rossz tapasztalataid vannak, nekem hivatali ügyintézés során még nem voltak (leszámítva néha a hosszas várakozást), a kinti szférában pedig tanácsadóként részt vettem egy-két NAV perben, amit meg is nyertünk, pedig a NAV részéről is felkészült emberek voltak ott, tehát igenis működik a bírósági út. De azt is őszintén megmondtuk, ha úgy láttuk, hogy esélytelen a dolog és felesleges pereskedni, mert a NAV fog nyerni. Az tény, hogy az államigazgatás más munkajogi szabályok alapján működik, így nehezebben lehet egy nem alkalmas embert kirúgni, másrészt sokszor politikai vagy rokoni alapú kinevezések vannak, vagyis valóban van kontraszelekció (főleg a vezetői szinteken), de állítom, hogy a bürokraták többsége rendes ember és tényleg próbálja az ügyedet elintézni. Az már más kérdés, hogy a jogszabályok is néha rosszak, de erről szintén nem a minisztériumokon kívüli államigazgatásban dolgozók tehetnek, mivel ők nem jogalkotók, hanem csak jogalkalmazók, így nem léphetik át az adott jogszabály megszabta kereteket.
Úgy látom, hogy végül a lényegben egyezünk, a személyeskedéseket leszámítva élvezetes vita volt, ha Te is így látod, akkor visszavonom a nagyképű és ostoba jelzőket (bár ezeket nem rád írtam, hanem a hozzászólásodra).:)
Törölt felhasználó 2018. 08. 21. 19:45
Előzmény: #3620  impudent
Sokkal inkább köszönhető a három kijelentésből kettő a az amerikai és Eu-s QE-nek, mint ennek a kormánynak (nemzetközi ingyen pénz korszaka).
A fizetésekbe nem mennék bele, majd más megteszi.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2018. 08. 21. 19:39
Előzmény: #3616  Törölt felhasználó
még egy dolog, és tényleg léptem... a mínuszokat nem tőlem kaptad, én eddig nem is pontoztalak... jó pihenést Mindenkinek!
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2018. 08. 21. 19:37
Előzmény: #3629  Törölt felhasználó
"Ez a szánalmas, kuka vagy, stb. személyeskedés már eléggé unalmas és ráadásul teljesen felesleges is, mert nem érv, ami segíthetne a vita eldöntésében." kivételesen egyetértünk valamiben! :) A "hiába okoskodsz, mert nem vagy az" jobb érv lett volna részemről. De amúgy ahhoz képest, hogy honnan indult, kifejezetten élveztem a vitát veled, és valamelyest örülök neki, hogy "bajszot akasztottunk". A személyeskedésért elnézésed kérem, nem volt illő dolog. Viszont most mennem kell, és majd folyt. köv. :) Voltak érdekes dolgok, amikre még akarok reagálni. Látszik amúgy, hogy nem a gyakorlatból ismered azokat a törvényeket, amikről én is utalást tettem, pl. jogorvoslati lehetőségek. Lásd még: 2mehetsz a sóhivatalba" mondás... :) DE amúgy a végére tényleg klassz lett ez a vita, és itt nem gúnyosan mondom, hanem tényleg megkapó volt ez a némileg naiv, másik oldalról viszont objektivitásra törekedő "hangvételed", megfogalmazásod, stb. :) 
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2018. 08. 21. 19:32
Előzmény: #3627  upgrayeddAKS
"Bárhogy ragozod is utólag, tökéletesen értelmeztem a hozzászólásodat." Hahahahahahaha. A " kalap szar, amit dolgoznak" - na, ezt sem sikerült értelmezned :)  Baszki, tényleg nagyon szórakoztató voltál eddig, de most már ne égesd magad ennyire. Értem, hogy görcsösen véded a mundér becsületét, de ne szórakozzunk egymás idejével, még ha otthonról is tolod, és (esetleg) nem valamelyik hivatalból... Én a bürokraták munkájának EGY RÉSZÉT kalap szarnak tartom, sőt kontraproduktívnak, ezt már leírtam, és egyértelmű kellett volna legyen a vogonozásból is. Az, hogy igyekszel a kontextusból kiragadni dolgokat, és úgy teszel, mintha te lennél a megtestesült objektivitás, az külön szánalmas. Végezetül ne feledd: nem én élek a szarházi vogonok adójából, hanem fordítva. A tisztességes bürokratáktól, akik betartják a törvényeket, nem dátumoznak vissza határozatokat, stb. (ami btw. közokirat-hamisítás, tettem már ilyenekért feljelentést, kenhettem a hajamra stb.) tőlük lényegében nem sajnálom. Azoktól azonban az oxigént is sajnálom, ami genetikai hulladékok (szinte) semmi egyebet nem művelnek, mint kotlanak az iratokon, stb. - be nem tartva a törvényi határidőket, stb. A jelenség komplex, és megkérlek, hogy ne próbáld meg dekódolni, hogy milyen esesetkről van szó, mert ez is magas lenne, már bocs...
ezt elnyelte majdnem az éter :) 
lancaster
lancaster 2018. 08. 21. 19:32
Előzmény: törölt hozzászólás
ez a magyar gender!
erre szolt andarre
ma, 18:49 #3618
lancaster
lancaster 2018. 08. 21. 19:29
Előzmény: #3630  _Bekre_Pal_
akkor meg vagyok nyugodva!!! :((( 
ma, 19:03 #3625
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2018. 08. 21. 19:28
Előzmény: #3625  Csakisazigazat
Arról nem beszélve, hogy a kb.30-40 millás Range Rovert se kakiszállításra vették.
Törölt felhasználó 2018. 08. 21. 19:27
Előzmény: #3630  _Bekre_Pal_
Én sem látom, így ha valaki nekem címzett egy hozzászólást és nem reagáltam, akkor elnézést.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 08. 21. 19:24
Előzmény: #3626  lancaster

nem, általában fos

ELŐZMÉNY: ma, 19:03 #3625
Törölt felhasználó 2018. 08. 21. 19:12
Előzmény: #3627  upgrayeddAKS
Persze, előfordulhat, hogy nem mehetsz bíróságra, mindig az adott ügytől és az adott jogszabálytól függ, de általános szabály, hogy hatósági eljárásoknál a jogorvoslatot biztosítani kell és ez többnyire a bírósági utat jelenti. Ez a szánalmas, kuka vagy, stb. személyeskedés már eléggé unalmas és ráadásul teljesen felesleges is, mert nem érv, ami segíthetne a vita eldöntésében.
Törölt felhasználó 2018. 08. 21. 19:06
Előzmény: #3597  upgrayeddAKS

Amennyiben elutasítják a panaszodat, továbbviheted az ügyet a bíróságra.
"szerintem az IQ-d olyan 100 körül lehet... eltaláltam? :)" Nem tudom, soha nem vettem részt IQ teszten, de valószínűleg magasabb lehet. Annak idején amikor felvételiztem, sokáig dilemmáztam, hogy programozó matematikus szakra menjek vagy közgazdásznak, végül az utóbbi mellett döntöttem, de az előzőre is bekerültem volna (bár annak idején a matek írásbeli némileg eltért, de azt is simán meg tudtam volna oldani). Ja és hozott pontjaim nem voltak (a gimiben szartam a tanulásra), tehát nálam a felvételin elért pontszámot duplázták,  egyedül a matek írásbelin vesztettem egy pontot (elszartam kicsit az időt), a többin maximális pontszámot értem el. Ha abból indulunk ki, hogy annak idején a felvételik kemények voltak (valószínű, mert a többség általában kevesebb pontot ért el annál, mint amit a gimiből hozott), akkor vélhetőleg jól mértek, így talán az IQ-m sem lehet alacsony. De valószínűleg alacsonyabb lehet, mint a tiéd, legalábbis én nem tartom magam elég okosnak ahhoz, hogy pár soros ide-oda válaszok alapján felmérjem a másik fél IQ-ját.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2018. 08. 21. 19:03
Előzmény: #3616  Törölt felhasználó
"Az állami bürokrácia jogszabályok alapján működik, részletesen le van szabályozva, hogy egy hivatalnok mit tehet és mit nem és ha te úgy találod, hogy a te ügyedben megsértették a jogszabályokat, akkor nyitva van előtted a bírósági út. " Kiba...ottul szánalmas vagy, ne haragudj. Ezzel a "kitörölhetemavalagamat" bírósági úttal kapcsolatban már kifejtettem a véleméynemet (amúgy ehhez is kuka vagy, mert sokszor NEM mehetsz bíróságra, ennyire süket csak nem vagy a témához, vagy mégis), de azért tolod a butavogon szöveget. Honnan jön ez a sötétség, már ne is haragudj?
lancaster
lancaster 2018. 08. 21. 19:03
csak nekem nem írja a válasz hivatkozás nevet a topic, vagy nektek sem?
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2018. 08. 21. 19:00
Most tehet róla a kis "cigányjány", hogy apuci csak milliárdos hajókat és villákat vesz horvátban?Még a kukát is ő vegye!?Mivel nekik egész vagyonok vannak ott tartva , ezért neki szabad szarozni, nekünk nem!
lancaster
lancaster 2018. 08. 21. 18:59
ez a magyar gender!
impudent 2018. 08. 21. 18:57
Azt persze nem allitom ,hogy ez az O erdemuk.
lancaster
lancaster 2018. 08. 21. 18:55
ez a magyar gender!
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 08. 21. 18:54
a központban van igény az ilyen hozzászólásokra? komoly a baj.

Topik gazda

firn
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek