Topikgazda: Törölt felhasználó 2004. 03. 10. 09:02

16 mrd Ft hitelkihelyezés 220% feletti kamattal (Magyarország, 2003)  

Ugrás a cikkhez
Nincs mese, egyszerűen jó és működőképes üzlet 220% és 440% között ma hiteleket kínálni a magyar magánszemélyeknek. A Provident Financial magyar leánycége 16.8 mrd Ft hitelt helyezett ki rövid távra ezen kamatfeltételek mellett. Kétségtelen tény, hogy a hitelek fedezetmentesek, így kockázatuk magasabb az átlagos kereskedelmi banki hitelnél, illetve az alacsony átlagos hitelösszeg következtében a hitelnyújtás relatív költségei magasak.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=38800
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 16. 16:18
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2020. 10. 16. 16:18
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2004. 03. 10. 21:05
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
régebben amikor megláttam a hirdetésüket, azt hittem elírák a számot. aztán jött a nosztalgia.. azok a "régi, szép kilencvenes évek"! megjelent előttem a mercedes, a félkilós aranylánc, a szteroidokkal feldúsított izomzat és a kopasz fej.
na de kiépültek a fiúk.. ma már az ilyent hivatalosan is lehet.
Szerintem a hír nem is szenzációs és nincs benne semmi meglepő. Valójában ez így van, ez a helyzet, ezek a körülmények és ilyen országban élünk. Csak ezt senki nem hangoztatja.
.
Nem néztem meg a zálogházakat, de kb. 10 éves távlatból úgy emlékszem, hogy kb. a banki kamatnak duplája, esetleg triplája volt. Igaz, hogy ott van fedezet.
Törölt felhasználó 2004. 03. 10. 12:19
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Szerintem a zálogházak is hasonló THM-mel működnek.
Nem olyan hihetetlen ez, ha arra gondolunk, hogy átlag 1 hónapig van kint a pénz. Erre 20%-os kamat jár. Ha az ügyfelek 15%-a (0,2/1,2) nem fizet, akkor már veszteséges az üzlet a cégnek.
Egyébként a Korán például a kamatszedést is tiltja, elvi alapon az tehát egész bankrendszert meg lehetne szüntetni.
Törölt felhasználó 2004. 03. 10. 11:08
A hirdetésekben tényleg fel van tûntetve a THM, de már amikor az elsõ reklámjukat megláttam, az jutott eszembe: a magyar törvényekben már nem szerepel az uzsorakamat fogalma?
Talán most 12 %-os kamatoknál nem olyan égbekiáltó egy 300 fölötti, de ugyanennyin reklámozták magukat akkor is, amikor még bõven az egy számjegyû tartományban voltunk.
pampalini 2004. 03. 10. 09:34
Előzmény: #3  elemes
Már megbocsássatok.
Ez nem a lakosságot minősíti, hanem a magyarországi bankokat. Akik annyira kockázatkerülők és csakis a butabiztosra mennek, hogy az már fáj.
Hidd el, hogy én is felvennék kölcsönt bármilyen kamatra, ha a héten ki kell fizetnem a villanyt meg a gázt mert kikapcsolják, de fizetést mondjuk csak a jövő héten kapok...
Könnyü biztos egzisztenciával lehülyézni valakit...
elemes
elemes 2004. 03. 10. 09:24
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
a hirdetmenyeken szerepel a THM: 225-440%. vagyis legalis. hujenek lenni alkotmanyos jog. sokan elnek is vele.
.
ez a hir kivalo emlekezteto a lakossag fiskalis tudatossagara apellalo gazdasagpolitikusok szamara.
Törölt felhasználó 2004. 03. 10. 09:14
Előzmény: #1  portfolio
És ezt ki engedélyezte???????? ?????????
Ki felügyeli?
Beperelte őket már valaki?

Topik gazda

brumi0000
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek