2000-ben sok minden sokkal jobban ment mint most, ezen nem csodálkozom... de azért nem érzem úgy, hogy a telekommunikációs iparágnak befellegzett... befellegzett a kis szatócsboltoknak, a cipészeknek, a bognároknak meg még a tököm tudja milyen mesterség eladhatatlan a mai modern társadalomban, de pont még nem a telekommunikáció ami nem. a verseny szorosabb, biztos kell mindig megújúlás, átszervezés, variálás, de ennek ellenére még üzlet.. ugyanúgy, mint az energia... pl. benzin is kell még jó darabig..
a dji-nél én is észrevettem, hogy néha külön életet él az snp-től. sokkal jobban tud felfelé menni, ha megindulnak az indexek... mahinálják a piacokat a blue-kkal rendesen...
Persze nem lesz veszteséges a telko, és örökké zsíros üzlet lesz ez. De én benne voltam az aranykorban 2000 környékén, és akkor más világ volt. Az utóbbi években nagyon erős lett az árverseny. Komoly üzleti partnerek mentek el a konkurens szolgáltatókhoz (évi több Md Ft bevétel kiesés). A Fidesz-Kdnp kormányzat több állami céget felügyel. Ha ott is beleszólnak a szolgáltató választásba, akkor komolyan megszívathatják a telkot. Hisz a DT (Deutsche Telecom), mint a Magyar Telekom fő tulajdonosa perli a Magyar Államot a különadó miatt. Szóval itt kemény oda-vissza szívatás néz ki.
hogy a telekommunikációban aranykornak vége van e azt nem tudom, de hogy erre még jó darabig szükség lesz az biztos.. azért az internet elterjedésével nekik is szépet hozhat a magyar piac a konyhára.. a vezetékes telefon nem igen akar kihalni, legalábbis céges szinten stabilan marad.. legfeljebb a volumenük csökken ha a magánügyfélkört nézem.. a net használók köre bővül, a tv-ből is jó pénzt húznak... szvsz az egyre több konkurens megjelenésével sem érzem, hogy ez még annyira szar biznisz lenne... bár az upc, digitv, és a többi biztos szépen nyirbálja a profitjukat... de mégis?!...
Hi!
Telkot nem veszek, mert esik. És esni fog dec 31.-ig még sokat! Persze egy 20 Ft-os long megfogható esetleg 480-500 között, de oszatalékos hírig szerintem felejtős, mert túl kockázatos longolni a telkot.
A céget jól ismerem, mert sok pénzt kerestem náluk anno. A napokban sok "matávossal" beszélgettem. Továbbra is nagyszámú leépítés/kiszervezés/átszervezés van/lesz. Vége az aranykornak a telekommunikációban.
Fundásan szerintem a mol és a ricsi jó papíros. De a buxon nem érdemes venni csak eladni. Bár 15000-es buxnál longba lépnék:)
Ma kvázi átkötöttem a bux1012 shortjaim egy részét bux1112-be.
1012 határidő
ELSŐ!!!!