Mikor ekkora short a trendi a buxon, akkor ekkora long irányú otp nyitó rést szerintem muszáj volt meglovagolni. Amúgy nagyon ritkán hagyok 16:00 utánra TDT short pozit az általad említett szopatások miatt.
Na pá! 15 óra körül benézek!
Pénteken a longot is bevállaltam 5350-ről full áttéttel, mert nekem egyértelmű vételnek tűnt ott. Bár 50 Ft-ban zártam, de így is jó pénz volt.
Ma meg a shorti volt egyértelmű számomra. Sajna el kell mennem vidékre 10 perc múlva, így zárok hamarosan, és nekem mindegy utána merre megy.
Már bocsánat érte, de kockázatmentesnek azért nem nevezném. Ilyen spekik mellett, ahol figyelik a tdt short és long állományokat, majd arra viszik az árfolyamot amerre nekik jó.
2,75MFt tőke, és 4x-es áttéttel lehet otp-t kereskednem.
Trend iránnyal szembe nyitott viszonylag nagy réssel. Nem volt kérdés számomra otp short. Míg a bux1012 shorti nem volt annyira vonzó.
Long meg se fordult a fejembenmára.
a másik 3 ország egészen más helyzetben van. az írek 20 éven át dinamikusan növekedtek (évi 5-7-8%-kal), aztán jött a válság, összeomlott a bankrendszer, és három éven át 10-12%-os hiányuk volt,amit most megfejelnének egy 32%-ossal a bankrendszer megmentése miatt. Ami náluk rémisztő volt, az az, hogy a költségvetés szerkezete a dinamikus növekedésre volt belőve, és amikor ez megszűnt, pár év alatt többszöröződött az államadósságuk, ez a 32% most pedig alighanem világrekord...
Szóvál az íreknél az adósság exponenciális növekedési üteme volt a legrémisztőbb.
A többi ország régóta magasabb adóssággal küzd, és ennek a terhét régóta nyögik is, ennyire durva hiányt ők nem engedhetnek meg maguknak, és nincs ekkora, feltőkésítésre váró, csőd szélén álló bankrendszerük sem, továbbá mind bejelentettek már valamilyen szintű költségvetési szigorítást. Mondom, egészen más a többi ország.
1012 határidő
ELSŐ!!!!