Topikgazda: Törölt felhasználó 2008. 03. 25. 07:00

Simor András a kamatokról, az országról - és a miniszterelnökségről ?  

Ugrás a cikkhez
Több más monetáris tanácstaghoz hasonlóan Simor András jegybankelnök is a kamatemelés elkerülhetetlenségér e célzott legutóbbi cikkében. A Népszabadságban megjelent írás a gazdaságpolitika megújulását sürgette, és a lemaradás fenyegető esélyét feszegette. Eközben újra felröppent a hír, hogy a szocialista politikusok egy része Simort győzködi - vállalja el a miniszterelnöki posztot.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=94950
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
allergia 2008. 03. 25. 13:46
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
#20
Ez ám a szakmai érv.....
Törölt felhasználó 2008. 03. 25. 13:45
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
#19
Tood haver, ha valami érdemi észrevételed is lenne, ne tartsd vissza magad..
Még beléd sül...
Törölt felhasználó 2008. 03. 25. 13:39
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
#18
conqui, nagyon ideges lehetsz,
tudod mit! írd be mindhárom topikba, hogy kié koszovó, hátha az levezeti az idegességedet!
Törölt felhasználó 2008. 03. 25. 13:29
Előzmény: #15  hill
#17
hill

"... a magyar lakosság jelentős része, idestova 18 évvel a rendszerváltás után sem érti, mitől lehet sikeres egy ország (és ezen belül lakói is) a globális piacgazdaságban. Nem érti vagy nem akarja elfogadni, hogy ez a mai világ a szabadságról, a felelősségvállalásról, a folyamatos változásokhoz való rugalmas alkalmazkodásról szól, nem pedig arról, hogy ha némi stiklizés után az adónkat esetleg befizettük, akkor az államnak kötelessége gondoskodni munkalehetőségünkről, jövedelmünkről és jólétünkről."

Simor András
a Magyar Nemzeti Bank elnöke
allergia 2008. 03. 25. 13:20
Előzmény: #15  hill
#16
vicces ez a fórum...

Amúgy helyesen: irígyellek (az első rövid " i "), valamint hirdesd (az első szintén rövid " i").
hill 2008. 03. 25. 13:14
Előzmény: #12  allergia
#15
conqui
"5. Ebbe az országban komoly mélyreható változást nem lehet elérni addig, amíg az aktuális ellenzék egyetlen utat lát a hatalom megszerzésére és ez a populista demagógia, amivel a társadalomban továbbra is fenntartja a gondoskodó állam megvalósításának lehetőségét.
6. Magyarország sosem fog modern, európai állammá válni, amíg Orbán Viktor él és létezik."
Főleg az utolsó 3-4 szavadra értem, TE Anyira sötét elvetemült ember lehetsz, hogy a környezeteddel sok bajod lehet . Nem írígyellek semmiben, csak kérlek ezeket a nézeteidet talán az index politikai fórumain fejtsd ki, és ne itt a portfolió gazdasági témájú fórumain. Ne itt hírdesd az igéidet, menj ki az utcára és ott szondázzad az embereket. Az első egy két verés után , további sok próbálkozást kívánok Neked , kérlek itt kímélj meg a hülyeségeiddel.
Törölt felhasználó 2008. 03. 25. 13:12
Előzmény: #13  adam
#14
adam

Ilyen beírásért engem egyszer kitiltottak.
Most te vagy soron.
adam 2008. 03. 25. 13:05
Előzmény: #12  allergia
#13
Te ingyen kapod a netet mert én fizetek érte,bár lehet,hogy téged meg fizetnek érte.Milyen 7,5 millioról beszélsz?a nyugdijasok egyszer már fizettek érte a gyerekek meg majd fizetni fognak ha felnönek veled is ez történt.Egyébként forgalmi adót pedig mindenki fizet.Mig elqró szinre nem lépett addig miért nem pofázott senki sem ingyenességröl?miután szétbaszott mindent valahonnan be kéne szedni amit elqrtak ez itt a próbléma és ez nagyon nem tettszik.
allergia 2008. 03. 25. 12:28
Előzmény: #11  adam
#12
Arról akarsz vitatkozni, hogy az oktatás, egészségügy stb ingyen van-e?

2.5 millió embernek abból a szempontból nem, hogy adót fizet. 7.5 millió magyar ember viszont kurva nagy ívben baszik arra, hogy adót fizessen. Nekik akkor vajon ingyen van?

És neked vajon miért, kik miatt nincs ingyen?

A cikkért fizetsz? Kinek? A portfoliónak? Vagy vettél Népszabit a hétvégén? Ezt elég nehéz elképzelni....
adam 2008. 03. 25. 12:18
Előzmény: #9  allergia
#11
Ebben is tévedsz mert azért is fizetek,hogy azt elolvassam nem is keveset várom a válaszodat mi a fasz van ingyen.
Törölt felhasználó 2008. 03. 25. 12:03
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#10
conqui,
mit is válaszoltam erre a másik (mi lesz veled m,agyarország) topikban?
látom nem olvastad el!

"Az MSZP és az SZDSZ mögött álló, valódi hatalomgyakorló körök már keresik Gyurcsány Ferenc utódját, értesült a Gondola. A hatalom valódi haszonélvezői levonták a konzekvenciát: a világgazdasági fejlemények, az államháztartás helyzete és a népszavazás egy irányba mutatnak: a Gyurcsány-kormánynak és programjainak vége, új lapot kell nyitni. Az MNB-elnök újságcikknek álcázott „kormányprogramja” kísérleti céllal került a húsvéti Népszabadságba.

Mivel a kormányzat alatt megrendült a talaj, csak a politikai szféra igen nagy mértékű megújításával menthető át a hatalom – erre jutottak a mostani berendezkedés haszonélvezői, a Gyurcsány-kormány kedvezményezettjei.

A folyamatosan figyelt visszajelzések nyomán ugyanis világossá vált, hogy az MSZP nem lesz hadra fogható a következő választáson, a 2009. évi EP-megmérettetésen. A párt szétfolyik, és a hatalmat 2010-ben nem lehet kizárólag a megvásárolt sajtó segítségével megtartani.

Az SZDSZ mint politika erő a megszűnés szélére jutott.

A parlamenti többség megőrizhető, és megőrzendő. Erre alapozva készülnek a háttérben megbúvó haszonélvezők újraépíteni a kormányzást, amely egyébiránt nekik tökéletesen működik, mert ők a hatalom segítségével a haszonnak világtörténelmi mértékben is ritka nagy hányadát tudják realizálni.

Megújulásért Orbán Viktor receptjéhez készülnek nyúlni: szakértői kormányt akarnak összeállítani, amely elfogadhatónak mutatkozik a baloldal számára. Ennek élére pénzügyi szakembert keresnek, mégpedig olyant, aki a nyilvánosság szemében nem kapcsolódik a most bukó csoportokhoz. A szürke döntéshozók a következő logika mentén dolgoznak:

Az MSZP, amelynek egységes fellépését megakadályozzák a belső ellentétek, a politikai felelősség elhárítására elfogadja a „szakértői kormányt”. Az SZDSZ parlamenti frakciója, amely mögött lassan nem lesz párt, teljesen tehetetlen, mindenbe belemegy."

"Az üzenet világos: az elit most Simor Andrással tesz egy kísérletet új hang – közös felelősségvállalás, együttes teherviselés, egymás megbecsülése – megpendítésére.

Ha Simor elfogadható, akkor néhány héten belül vele zongorázzák le a váltást. Ha a hang elfogadható, de Simor személye nem, akkor mást keresnek. Ha a hang bukik meg, akkor más módszert keresnek, ám nem Simorral."
allergia 2008. 03. 25. 12:03
Előzmény: #8  adam
#9
Ha elolvasod a topic címében szereplő Szerző cikkét, na az például ingyen van. Még esetleg tanulsz is belőle. Rád fér.
adam 2008. 03. 25. 11:50
Előzmény: #7  allergia
#8
Mi a faszom van ingyen sorold már fel faszkalap.
allergia 2008. 03. 25. 11:47
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#7
wasp, ha komcsi hozzászólást akarsz, akkor olvasd el Orbán BÁRMELYIK nyilatkozatát, amit az elmúlt években tett.

Vagy szerinted a napidíj, vizitdíj és tandíj eltörlése az nem komcsi lépés volt? Ingyen mindent, mindenkinek, mint a régi szép időkban? Ki a komcsi, ha nem Orbán és a pereputtya?

Amúgy egy szóval nem akarom védeni azokat, akik most a hatalomban vannak, de azért legyünk már őszinték, hogy pontosan milyen nézeteket vall Orbán....
Törölt felhasználó 2008. 03. 25. 11:44
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#6
Orbán Viktor nem olyan ostoba, mint a szocik gondolják.

A vizitdij, napidij, tandij eltörlése nem annyira populista dolog, a költségvetés egyéb tételeihez képest semmiség, de jól fel lehetett vele bosszantani az embereket, le is szavazták.

Mi a fenének erőltetni a TB szétcseszését. Jelentezzen az, aki szerint momentán ez kis hazán legnegyobb problémája

Szóvál elcseszett kormányunk olyasmivel bosszantja a polgárait, amitől nagyon sokan berágtak. A lényeggel kéne már foglalkozni.

Egy FIDESZ-es kormány annyiban jobb lenne, hogy a fenti állproblémákkal nem bosszanta bennünket.

Amig szociális támogatásból, munkanélküli segélyből, meg mellette egy kis feketemunkából jobban meg lehet élni mint egy minimálbéres állásból, addig itt változás nem lesz.

Néhány ötlet. Bármiféle szociális juttatás csak természetben adandó. Nem kell minimálbér, pláne nem adómentesen. Mindenki fizessen adót még akkor is, ha csak pár ezer forintot fizet. A TB-nek fizetendő adókulcs legyen személyfüggő. Aki több EÜ szolgáltatást vesz igénybe, legyen nagyobb a TB adókulcsa (vizit és napidij helyett). Lásd gépjármü köt. bizt. A tartósan és rendesen nyereséges vállalatok kapjanak adókedvezményt.

Törölt felhasználó 2008. 03. 25. 11:04
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#5
"Magyarország sosem fog modern, európai állammá válni, amíg Orbán Viktor él és létezik"

Tipikus komcsi hozzáállás.
Ti Magyarországon 60 éve, világszerte 80 éve mindig másokat okoltok amiatt, hogy a saját totálisan zavaros elképzeléseiteket nem tudjátok megvalósítani.
Pedig egyszerűen nem értetek semmihez.
Törölt felhasználó 2008. 03. 25. 10:34
Előzmény: #3  Laci70
#4
aha, most már csak azt kellene tisztázni, papóca, h mit is értünk "modern, európai államon"...
Laci70 2008. 03. 25. 09:30
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
Így van teljesen egyetértek.

És ez rettenetesen elkeserít.

Egyébként itt is nagyjából erről van szó:

mms://broadcast.line.hu/friderikusz/100/fm20080317_100.wmv
Törölt felhasználó 2008. 03. 25. 08:38
Előzmény: #1  portfolio
#2
Mit is írtam pár napja ennek a cikknek a kapcsán?
Tegyük fel, hogy az éppen regnáló kormány hallgatna ezekre a valóban okos tanácsokra és meglépné, amit tényleg meg kellene lépni: adócsökkentés és párhuzamosan egyes szociális juttatások megszüntetése, 13. havi nyugdíj megszüntetése vagy a nyugdíj adókötelessé tétele, a szociális helyzettől független családi pótlék megszüntetése stb. lenne még néhány. Hogy ehhez a programhoz nem nyerné meg az ellenzék támogatását, az is biztos. Sőt! Az ellenzék minden elvonás után az adott társadalmi csoport érdekében emelne szót, miközben hatalmasakat rúgna a kormányba.
Azt mindig díjaztam, amikor kívülről valaki pattog, mint a nikkelbolha, amikor pedig odakerül, hogy tehetne valamit széttárja a kezét: talán mégsem úgy gondoltam. Mert én szívesen csinálnék a Simorból miniszterelnököt. Kíváncsi lennék, mit tudna megvalósítani elképzeléseiből politikai támogatás nélkül."
Nos ehhez Simor "saját szavai" szolgálnak adalékul:
Összegzésé ben Simor leszögezi: "Úgy vélem, a magyar lakosság jelentős része, idestova 18 évvel a rendszerváltás után sem érti, mitől lehet sikeres egy ország (és ezen belül lakói is) a globális piacgazdaságban. Nem érti vagy nem akarja elfogadni, hogy ez a mai világ a szabadságról, a felelősségvállalásró l, a folyamatos változásokhoz való rugalmas alkalmazkodásról szól, nem pedig arról, hogy ha némi stiklizés után az adónkat esetleg befizettük, akkor az államnak kötelessége gondoskodni munkalehetőségünkről , jövedelmünkről és jólétünkről."
Egészen magyarul:
1. Simor teljességgel liberális elképzelésekkel kísérelnép meg rendbe tenni a gazdaságot.
2. Ezeket az elképzeléseket a szocialista párt nagy része nem támogatná.
3. Simor e miatt biztos nem vállalná a miniszterelnökséget.
4. A társadalom nagy része ezeket az elképzeléseket szintén ellenezné csakúgy, mint az ellenzéki párt.
5. Ebbe az országban komoly mélyreható változást nem lehet elérni addig, amíg az aktuális ellenzék egyetlen utat lát a hatalom megszerzésére és ez a populista demagógia, amivel a társadalomban továbbra is fenntartja a gondoskodó állam megvalósításának lehetőségét.
6. Magyarország sosem fog modern, európai állammá válni, amíg Orbán Viktor él és létezik.

Topik gazda

Conqui
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek