Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 10. 27. 21:26

Merenyi 1 novellái !  

A PHYLAXIA TOPIKBAN IRODALMAT IS ÁRULUNK - lehet, hogy a szinergiák miatt!

Komolyan mondom tehetséges horror-krimi-pszicho írót avatunk:

M E R E N Y I 1 személyében..

A gyerekszeretők klubját, vagy A parók címűt melegen ajánlom a figyelmetekbe!

Eddig 3 írását olvastam:

Exkluziv fórum!

Kizárólag a Phylaxia (Erősödő Phylaxia) topik olvasóinak...előfizetőknek drágább!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 04. 15. 11:01
Előzmény: #839  Törölt felhasználó
köszi, értem, sajnos én meg vagyok döbbenve, olvashatod a fórumon. aki zöldfülűként 31 buxon kezdi, majd az zuhanni kezd, az csak a tőzsde szagáról írhat.

köszu a válaszodat,

krisztián
Törölt felhasználó 2008. 04. 15. 10:53
jól nézd meg: sárga v barna...és mosd ki alaposan :-)

És írj egy szép novellát A TŐZSDE ILLATÁRÓL !
Törölt felhasználó 2008. 04. 15. 05:56
Krisztián!

Nekem most más dolgom van!

Ha hülyeségeket írnak a fórumra, már azt sem illik javítanom, mert az FB a társaság működésével foglalkozik..............nem a fórumozókkal..!

Szakmai cikkekkel foglalkozom és bizonyos mértékig döntéselőkészítéssel...

Eddig is szemléztem a szaksajtót, csak most már belülről, azt is tudom, merre keressek irányokat!
Törölt felhasználó 2008. 04. 15. 00:12
Előzmény: #836  Törölt felhasználó
Sacis, remélem nem 40-ről. persze csalódott vagyok a mai nap miatt, nincs ebben erő.
Törölt felhasználó 2008. 04. 14. 22:27
Előzmény: #835  Törölt felhasználó
+ kérdésedre a válasz: no ná...nem is kevés db
Törölt felhasználó 2008. 04. 14. 22:25
Előzmény: #834  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2008. 04. 14. 22:05
Alázat
/Variáció egy Buzzati novella végére/

A szerzetes sejtette halála közeledtét. Útra kelt a Vatikán felé, hogy élete alkonyán meglátogassa a Szentatyát.
Ifjúkora óta Afrikában szolgált. Elzarándokoltak hozzá betegek, hívők mindenfelől. Szívesen emlékszik leghűségesebb visszatérő vendégére, a mulatságos kispapra, aki azt gondolta, hogy főbenjáró bűnt követ el azzal, hogy folyton valami büszkeséget, vagy ahhoz hasonló szenvedélyt érez, ha tiszteletesnek szólítják.
A szerzetesnek fogyott az ereje, mindenütt a Vatikánt látta maga előtt. Csak méterek választották el a főkaputól. Váratlanul megfordult, és egész a külterületekig gyalogolt.
"Szükségem van erre? A fránya büszkeség! Igaza volt a kispapnak, valóban súlyos bűn. Mi másért találkoznék vele? Hogy lássam? Inkább, azért, hogy megáldjon. És amikor a szolgálatomról kérdezne, végeláthatatlanul - egyre mohóbb vággyal az elismerésre - szavalnám a történeteket. Azt már nem!"
A szerzetes egy fasoron haladt tovább. Nem érdekelte hol járt, csak az, hogy Isten útján maradjon. Mosolygott a kutyasétáltató emberekre, és tudta, hogy jól döntött.
Valójában semmi sem változott, csupán legyőzte életének legfőbb csábítását, újra ellent tudott mondani az ördögnek.

Törölt felhasználó 2008. 04. 14. 22:04
Előzmény: #832  Törölt felhasználó
Köszi!!!

Nekem a tőzsde már csak reménykedés, azt hittem, hogy egy szakma lesz...
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 21:59
Tetszett,fel is vidított.Jól írsz.Ebbe tehetségesebb vagy, mint a .....
Tényleg vagyunk még páran akik hosszan várnak beragadt pozijuk kiszabadításával,esetleg veszteséges eladásával.
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 21:49
Előzmény: #830  Törölt felhasználó
Király vagy! :o))))
Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 21:43
Karambol
„Csatt!!!”
Szokásos jobbkéz-szabály balhé, egyébként semmi komoly. Kocsiajtók nyílnak és csapódnak. Volswagenből egy ötvenes úr, Trabantból huszonéves ifjonc pattan ki. Vakok a dühtől:
- Nem látsz? Nem ismered a KRESZT?
- Te jöttél nekem!
- Ne tegezz!
- Maga is…
- Na várj csak, majd a hatóság!
- Kérem, intézzük el itt!
Saját járgányukat és a földet bámulják. Egymásnak szinte háttal óbégatnak. Autójuk körül botladoznak, méregetik a sérüléseket.
- Rendben, de te vagy a vétkes. Neked nem volt eszed betartani a regulát!
- Ne izéljen már annyit! Vegyük elő azt a kurva papírt!
- Még neked áll följebb?
- Mit ugatsz velem, majom! Az apám ügyvéd, ha bonyolítasz, annyi neked!
- Teszek rá! Én is ügyvéd volnék! Fingot sem tud tenni! A tények magukért beszélnek!
- Na, írjuk végre, köcsög?!
- Vond vissza, mert…
- Mert mi lesz? A szádba lépjek?
Amaz tehetetlen dühében szólni sem bír; nem akar mélyebbre süllyedni, viszont büszkeségét és igazát is védenie kell. A földet vizslatva elindul a fiatalember felé, aki, mint hamis kutya, sumákul szeme sarkából les. Az idősebb nem tehet egyebet, támadnia kell. Hirtelen megragadja amazt. Először találkozik a két tekintet.
- Fiam! Mit keresel te itt?
- Apa?

Törölt felhasználó 2008. 04. 12. 21:41
Előzmény: #828  Törölt felhasználó
Angyal vagy!!!

Remélem van Phylaxiád!!!!
Törölt felhasználó 2008. 04. 09. 23:52
Előzmény: #827  Törölt felhasználó
n
Törölt felhasználó 2008. 04. 09. 23:51
Előzmény: #825  Törölt felhasználó
tudom, hogy benne vagy, de ne foglalkozz vele, aztán néhány hónap múlva majd minden jobbra fordul...ki kell ülnöd, ha már beragadtál...sokan vagyunk hasonló cipőbeb, hidd el!
Írjál, írjál, írjál...
Törölt felhasználó 2008. 04. 09. 22:23
Emberek cselekedetei

Visszahallani a keserves sikolyokat, fülünkben élnek a nyögések. Múltszázadunk millióknak temetője.

Félhomályos barakkban elapadt tejű anyák szaggatják sarjaik ütőerét. Tömegsírban perzselt lábszárcsontok füstje keveredik a hajnali köddel. Reggel madarak trilláznak mennyei dalt.
A borbély elé kedvesét rugdalják. Holtan vágja szerelme fürtjeit. Éhezők bűzölögnek marhavagonokban; torkok száradnak, gyermekek is csak kupica rumot ihatnak.
Az állomás tábláján: Treblinka. Kiáltások:
- Hová visznek?
- Kérem ne!
- Vizet!
Pánik. Valaki felhördül: „vigyázzatok!” Ám a valaki percek múlva egy vértócsába rángatózó fájdalom. A nácik ütnek, rúgnak, menekülők fejébe acélgolyót lőnek, gyermekeknek borotvával szelik át a torkukat, asszonyokat gyaláznak meg. Hullákkal teli gödrökben rabok keze között testvérük kukacrágta húsa.
Távolban lapos építmény: kéményéből égett emberfüst. Mindenkit beterelnek. Utolsó képük a kinti világról egy zsúfolt, döcögő elgázosító.
Ez a sátán háza. Hajvágás, vetkőzés, dohszag. Puskatusok hátakat szaggatnak. Jobbra emberkemencék, elől emberpékek. Most nő és férfi külön.
Reszkető asszonyok kuporogva várnak; alattuk szaporodó ürülékhalmok. A homály túl felén imádkozó férfiak. A fertőtlenítőben újra családonként. Az uniformist viselők röhögnek. Hirtelensötétség. Hideglelés. Mandulaszag.
Szakadt körmök az ajtólapban. Mozdulatlan emberhegy; gyermek és fehérnép az alapja.
Egy kisleány fekszik köztük, kezében agyagcicája; bőre kifakult. Szeme üvegesen néz a semmibe.

Aki túlélte, súlyos sebbel egy lejtőn andalog, és szelídebb, mint a madár.
Törölt felhasználó 2008. 04. 08. 23:15
Előzmény: #824  Törölt felhasználó
nem tehetem, benne vagyok testben, lélekben. nem lehet hirtelen kivonulni a piacról, no meg van egy olyan folyamat, hogy tanulás, én hiszek benne
Törölt felhasználó 2008. 04. 08. 22:54
Előzmény: #823  Törölt felhasználó
hagyd a részvényeket magukra...olyan dolgokkal foglalkozz, amihez ÉRTESZ!
Törölt felhasználó 2008. 04. 08. 21:45
Álomszakadás

Szűrt holdfényben rejtőzött a domboldal. Fénygömbök milliói közül rajzolódtál ki. Rab bogár… Külvárosi lámpaburában guggoltál.
Kiszáradt fa felől bagolyhuhogás. Fekete köveken lopakodtam. Kettőt láttam belőled; a mécsesben fuldokoltál, a Hold is fogva tartott.
„Csak egy tücsökpár.”

Hófehér inged előttem. A hajnal első sugara belekönyökölt a pöffedt felhőkbe. Úszó szigetről integettél.
Ladikkal közeledtem. Egy lepke a farönkön, de tovareppent.
„Tavirózsa voltál”

Naplementekor találtam rád. Felettünk vihar hömpölygött.
A keleti kapu füstje mögül előkandikált a Hold.
Fehér sírkövön álltál.
Alattad neved.
Törölt felhasználó 2008. 04. 08. 21:43
Előzmény: #821  Törölt felhasználó
Köszi!

sajnos nem mindig vagyok rajta a topikon, és utólag nem olvasom el.

Kr
Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 00:19
Előzmény: #819  Törölt felhasználó
Ez szép volt!

Végre hazai pályán vagy!

Ahová írtál - az egyik phylaxiás topikban válaszoltam...szoktam visszahivatkozni...
Krisztiánt is beleírtam, hogy tudd , neked szól!

Topik gazda

rapista
3 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek