Erste. Az elmúlt héten oldalazott a MOL árfolyama, ami előreláthatóan tovább folytatódhat. Támaszt a 2.950 pontos szint és az ezt enyhén meghaladó 200 napos mozgóátlag jelent, míg ellenállás 3.068 forintnál látható.
Na, az ilyen jellegű hírek azok, amihez nem találok semmilyentechnikai indikátort vagy modellt...https://444.hu/2018/03/19/orban-halat-adva-a-joistennek-hogy-moszkvabol-hazaterhettunk-visszavasarolhattuk-a-mol-husz-szazalekat#comments
nagyon hajlok rá, hogy az osztalékot nem veszem fel, mert ez utána esni fog, mint a kő... csak azért nem ejtik be, mert már így is kibaszott 4% feletti osztalék lóg rajta... nem akarják már fokozni... kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy ennyi volt, egyszerűen nem akarják 3K felett látni...
Pali, az én véleményem teljesen más a romlásnak indult naranccsal kapcsolatban . Korábban is írtam, hogy a jelenlegi hatalom bukása (átmenetileg) nagyon durva piaci következményekkel járhat. Szerintem 10 %-ot meghaladó BUX esés benne van egy ilyen választási kimenetben. Már az is baj lesz, ha szoros lesz az eredmény, hiszen nehezen kormányozhatóvá válik az ország. Szerintem a narancsbukta nem longos egyáltalán rövid távon. Hosszabb távon persze ez a fejlemény nagyon kellene az országnak is, meg a piacnak is. No majd meglátjuk.
Ma Orbán előtt Hernádi Zsolt beszélt Arról, hogy a Mol tiszaújvárosi fejlesztése – egy 2015-ös és a mostani gyáravatással és egy 2021-ig felépülő üzemmel – Közép-Európa legnagyobb ipari beruházása. Megköszönte a kormány támogatását, ami adókedvezmények formájában csak eddig 130 milliárd forintnyi befektetés tett lehetővé nekik Tiszaújvárosban. Beszélt a szintetikus műgumiról is, amiről azt mondta: „Ha ügyesek leszünk, a jövő Hamiltonja a Tiszaújvárosban készült gumin mozgó autóval nyer majd egyszer Forma–1-es világbajnokságot”. INDEX :)
Fel fog menni érted, ez biztos, a 3096-ra tutira gondolom. A narancsos buktát nem tudom, nem is számít, de konzervatív oldalról a választás mindig kockázat, így értékeli a piac. A Snapsz által említett forduló lesz, de ezévben, eltérve az eddigi gyakorlattól kicsit kitolódik. Viszont annál nagyobb lesz a vásárlási kedv, most úgy 3200-ra tippelem a "osztalék-rally" tetejét, de mint írtam, ez a papír függ a nemzetközi környezettől is.
Jár az agyam. Gondoltam, kiszállok a csatorna tetején, de nehezen akar odamenni, viszont közben megnövekedett a három hét múlva esedékes narancsbukta esélye, ami elég longos hatás lesz, ha bekövetkezik, akkor meg ugye érdemes lesz poziban lenni. Na itt legyen okos az ember.
Mindez semleges piaci környezetben értendő, ha az olajpiacon marad a túltermelési irány, és lassan az OPEC is durcás lesz a visszafogás miatt, vagy a ker. háború mégis élesedne, akkor nagyobb kilengés lehet.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.