Tök jó gondolatmenet! Nekem tetszik! És hogy mi az értelme? Szerintem röviden az, hogy ne legyen újabb világháború. Egy gazdasági összezuhanásban mindig benne van, hogy végül háborúskodássá fajul a helyzet, lsd. XX. sz. első fele.
Nincs infláció, mert az emberek "félnek költeni". Fura de a pénznyomdából kijövő pénz nagy része a befektetésekbe megy, pedig a gazdaságot akarja ösztönözni. Nem én találtam ki, olvastam. Magyarázat ugyanakkor a fura helyzetre. Na de fenntartható-e ez a helyzet, mert mesterséges, nem természetes folyamatok eredménye? Na ez nagy kérdés, talán most van először ilyen, hogy ekkora mértékben próbálják meggátolni a reálfolyamatok érvényesülését. Attól, hogy emelkednek a rv. árfolyamok, a gazdaság is valóban nő? Nem vagyok közgazdász, bár tanultam én is az egyetemen ezt-azt a témakörben. Ha kötvényeket nem éri meg venni, betétben nem éri meg tartani a pénzt, egyelőre marad a tőzsde. Csak ettől valóban jobb lesz valami? A helyzet abszurditása, hogy pénzbőség van, de mégsem költekezni akarnak a fogyasztók. Infláció akkor lesz, ha újra költekezni kezd a világ. Mikor fog ez megtörténni? Ha tényleg elhiszi mindenki, hogy most már vége a rossz időknek, és eljött a normalitás? Iszonyú pénzek lesznek felhalmozva a tőzsdei rv.-ekben. És a sok kisbefektető elkezdi kivenni a pénzét, hiszen nem vagyonokat képzett, csak meg 5X-te, 10X-te a félrerakott, megtakarított zsebpénzt. És végre elszeretné költeni újra a szuperebbnél szuperebb lehetőségekre, mert árukínálati bőség az van. Na akkor jön el majd szerintem az infláció, és mindenki pislogni fog. Hacsak nem döntik be rendszeresen a tőzsdéket, mert az lehet a mesterségesen bepumpált, felesleges pénz szabályozott elégetése. És akkor be is zárult a kör. Marad a kérdés, mi értelme az egésznek? Persze ez csak egy gondolatsor, senki ne vegye ígéretnek, vagy komoly jóslatnak. Nem tisztem az ilyen.
Szép elképzelés, de a nagy esést márciusban egy NEM VÁRT, RENDKÍVÜLI ESET okozta, és most csekély az esély rá, hogy megint ilyen legyen, - mondjuk egy új, agresszív koronavírusmutáció, mely ellen új oltóanyag kellene ....
Egyébként a bolialj fordulását a MA20 sem fogja támogatni, mivel annak is meredek felszálló ágba kellene állnia, de nem fog az elmúlt 20 nap stagnálása miatt. Max a jelenlegi emelkedő árfolyam viszi kicsit feljebb.De akkor miről beszélünk, ha attól emelkedik...
A hozzászólásokból ítélve igen jó eredménnyel lehet ijesztgetni illetve eladásra ösztökélni a jónépet a több évre vetített nagyképes projekcióval (1-2év alatt 4000Ft/rv), de most amíg a napos rsi csak távolodik a 70%-tól felfelé és az alsó bolinak eszében sincs fordulni, a MACD erősödő vételin van, addig azzal kell foglalkozni, hogy meddig mehet fel. Majd a negatív jelzések láttán kell rámozdulni az eladásra.
Múltkoriban volt egy cikk grafikonnal amin bemutatták, hogy a tőzsde-pénzpiac-jelenlévő pénz mennyire elszakadt a reálgazdaságtól. Azóta is azon gondolkodom mit is jelent ez? Elvileg vágtató inflációt ... De nem vagyok közgazdász ... . Egyébként kimondottan tetszik a bejegyzéseitekben megnyilvánuló nyitottság. Igen, bármi lehet. Figyelni kell.
Szia! Emlékszem az elemzésedre amikor írtad, és tényleg jól megírtad a várható mozgást. Köszönöm így utólag is! Tapasztalatom szerint mindig van egy három csúcsos emelkedés, és utána jön nagyobb korrekció. Az a kérdésem, hogy akkor is ennyire lemehetne szerinted az OTP árfolyama, ha jelentősen növekedne 2021-2022 ben a nyeresége és a bevétele?
Rendkívüli esemény kellene - pl. ha kiderülne, hogy az oltóanyagoknak van nem kívánatos mellékhatása? -még ha megkacsásítanák is ezt a hírt, attól még hír lenne
Értem a következtetéseket és logikus is az egész. Csak az a bajom, hogy túl sok a pénz. Ha most kiderül, hogy még fél (vagy egy egész) évet várni kell, hogy körbeoltsák az embereket, akkor várunk még annyit. Közben kitolnak még pár trillió dollárt és senkinek se esik bántódása. Eddig is ez ment. A pénzöntöde nélkül már biztosan ott lennénk bőven, amit a Jani jelez. Szóval érdekes helyzet ez. Érdekes lenne azzal foglalkozni, hogy a pénzpumpák által kikényszerített kereslet meddig tudja kompenzálni a nyilvánvalóan rossz (de mindenki által csak átmenetinek ítélt) híreket.
OTP részvényesek ide!