Topiknyitó: Lou70 2026. 09. 13. 10:48

OTP moderált  

Hátha tudnánk itt közösen egy személyeskedés, floodolás mentes topicot csinálni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lelkeskibic péntek, 16:16
Kis laikusként én azt csinálnám , hogy a ruszkiban ragadt pénzből vennék gázt+olajat, és azt eladnám Magyarországnak :)
Sajna gondolom ez nem ilyen egyszerű.
Macus
Macus péntek, 16:14
Kozben olaj emelkedik bond emelkedik … jo lenne ha nyugodna
Treborn
Treborn péntek, 15:35
Előzmény: #2616  thewrewk
A tegnap Bux certi kiütés nekem is elégette az idei profit 25%-t..... sajos a saját megszegett szabályaim miatt...
thewrewk péntek, 15:18
Előzmény: #2614  maldiv
Nekem is voltak ilyen gondolataim, nekem mar tobb, mint 200 milliot elegetett a tisztitotuz. Iden mentem “ nyugdijba “ rohadtul faj ami tortenik, mar azon gondolkoztam, hogy visszamegyek a korabbi munkahelyemre. Es sosem gondoltam volna, de mar annak is orulok, higy 40.000- en vagyunk. Egy biztos: hetvegen berugok. Whisky vagy rum… meg ezt nem dontottem el. 
thewrewk péntek, 15:12
Előzmény: #2613  Macus
Azert azt nem hiszem, hogy nullara kellene irni. Szerintem pont azert vagyunk nyomas alatt az oroszok reszerol, mert nem tudnak megegyezni az arban, es hogy engedjunk tobbet. Illetve ok is nyilatkoztak, higy ingyen nem adjak. 
maldiv
maldiv péntek, 15:10
Előzmény: #2607  thewrewk
Igen. Kiszállt valaki akárhogyan is és vissza kell szállni, fomo. A legerősebb drive a tőzsdén. Sokkal erősebb a profitféltésnél. Aztán amikor elfogy a visszaszállók pénze, kb 2 hét alatt, jön újra a megtorpanás... 
Tegnap nekem is voltak eladási, sőt végső kiszállási gondolataim. Kiveszem amíg még van mit a számláról és beteszem hitelelőtörlesztésbe.
Aztán 17 után láttam a 20 milliárdos zárókötést. Elég ijesztő volt.
Macus
Macus péntek, 15:03
Előzmény: #2611  Balin2020
Balin ha már feltételezésekbe megyünk..... HA nem lehet kihozni az orosz veszteséget mi történhet? Szóval nem én hanem az erste számolta ki ..... egyszóval én a nullával számolok az oroszra..... ez mit jelenthet? Szóval egyrészt egy 500 milliárdos leírást másrészt évi 200 milliárd minusz a profitból (ez relatív ugye de közép távon is már csökkenő, sőt ha eleve el se tudjuk hozni eleve nullára értékelhető a saját tőke is max 30% on értékelném....) de ha már ebbe belemgyünk.... a baltiak nem akarnak olyan banknak eladni bankot ami jelen van az oroszoknál..... szóval ha ez megszűnik akkor jön luminor engedély(megjegyezném te kezdted itt a feltételezéseket, csak mert ha egyik megtörténik akkor a másik is vagy ha az orosz nem írjuk le luminor se jön, de leírni az oroszt nincs értelme luminor jóváhagyás nélkül mert azért csányiék se hülyék) szóval lesz ellentételezése a kieső profitnak és amig az orosz bank diszkonton szerepelt a könyveinkben addig a luminor 100% on fog forogni. Továbbá jelenleg is ! az árazásunkba ahogy írtam szerepel egy diszkont az orosz kitettség miatt.... ha ez megszűnik akkor felzárkózhatunk értékeltségben a régióhoz ami ugye magasabb mint a mi jelenlegi értékeltségünk (a jelenlegi zajtól tekintsünk el) erste 2.37 P/BVt számolt (ami most csökkent ugye, nem számoltam utána mennyi lenne most) akkori értéken jövő tavaszig nyárig simán kijön egy 53 ezres árfolyam ami abszolút reális . (ha megszűnik ez az iráni fennforgás nincs kétségem hogy jövőre 50ezer feletti szinteket látunk simán!) 
Naras péntek, 14:53
Előzmény: #2604  Macus
Bírom az optimizmusodat, annyira kívánom, hogy legyen igazad. 
Balin2020
Balin2020 péntek, 14:52
Egy dolgot azért ne felejtsetek el! Ha nem lehet kihozni az orosz nyereséget, számvitelileg azzal kezdeni kell valamit. Szóval az idei q1-q3 nem biztos, hogy hozni fogja a tavalyit. Az ördögöt sem szeretném a falra festeni, de a Q3 most nagyon sokat eldönthet a középtávra vonatkozóan. Több van abban a bejelentésben, mint hogy vizsgálják az orosz kivonulás lehetőségét. Óvatos profit warningként is felfogható, de lehet rosszul gondolom. Konkrét kivonulást mindenesetre nem jelentettek be, ahhoz képest durva esés jött. Persze ott van az USA bond mizzéria, és az IMF látogatás BP-n. Ők persze megszorításokat javasoltak. A 2027-es költségvetés is okozhat még meglepetéseket. Sok minden kavarog most, és a bizonytalanságokat nem szereti a tőzsde. A BÉT-n pedig a tőzsde az 80% OTP. Ha rosszul gondolom, nyugodtan javítsatok ki. Abból lehet tanulni. Elvégre erre való a fórum.
Peterbond péntek, 14:50
Előzmény: #2607  thewrewk
És kicsit ez is a baj. Nem jó az ha játékszenvedély lesz valami. 
Dakkota péntek, 14:48
Bármi is legyen amitől ekkorát emelkedik, részemról hadd szóljon ! :)
Macus
Macus péntek, 14:43
Előzmény: #2606  thewrewk
miért büntetendő ? megoldják okosba, de a befektetési alapokat abszolút hozamúakat meg mindet profit miatt indítják.... és hát van kakaó otp papírokban, ha nem is egy hét alatt, de azért egy éves távlatban tuti 30% fölötti hozam 
thewrewk péntek, 14:43
Előzmény: #2598  Peterbond
Ezt nem lehet csak ugy abbahagyni :) , ez olyan mint  a jatekszenvedely. Hetfon mar azon fogsz agyalni, milyen arfolyamon szalljal vissza…. Cselekvesi kenyszered lesz ugyis minimim 1 het utan :)
thewrewk péntek, 14:38
Előzmény: #2605  Macus
Ezt igy nev szerint nem akartam leirni , mert ha igy lenne, akkor az mar buntetendo lenne … szoval nem hiszem , hogy igy van …. :). Egyebkent oriasi kapcsolatok lehetnek, a kulfoldi nyugdijalapokkal stb. Is nagyon jo befektetoi kapcsolattartas lehet.
Macus
Macus péntek, 14:33
Előzmény: #2603  thewrewk
baráti alapkezelő? van egy úgynevezett otp alapkezelő iis :D nem kell oda baráti, szólok saját magamnak , hogy illene részvényt venni pár tízmilliáardért mert vaskos profitot tehetnek zsebre
Macus
Macus péntek, 14:28
Előzmény: #2602  Lou70
ha .... HA láttuk az aljat és trump nem kavar sok szart..... akkor év végére 46k is meglehet, 48 kicsit optimista becslés..... ahhoz kéne hogy javuljonak a mutatók, de ha vége az iráni háborúnak javulni is fognak.... szóval ez esetben optimistán 50k is meglehet. Kicsit hihetetlen innen nézve, de mint látjátok 6% os napot tolunk egy srv hírre.... akkor egy iráni béke hírre mi lesz?
thewrewk péntek, 14:24
Előzmény: #2574  Peterbond
Szerintem …. Illetve ahogy en elképzelem…. Vagy ahogy en csinalnam….. ilyenkor nem csak az 50 mrd srv indul meg.  Foleg ha vedekezek a short ellen . Hanem szolok a barati alapkezeloknek stb… hogy egyszerre kezdjuk el tamasztani az arfolyamot. En igy csinalnam. 
Lou70
Lou70 péntek, 14:23
Ha csak az egyik certit megmentik egy jó vezetői nyilatkozattal, akkor nem szólnék rájuk semmit.
Dakkota péntek, 14:22
Előzmény: #2586  Lou70
Gondolod az OTP jobb lesz ? Nekem is sok ANY rv.-m van de egyre kevésbé hiszek az emelkedésében. Bár van bennem még egy kis csodavárás.

Topik gazda

Lou70
Lou70
2 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek