Jedlik Ányos a barátunk! Remélem a Panny (és mi is) megfogjuk az Isten lábát! Szolnokon van egy fél városnyi lakótelep, amelyet gázzal fűtenek. Szolnok tele volt termál kúttal. A város egy termál tengeren fekszik. Ha fejlődni akar a Panny ezt a lehetőséget meg kell csípniük!
Az előnyösséget én a saját szempontjaim alapján ítélem meg. Vajon miért előnyös nekem az?, lóha tételezzük fel 1950Ft körüli tőzsdei árnál a PannErgy bejelenti, hogy valamely nagy tulajtól vásárolt X milliárd forintért saját részvényt 1700Ft/db áron és a következő napokban (hetekben hónapokban) lemegy a tőzsdei ár 1700-ra.
Értem! Köszönöm, hogy leírtad az elképzelésedet! Én nagyon mérges lettem tegnap amikor leszúrt. A napot végül ugyan már 1920-on zárta, de rádöbbentett, hogy várhatok én bármit, ez olyan illikvid részvény, hogy pillanatok alatt visszaverhetik akár1800 alá és ha ez olyan dolog miatt történik, hogy netán valami kedvezőtlen dolgot megneszelt az aki jól informált, akkor ülhetek benne jó sokáig mire 2000 lesz. 1960-nál azt hittem, hogy idén meg lesz a 2000, hisz olyan közel volt, hogy a lendület elvihette volna. De most úgy tűnik, hogy hamarébb esik 160Ft-ot, mintsem emelkedne 40-et. A cég pedig szerintem is jövőre meg fog a háttérben egyezni valakivel és megveszi amit akar fair érték alatt. Ez pedig azt jelenti, hogy csak remény marad a 2322!
Jó reggelt. Nincs semmi különös helyzet. Az év első felében eldöntöttem, hogy idén kiszállok a részvényekböl. A pannyt (köszönhetően a fórumozók beirásainak) 1800 vagy a feletti árra belőttem magamnak. De válaszolva a kérdésre, 1790 ért adtam már el egy adagot. Ezen a héten is beraktam 1 napra 1930 ra eladást, de csak pár 10 db ment el. Tegnap amikor láttam a leszúrást, akkor raktam be 1870 re a maradékot, mert nem akartam még egy hónapokig tartó gödörben űlni. Maradt még egy kevés, azzal megvárom még az év elejét, hátha.
Nagyon másak az egyéni helyzetek, célok. Nem képezheti vita tárgyát, hogy mindenki szuverénen eldöntheti mikor mennyiért vesz vagy ad. Ezt tiszteletben tartva megkédeznélek, hogy itt volt az ár pár héten keresztül 1940 körül és akkor nem adtál el. Ma viszont 1870-en igen. Miért?
Nem tudom, hogy mióta vagy benne, én már elég régen és ha az eltelt időt számolom, akkor azt kell mondjam, hogy más részvényeken többet lehetett keresni ennyi idő alatt. A másik pedig az, hogy anno pont egy nagy esés után szálltam be először, azzal a reménnyel, hogy hamar visszakorrigál, de e helyett még lejjebb ment. Akkoriban készült Miskolc, de ott is volt halálos balesettől kezdve sok kalamajka amik a részvény árában is mindíg tükröződtek. Aki idén beszállt akkor amikor leesett az ára, mert kiderült, hogy az MVM pakkját vették meg a tőzsdei vásárlás helyett, az biztos, hogy joggal örül még az 1800-as árnak is.
Nekem van az évi 30 % is, ami szerintem nem olyan rossz. 4 és fél éve vettem 820-840 közt, és ma is adtam el1870ért egy adagot. Ha ujra 1900 fölé megy eladom a maradékot is és elköszönök.
Az éves 20% emelkedés azért nem faxra tétel szerintem, pedig én is kisbefektető vagyok. Én is örülnék egy nagy emelkedésnek, de ne legyünk szélsőségesek.
Utána Duna House részvényt vettem, majd eladtam átlag 1430Ft-on.Jelenleg Állami nyomda és Richter van. + a tőkém 2/3-mad része szabad. Figyelem az öntéseket is, ha aukció van olyankor beleveszek és a visszapattanásnál gyorsan el is adom a részvényt. Ha beesne 1800Ft alá a Pannergy akkor biztosan ide tenném a szabad pénzem.
Volt már néhány éve, hogy a cég fizetett osztalékot, de kidolgozott, elfogadott, következetes osztalék politikájuk nincsen. Biztos tudják itt nálam felkészültebb befektetők, hogy a cég hová pozicionálja magát, minőség politikájában, stratégiai céljai között a kisbefektetőknek milyen szerepet szánnak. Eddig itt a fórumon megosztott volt a közönség az osztalék vonatkozásában is. Talán a legutóbbi időkben az a konszenzust alakult ki, hogy felé pénzből saját részv4ny, másik feléből osztalék. De tök mindegy, Bokorovics majd eldönti mi lesz.
Jól írod! A kicsik faxra tétele a cég célja. Lehetett volna ez egy kedvenc, top részvény a kategóriájában, de a kormány meg a cég gondoskodik a kiábrándításról. Spekák kerülik, traderek kevéssé foglalkoznak vele, ortodox befektetők megrendíthetetlenek (- ha szépen akarok fogalmazni).
Ne ijesztgess már! Ma is rám hozta a frászt! Egyébként helyesen rátapintott aki a likviditással hozta kapcsolatba a mai eseményeket. A cég pedig azon van, hogy minél illikvidebb legyen a részvény. (Én ha átlépi a kétezret távozok!)
PannErgy célár: 2.546 Ft
Felértékelődési potenciál: 37%. (2025.10.06.)