Topiknyitó: Ender 2025. 08. 11. 11:13

OTP Singlemarket problémák, kérdések  

Mivel a moderátor tömegesen tilt ki normális kérdezőket és válaszolókat a korábbi hasonló topikból, kénytelen vagyok egy alternatívát létrehozni, hogy legyen hol kommunikálni az ok nélkül kitiltotaknak és ha kel akkor bárki másnak.
Direktbroker - Régi böngészős felület, elvileg kivezetik majd
Smartbroker - Régi mobilos felület, elvileg kivezetik majd
Singlemarket - Új ökoszisztéma, böngészőben és mobilon is így hívják, még erőssen fejlesztés alatt.
Mindnkinek javaslom a singlemarket hibák jelzését az OTP felé, szoktak rá reagálni, legegyszerübb az általuk megadott emailcímre. (lásd app/böngésző) Reményem szerint még fognak bekerülni új, hasznos funkciók.
Ismert direkt/smart broker sajátosságok:
- a direktbroker megbízás csak direktbrokerben kezelhető/látható
- a smartbroker megbízás csak smartbrokerben kezelhető/látható
- fél évnél régebbi megbízás (pl egy régi stop) sehol nem látható de a telefonos ügyfélszolgálat ki tudja törölni
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
viborg8 2025. 11. 12. 10:04
Par nap es megszunik a regi rendszer,de meg az uj oldalon nincs fennt semmi ami a kereskedeshez kell.Nem lett volna hatrany ha a megszunes elott az ujon is ment volna a kereskedesi felulet.Egyelore nagyon gagyi az uj felulet.Gondoltam az elobb,hogy ranezek az uj internetbankra,de szornyu az egesz.Kivancsi leszek jovo kedden milyen problema fog elojonni ami miatt nem tudunk majd kereskedni az uj feluleten.Lecserelunk egy mar stabilan mukodo rendszert egy szarabbra.Az ezer milliardos profitbol nem futja egy jora. szanalom.
TElek 2025. 11. 09. 21:09
Előzmény: #118  Metis_papa

Jó kérdés.
Vagy nem raknak fel újat. Mert az ami változik az, 0 közeli érték.
Vagy ultimátumot kapott a fejlesztési részleg ...
Metis_papa
Metis_papa 2025. 11. 09. 13:58
Előzmény: #106  jofej
Igazad van, hihetetlen, hogy az OTP vezetőségének nincs meg a magához való esze. Ha 21 évig jó volt ez a rendszer, miért nem tudnak legalább addig várni, néhány hónapot, amíg használhatóvá válik az új, illetve tudja azokat a dolgokat, amiket a régi?
Zsigmond 2025. 11. 04. 15:36
Előzmény: #114  Zozo12
Köszi.Hát akkor így nem lehet tesztelni élesben, Sajnos.
kockaveto1 2025. 11. 04. 15:34
Előzmény: #115  fosforos
szerintem is külön van, hisz külön mozgatják. ráadásul ha többféle dolog van rajta, akkor többszöröződik ez az összeg. Én is ledöbbentem. Néhány éve "filléres" dolog volt a szolgáltatóváltás. 
fosforos 2025. 11. 04. 15:26
Előzmény: #111  kockaveto1

Értékpapír szla. és 4 TBSZ .... nagyon húzós. Gondolom TBSZenként vad a díj és nem egyben az egész számlára vonatkozik.
Zozo12 2025. 11. 04. 15:16
Előzmény: #112  Zsigmond
Nem tudsz mert semilyen könyv sincs csak 1 es azon simcs db szam köteslista meg egyaltalan nincs 
shadow77 2025. 11. 04. 15:07
Előzmény: #110  kockaveto1
az kemény, amikor utoljára ilyent csináltam akkor 5000 ft/részvényfajta volt az ára fixen, és nem volt olyan régen...
Zsigmond 2025. 11. 04. 15:00
Előzmény: #111  kockaveto1
Szerinted akinek már van direkt bróker 5 ös szintű könyvre előfizetése, tudja e már igényelni a singlemarket  10 könyvét ( természetesen a publikált díj ellenében)?
kockaveto1 2025. 11. 04. 14:22
Előzmény: #109  fosforos
bankon kívüli transzfer árfolyamérték17 0,5%-a, minimum 9.0737 Ft,
maximum. 90.713 Ft7, / értékpapírmozgás
17 A transzferálási költség számításánál figyelembe vett vetítési alapok (árfolyamérték):Tőzsdei részvények, tőzsdén forgalmazott befektetési jegyek, vállalati kötvények, valamint a jelzáloglevelek értékelése, árfolyamérték
számítása az előző napi tőzsdei záróáron, ennek hiányában az utolsó elérhető tőzsdei záróáron, ennek hiányában névértéken történik.
Tőzsdére be nem vezetett befektetési jegyek értékelése az adott napi nettó eszközértéken történik.
Tőzsdére be nem vezetett egyéb értékpapírok esetében az értékelés névértéken történik.
Nem forintban forgalmazott értékpapírok esetében az egyéb devizában számított transzferdíj a napi OTP devizaközép árfolyamon
kerül átszámításra forintra
fosforos 2025. 11. 04. 13:29
Az értékpapír számlának és a TBSZ számláknak mennyibe kerül át transzferálása máshová ? Fejből tudja valaki a nagyságrendet vagy az összeget ?
rookie654
rookie654 2025. 11. 04. 13:24
Előzmény: #106  jofej
Felesleges ezen vitatkozni (pláne velem), h miért így csinálja az OTP, ahogy. Ők így döntöttek és kész, ezen egyikünk sem tud változtatni. Amit tehetünk az az, h ha nem tetszik a rendszer, akkor váltunk v. kivárunk. Ha a fejünk tetejére állunk sem fog ez már megváltozni, mert így döntöttek. 
rookie654
rookie654 2025. 11. 04. 13:20
Előzmény: #104  kockaveto1
Most ezt úgy adod elő, mintha a direkt nem így működne most is. Most is van havi díj, amiért látod a realt. A sima OTPdirekt bróker nélkül csak bankolásra való, ahhoz, h tőzsdézni is tudj, már kell a bróker, az meg +pénz. Ebben nem különbözik az új felület sem. 
jofej 2025. 11. 04. 13:19
Előzmény: #103  rookie654
Nem értek egyet veled. Én napok óta keresgélek a SingleMarketen és sajnos nem az átláthatósággal van baj, hanem nagyon sok hasznos funkció hiányzik belőle, ami a DirektBrokeren elérhető, ellenben vannak olyan felesleges funkciók amiket soha senki nem fog használni. Én értem, hogy még fejlesztés alatt áll, azt nem értem, hogy a DirektBrokert miért nem csak akkor állítják le, amikor a Single biztonságosan működik és legalább annyit tud mint a Direkt, ha többet az csak hab a tortán. Felelőtlenség úgy leállítani egy jól működő kereskedési rendszert, hogy tele van hibával és hiányosságokkal, felelőtlenség az ügyfelek idegeivel és pénzével játszadozni.
kockaveto1 2025. 11. 04. 13:06
Előzmény: #103  rookie654
nem idegenkedünk. elégedetlenek vagyunk. az, hogy lehet adni-venni, az 2025 végén kevés. eddig is bosszantóan keveset tudott, az újnak többet kell tudnia. még kivárok nyilván, de a kommunikáció nagyon nem oké.
kockaveto1 2025. 11. 04. 13:02
Előzmény: #99  rookie654
jól néznénk ki, ha már az is fizetős lenne, amit a neten számtalan oldalon ingyen követhetek. a regisztráció ingyenes? én szerződtem velük. ők is velem. kénytelenek szolgáltatni. 
rookie654
rookie654 2025. 11. 04. 12:49
Előzmény: #102  Zozo12
Engem nem kell meggyőznöd semmiről, mert ugyan olyan felhasználó vagyok csak, mint te v. bki más itt. Igen, tisztában vagyok a tökéletlenségével a felületnek, de ahogy azt korábban is írtam, mivel nem vagyunk tisztában a háttérrel, nem tudjuk mi fog változni benne 17-e után esetleg. Az pedig, h mi mennyire átlátható sztem megszokás kérdése csak. Évek óta használjuk a jelenlegi felületet, persze, h jobban kiigazodunk rajta, könnyebben megtalálunk benne bmit, mivel azt használtuk az elmúlt években napi szinten és rutinná vált. Az új felület is így lesz, ha már csak azt fogjuk használni napi szinten, azon is ki fogunk tudni igazodni, de most még új és idegenkedünk tőle. 
Zozo12 2025. 11. 04. 12:37
Előzmény: #95  rookie654
Igen eppen lehet adni venni nincs keszlet parositas ! Idökorlatot sem lehet beallitani nallam 1-2 ]perc utan ha eppen nem hasznalom mert közbe dolgozom mar ki is lep ! Nem ugy mint a smartbroker hogy fel orat is belehet allitani?  De gondolom a többi hibat te is latod es nem olyan átlathato sem
rookie654
rookie654 2025. 11. 04. 12:36
Előzmény: #98  Zozo12
De az is benne van a pakliban, amit botics kolléga írt, h nem tudjuk mi van a háttérben, nem vagyunk tisztában a háttér működésével. Mondani meg ugye csak kell vmit.

Topik gazda

Ender
Ender
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek