Fed probálja megörizni a függetlenségét és belátása szerint irányitani a monetaris pályát Tramp probálja megmondani a Fednek mit csináljon a kamatokkal Kérdés milyen nyomást tud gyakorolni a Fedre Tramp A most belengetett 245%os vám Kina ellen ez most egy blöff vagy esetleg meglépi Tramp elinditva a második eladási hullámot? Esetleg a fenyegetőzésekkel akarja tárgyalásra kényszeriteni Kinat?
Powell Fed elnök ma a Chicago-i gazdasági fórumon adott elő. „Az eddig bejelentett vámtarifa-emelések mértéke lényegesen nagyobbak a vártnál, és valószínűleg ugyanez igaz a gazdasági hatásokra is, amelyek magukban foglalják a magasabb inflációt és a lassabb növekedést.” (stagfláció)"A vámok nagy valószínűséggel legalább átmeneti inflációnövekedést generálnak. Az inflációs hatások tartósabbak is lehetnek.""A szövetségi adósság fenntarthatatlan pályán van. Jelenleg krízis szintű a kormányzati deficit nagysága, miközben a foglalkoztatottság szinte teljes körű." Összefoglalva: (1) Ezek a mondatok alapján nem úgy néz ki, mintha a Fed a közeljövőben vágni szeretne a kamaton ...! (2) Powell egyértelműen körbeírta ma a stagfláció veszélyét. (3) "Higher for longer"
Hát ha Tramp bevezetné Kina ellen a 245%os vámot akkor talán lenne egy gyors lejtmenet. aztán megvennék a piacot gyorsan dehát abból nemsok haszon lenne mert nehéz eltalálni a fordulót a piac alján Talán ha megcsinálnák akkoris azért hogy kistoppolják a piacot?
hat igen igy van lényegében ahogy irod! DAX is azért mozgott felfelé jelentősen mert azok alényeges felülsulyozott részvények vitték felfele az árfolyamot éshát az europai szabályzókat megkerülve usaba került át a DAX ot felhajtó erők jelentős része Eshát ahogy a hasonlatodba" nem az a szépségkirálynő akit én gondolok hanem az a szépségkirálynő akit a zsüri annak gondol " Most ezt a hasonlatot lényegében a "részvényekre ill.a tőzsdei termékekre lehet érteni" Aktuális nyerő részvény ill tőzsdei termék=szépségkirálynő"ha a zsüri úgy akarja zsüri =fizetőképes befektetők közössége "Merthát ugye azt azért feltételezzük hogy 1befektető nen tudja megvenni vagy eladni a piacot" Bár az utóbbi tözsdei történések után azért ebben bizonytalan vagyok mert Tramp egymaga amit csinált a tőzsdékkel és a valutákkal arra az elmúlt 30 évben nem láttam példát
Tőzsde nagyon nem egyenló gazdaság , de ezt te mint veterán ugyis tudod ....2-3 év dajcs stagnálás közben a dax40 kb. 50 %-ot emelkedett , mivel ugyi súlyozott kosárról van szó illetve jó pár német cég globális. " Keynes nyomán, a tőzsde egy olyan szépségverseny, ahol nem azt kell kitalálnod, melyik a legszebb lány, hanem azt, hogy a zsűri kit gondol legszebbnek. Ezt a különbséget nagyon fontos megérteni. Ha valamilyen istenadta véletlen folytán te hajszálpontosan meg tudod jósolni, milyen tőzsdei következményei lehetnek egy hírnek, sajnos nem jutsz messzire ezzel az információval. Nem számít, hogy neked igazad van-e. Csak az számít, hogy a legnagyobb és a kisebb piaci szereplők összessége mit gondol. Ha tévednek, attól még az történik, amit ők gondolnak.Nem kell újságok tucatjait olvasnunk, nem szükséges vérre menő vitákat folytatnunk különböző fórumokon. Egyetlen dologra kell figyelnünk, az ár alakulásra. Persze ez így sokkal egyszerűbben hangzik, mint a valóságban és nem tudtunk megállapítani meg abszolút időtálló igazságokat "
DAX al ill a német tözsdével azt csinálnak amit akarnak lásd az utobbi honapok brutális emelkedéset amikor recesszioba lévö német gazdaság elvileg stagnálo DAX ot feltételezne egy kisbefektető Dehat az egész német tözsde ill.DAX kapitalizácioja szinte 1Usa részvény kapitalizáciojat teszi ki pl:NVDA Akkor a hegde alapok a pénzükkel és Mask llon az csinál a DAX árfolyamokkal amit akar Brutálisat lehetett bukni a német autogyárak részvényeivel is
Hat legalábis az s&p500 az meghatározza a világ tözsdéinek irányát főleg ha beszakad Fed elnök összes szavát figyelemmel kisérik és brutális mozgás höhet de hogy milyen irányba az senkise tudja Tramp hogy hatással lessz e a Fed elnokere és tudja e befolyásolni az lassan kideriti a piac
Azt kell venni ami olcsó. Ez a múlt héten amerika volt. BUffet azt mondta 4900-nál, hogy érdemes már venni. A dax egy lufinak tűnik. Ráadásul az usa-ban sokak nyugdíja a részvények teljesítményétől függ. Előbb utóbb talpra állnak.
Hasonlót olvastam ki a sajtobol hétvégen énis dehát a piac hogy reagál az bizonytalan Usa $is keményen gyengült aztan korrigált de a 10 eves kötvényhozamokat is rendesen megmozgatta az eladási hullám talán Japán esetleg Kina kezeis benne van a dologba?
hat ezaz a 200as mozgoátlag alatta vagy felette melyik hogy mozog ez meghatározhatja következő trendet az okosak szerint De a brutális volatilitás az rendesen kitágitotta a spideket figyeltem a kritikus időszakban bár engem inkább a hazai piacok és érdekeltségek erintenek Merthát az igazság az hogy kiszállni probálok az utobbi időben és abbahagyni dehát azért veszteségesen nehéz abbahagyni legalabb a bevitt penzt azért jo menteni "Bár azis igaz akit epp kiütnek egy brutális mozgásban annak nem nehéz abbahagyi az egészet' Azért nem panaszkodhatok kb 30 evet tekintve azért nem vesztettem mert régu nyerőből ingatlanokatis vettem eshát az stabilabb"abba csak vállás esetén veszithető" Most szerintemis érdekes időszakot látunk a világ tőzsdéin
Jelenleg a nagy kiszámíthatatlanság és a bizonytalanság miatt a nagy tőke ( és nem a "buta" pénz) menekül a hambisoktól európába és részben Kínába. Asszem hétvégén írták valahol , hogy a norvég alapok ( szép nagyocskák) is vonják ki a mannát hambilandból. Persze ha csúnyán letérdelnek az amcsik az a daxra is hatni fog.
S&P500 index
Kinek mi a véleménye ?