Tihamér, ez nem egy garázssor, aminél ha megveszik az összeset, akkor nincs tovább. :) 2030/J-nél a lezárás napján (2023. június 1.) még ráemelték, hogy legyen elég. A WebKincstáron még simán lehet venni a jelenlegi sorozatból, tehát röviden: a 2033/I PMÁP vásárlására legkésőbb 2023. november 28. napján 16:00 óráig (postán 15:00 óráig) van lehetőség. Szép hétvégét Mindenkinek!
"Tisztelt Ügyfelünk!Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Államadósság Kezelő Központ Zrt. döntése értelmében a 2033/I sorozatszámú Prémium Magyar Állampapír (a továbbiakban: ?PMÁP?) forgalmazása 2023. november 28. napján lezárul. Az állampapír vásárlására legkésőbb 2023. november 28. napján 16:00 óráig a 2023. november 29. napján érvényes bruttó eladási árfolyammal, míg a Magyar Posta Zrt. postahelyein 2023. november 28. napján 15:00 óráig van lehetőség. MÁK"
Nem tudom Ő mit nézett, szerintem sem árulnak másodpiacon, szerintem fölöslegesen keresed :). Csak értettem, hogy későn ébredtem, júli 31-ig kellett volna váltanom, mikor kiderült, hogy milyen lesz a 33.
Láttál Netbrókerben 31-est? Pár hónapja berta ide valaki, hogy látott az Erste Netbrókerben régi PMÁP-ot, de ezt utána soha senki nem tudta reprodukálni. Vagy csak nem rta be. Én jópárszor néztem utána, és sosem volt más, csak az aktuálisan kapható.
Sziasztok! Ha Erstenél veszek PMÁP-ot azt át tudom transzerálni a MÁK-hoz? Mi kell hozzá? A régi lezárási dokumentumában november 29-e 9.30 van megjelölve, ez nem azt jelenti, hogy addig lehet ilyen papírt venni???
Szinte mindig a MÁK ad jobb árat, néhány kivétel: - BUBOR-os paproknál a CIB a nyerő, jelenleg is - PMÁP-ot az Erste egy ideig 99%-on vette vissza, amikor a MÁK 98%-on - és talán az OTP is adott 100%-ot az 1MÁP-ra, mikor a MÁK 99%-ot
Ha lejárat előtt el akarom adni a PMÁP 2033/I állampapirom, pl. 2 év múlva, vajon hol lehetne biztosabban eladni? Államkincstárba vagy az Erstén keresztül?
Bankok között már csináltam az elég lassú több nap. Bankon belül nem tudom mennyi idő, de az értékpapír transzfer és a pénzátutalás két független tranzakció hiába van adásvételi szerződésetek egymás között.
Úgy csinálnám, hogy az eladónak és a vevőnek is ugyanott legyen az értékpapírszámlája (pl. MÁK-MÁK, vagy pl. K&H - K&H, stb.). A K&H-nál egy ilyen bankon belüli tranzakció díjmentes. A jóváírás időigénye kérdéses, arra előtte rá kell kérdezni, hogy azonnali-e. + kisebb tételben kipróbálni...
Magyar Állampapír tulajok