vagy nem :) ebben semmilyen pozit nem vettem fel, de egisszel együtt jól megshortolom, ha a piac megindulna lefelé... ők esnének a legtöbbet sztem egy nagy zuttyban
Szerintem az van hogy az MACD későn jelző indikátor és amire jelez az esés már meg is volt. Ugyanez az emelkedésnél is,amikor vételt jelez az emelkedést lassan esés követi.
én azért inkább napos charton számolnám, vagy hetesen a következő hullámot! Az igaz, hogy 161.8% az ajánlás, és a terveben oda várjuk de majd meglátjuk. Nálam a következő 3. hullám 3370 környéke, majd az 5. az 3800-4000, ami a nagy 3. hullám lesz nálad! Erősen vázlatos formában..:)) Sajnos túl mélyre jött most le és ennyit ad ki a matek, alap esetben. Lényeg hogy a kis 5. a nagy harmadiknál lesz. Egyszerű.. 🤣🤣
Az én értelmezésemben mélyre jött, de nem annyira, hogy az 1-es hullám alá menjen, így Elliott szabálya nem sérült így nem releváns a véleményem /egyébként sem az/. Tehát nem sérült a szerkezet és benne van egy 3. hullám lehetősége. A szabályok szerint az 1-es hullám 1,61 szerese a 3. hullám 5. hullám=1-es hullám tankönyv szerint. Amennyiben igaz és most egy 3. hullám elindulna, akkor 3600 lenne vége. https://invst.ly/19wywu
Ha nem volt meg az alja, akkor nagy baj lesz, de nemcsak itt! Nem az a kérdés, h megvolt e az alja, hanem megnézi e megint!? A célmadár 2616-n van, majdnem megcsípte! 2024 -ben is ennyivel fordult felfelé az alsó nagy célmadár előtt, most ismételhet és nem lesz új alj! A ta-val ilyenkor csak a szinteket lehet behúzni, és várni a piacuk megnyugvására!
https://invst.ly/19wt48 Havi chart. Covid aljról felment 31.. -ra másfél év alatt. Azóta sikerült neki még kétszer, de szingifikánsan egyszerűen nem tudja áttörni ezt a plafont, viszont az aljak azért kezdenek magasabbak lenni és minél többször ostromolja egyszer csak sikerül. https://invst.ly/19wta6 Ez a heti. Részletesebb. Egyszerűen évek óta klasszikus oldalazás van, ami nem zárja ki azt hogy kisebb idősíkokon akár napi, akár órásban vagy még rövidebben ne alakuljon ki egy lekereskedhető alakzat/és napi charton is volt többször/, de egyszerűen buy and hold-ra alkalmatlan. Túl erős neki ez a 3100-3200 közötti árfolyam. Én hetes vagy havi chartra nem tudok értelmezhető elliott-ot rajzolni. Egyszerűen nem indul meg az a fránya 3. hullám.
Covid óta 1500-ról emelkedett rendesen. Ez tény. Viszont időszámításunk előtti ath-t megközelíteni sem tudja. Egyszerűen 3100-3200-at nem tudja meghaladni. Ha a nagy barátja vezérünknek komolyan berág Putyinra és tényleg kivet 500%-os vámot az orosz gázt és olajat használó országokra, akkor a mai zuhanások kis korrekciónak fognak tünni. Akkor bezár minden
Köszi! MOL-nál tényleg nem egyszerű, én ezért csak szimplán befektetek, meg gyűjtögetek. Nem kereskedek igazából, inkább a jó alkalmakra vadászok :) Viszont érdekel a technikai elemzés és próbálkozom 😵 Másik nézőpontom: 2020 óta van egy erős emelkedő trendcsatornánk, eddig ezt tartotta. Most a gyertya alsó kanóca ezt erősen átvitte, viszont a ma nap a 2800 is megerősítésre került, így elvileg stabilan a trendben vagyunk. Még. Szerinted a 2020-as emelkedő (kb évi16%-os) csatorna ilyenkor eddig volt érvényben?
Amennyiben komplett a szerkezet, onnantól egy új ciklus indul. Nagyobb idősíkot kell ilyenkor nézni. Minden idősíkon mást mutat. Simán lehet például heti idősíkon bear trend van és a 4. hullám kiad egy szabályos szép szerkezetet és onnantól sokan trend fordulót feltételeznek. Pedig nem. MOL-nál nehéz, rá kell nézni 3 napos, heti, havira. Ezek mit mutatnak.
Csak próbáltam lekövetni Elliott apót. Ha tippelni kellett volna, akkor megáll az első kérdőjelnél nálam..., de hát ez a tőzsde. Lejön teljesen az elég gáz.
Nekem jelen helyzetben ez jött ki, ha nem esik tovább. (~120%-ig még lejöhet!) Egyelőre csak vázlat, a számozás maradjon rejtve!!!! Gari nincs..:)) https://ibb.co/XZwzxhfw
Sajnos ezek a kanócok mindig dilemat okoznak nálam is, de ott van a charton és hány darabos kötés volt, vagy miért járt ott, azzal már később senki nem foglalkozik! Amúgy meg a rövid trendnek ott volt a célja, ahová felszúrt! Szóval nem egyszerű..:) Volt már, hogy én is levágtam a francba az ilyen kanócot! Na és mi van akkor, ha évekig ez lesz a lokális csúcs, mi meg levágjuk..? 🤣🤣Appnál ilyen kanóc az ATH, évek óta! Elliott ~100 éves elmélete, meg amúgy is elavult! Sz.gépes, robotok világában, már amúgy is kiment a divatból, új formációk szerint kereskednek már nagyobb részben. Valahol olvastam erről egy felmérést és a tavalyi évben, már több volt az "új" mint az 5-s szerketű. Elég nagy szivacs...:) Meg lehet nézni az OTP-t Mtelt, hogy korrekciók nélkül évekig emelkedtek! Most hogy itt a korrekció, mi a "robot" taktika, úgy mint felfelé? hmm Lassan csak pisloghatunk...🤣
Köszönöm mindkettőtök észrevételeit. Az egész szerkezet elliottilag készen lehet és semmilyen akadálya nincs emelkedésnek. A C hullám szinte pontosan ugyanolyan nagy, mint az A, csak azért írtam még két lehetőséget, mert a C hullám szabályaiban benne van. Máskor is lehet hozzászólna, ha kérhetem.
Ez igaz :-) de az csak egy 6-7db kötés adta kb fél perc erejéig. Láttam, de tartós (órás) szintet nem képviselt. Gondolod így is van jelentősége? Az ilyen kanócnak én nem szoktam súlyt adni, mert pár beragadt megbízás is csinálhat ilyet, irányt viszont nem szimbolizál.
ez egy szabálytalan terjeszkedő szerkezet, az "a" hullámod megtört félúton. szerintem inkább: 1. hullám: 2770 → 3062 2. hullám (korrekció): 3062 → 2912 3. hullám (célár): ~3384 Ft (Fibonacci 161.8% szint) Óvatosan mellette szól: 2. hullám mélypontján túladott RSI – ez klasszikus szitu Fibonacci alapján reális, hogy egy erős 3. hullám jön (célszint: 3380 Ft körül). A ~2910 Ft szint eddig megfogta az esést, és ha megtartja, az fordulópont lehet, tegnap erős támaszok voltak ott a könyvben. de ~2910 még nem biztos, hogy tartósan megfogta, kellene egy megerősítő gyertya (pl. long alsó kanóc, nagy forgalom, forduló alakzat). Fundamentálisan erősít az osztalék, de hátráltat a világpiac. Előbbi erős időszakos, utóbbi viszont pánikszerű helyzet.
igen elég mélyre ment, de így jött ki az előző szerkezet alapján! Nem ment mélyebbre az indulásnál! Sokat tanakodtam rajt, de a folytatólagosság miatt döntöttem így! Sajnos a MOL elég zagyva az előtte lévő eső trend végén! Annyira nem is izgat, mert nálam a pingvin a lényeg és az akkor is ott van! Nálad egy kanyarral feljebb indul, de akkor az előző szerkezetnek ott kell záródni..! Nekem egy kicsit fura az a megoldás, hogy nálad az ABC korrekció, "nagyobb" lesz az egész emelkedő trendnél! Kicsit torznak vélem és nem erőltetném sosem ezt a megoldást. Fura ez az Elliott szabályozás és kivételek benne, hogy mindenre rá lehet húzni. Ezért ragaszkodom inkább a fibos madarakhoz..:)) Azt azért szoktam figyelni, hogy egy nagyobb szerkezet, pl 3. szakaszába, férjen bele egy egész 5-s szerkezet, az alap elmélet szerint! Ez egy kicsit körülményes, mert eleve hetes idősíkból indítok, persze van amikor hagyom a francba, mert a madarakkal is van mit követni! :)) Mi lesz a C"-vel ha hétfőn emelkedésnek indul? hmm
MOL topik