Topikgazda: Kvazir 2005. 11. 20. 20:32

MOL topik  

vagy nem :) ebben semmilyen pozit nem vettem fel, de egisszel együtt jól megshortolom, ha a piac megindulna lefelé... ők esnének a legtöbbet sztem egy nagy zuttyban
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Kvazir ma, 08:45
Előzmény: #3850  farkasfu
Szerintem, hogy túl mélyre jött betudhatjuk a piac túlreagálására. 
Pánikgombra rendesen rátenyereltek, mondjuk Trumpot ismerve ki tudja. 
Tibor010101 hétfő, 21:38
Előzmény: #3851  Lolmachine
Szerintem az van hogy az MACD későn jelző indikátor és amire jelez az esés már meg is volt. Ugyanez az emelkedésnél is,amikor vételt jelez az emelkedést lassan esés követi.
Lolmachine
Lolmachine hétfő, 21:19
Mi a véleményetek? https://www.erstemarket.hu/tartalom/217724/mol-ellentmondasos-technikai-kep-20250407
Én vettem ma napközben TL certit, de dobtam is hamar, amint volt rajta egy kis nyerő (10%)... kb. valami ilyesmit silabizáltam ki jómagam is.... bár messze nincs olyan rálátásom a dolgokra mint nektek.
farkasfu
farkasfu hétfő, 21:18
Előzmény: #3848  Kvazir
én azért inkább napos charton számolnám, vagy hetesen a következő hullámot! Az igaz, hogy 161.8% az ajánlás, és a terveben oda várjuk de majd meglátjuk. 
Nálam a következő 3. hullám 3370 környéke, majd az 5. az 3800-4000, ami a nagy 3. hullám lesz nálad! Erősen vázlatos formában..:)) Sajnos túl mélyre jött most le és ennyit ad ki a matek, alap esetben.
Lényeg hogy a kis 5. a nagy harmadiknál lesz. 
Egyszerű.. 🤣🤣
farkasfu
farkasfu hétfő, 20:59
Előzmény: #3847  Tibor010101
sajnos minden belefér, csak más felállást hozhat majd! 
Kvazir hétfő, 19:45
Előzmény: #3844  farkasfu

Az én értelmezésemben mélyre jött, de nem annyira, hogy az 1-es hullám alá menjen, így Elliott szabálya nem sérült így nem releváns a véleményem /egyébként sem az/.
Tehát nem sérült a szerkezet és benne van egy 3. hullám lehetősége.
A szabályok szerint az 1-es hullám 1,61 szerese a 3. hullám 5. hullám=1-es hullám tankönyv szerint.
Amennyiben igaz és most egy 3. hullám elindulna, akkor 3600 lenne vége.
https://invst.ly/19wywu
Tibor010101 hétfő, 19:40
Előzmény: #3846  farkasfu
Egy dupla alj belefér azért még nem?
farkasfu
farkasfu hétfő, 19:33
Előzmény: #3845  Tibor010101
Ha nem volt meg az alja, akkor nagy baj lesz, de nemcsak itt! Nem az a kérdés, h megvolt e az alja, hanem megnézi e megint!?  A célmadár 2616-n van, majdnem megcsípte! 
2024 -ben is ennyivel fordult felfelé az alsó nagy célmadár előtt, most ismételhet és nem lesz új alj! 
A ta-val ilyenkor csak a szinteket lehet behúzni, és várni a piacuk megnyugvására! 
Tibor010101 hétfő, 18:45
Előzmény: #3844  farkasfu
Szerinted mi várható, MOL merre mehet,meglehetett az alja?
farkasfu
farkasfu hétfő, 17:20
Előzmény: #3841  Kvazir
ezt kérdeztem, erre gondoltam, elvetemült pillanatomban..
Kicsit nyomorék az eleje és a vége, de MOL!! :)
https://ibb.co/dwvHB6C0
Kvazir hétfő, 16:26

https://invst.ly/19wt48
Havi chart. Covid aljról felment 31.. -ra másfél év alatt. Azóta sikerült neki még kétszer, de szingifikánsan egyszerűen nem tudja áttörni ezt a plafont, viszont az aljak azért kezdenek magasabbak lenni és minél többször ostromolja egyszer csak sikerül.
https://invst.ly/19wta6
Ez a heti. Részletesebb. Egyszerűen évek óta klasszikus oldalazás van, ami nem zárja ki azt hogy kisebb idősíkokon akár napi, akár órásban vagy még rövidebben ne alakuljon ki egy lekereskedhető alakzat/és napi charton is volt többször/, de egyszerűen buy and hold-ra alkalmatlan. Túl erős neki ez a 3100-3200 közötti árfolyam.
Én hetes vagy havi chartra nem tudok értelmezhető elliott-ot rajzolni. Egyszerűen nem indul meg az a fránya 3. hullám.
Kvazir hétfő, 14:46
Előzmény: #3839  kacsahus
Covid óta 1500-ról emelkedett rendesen. Ez tény. 
Viszont időszámításunk előtti ath-t megközelíteni sem tudja. Egyszerűen 3100-3200-at nem tudja meghaladni. 
Ha a nagy barátja vezérünknek komolyan berág Putyinra és tényleg kivet 500%-os vámot az orosz gázt és olajat használó országokra, akkor a mai zuhanások kis korrekciónak fognak tünni. 
Akkor bezár minden
Kvazir hétfő, 14:34
Előzmény: #3840  farkasfu
Mester! 
Csekély értelmem sokszor a kérdést sem érti, nemhogy válaszolni tudjon rá ezekben a certigyilkos időszakban. 
farkasfu
farkasfu hétfő, 13:00
Előzmény: #3836  Kvazir
Szóval akkor most ez lehet egy A szakasz is?!
 A "B" az 5. és egyben a nagy 1-s és a nagy kettes megint mélyre jött a ??  :))
kacsahus
kacsahus hétfő, 12:57
Előzmény: #3838  Kvazir
Köszi! MOL-nál tényleg nem egyszerű, én ezért csak szimplán befektetek, meg gyűjtögetek. Nem kereskedek igazából, inkább a jó alkalmakra vadászok :) Viszont érdekel a technikai elemzés és próbálkozom 😵
Másik nézőpontom: 2020 óta van egy erős emelkedő trendcsatornánk, eddig ezt tartotta. Most a gyertya alsó kanóca ezt erősen átvitte, viszont a ma nap a 2800 is megerősítésre került, így elvileg stabilan a trendben vagyunk. Még. Szerinted a 2020-as emelkedő (kb évi16%-os) csatorna ilyenkor eddig volt érvényben?
Kvazir hétfő, 11:17
Előzmény: #3837  kacsahus
Amennyiben komplett a szerkezet, onnantól egy új ciklus indul. Nagyobb idősíkot kell ilyenkor nézni. 
Minden idősíkon mást mutat. 
Simán lehet például heti idősíkon bear trend van és a 4. hullám kiad egy szabályos szép szerkezetet és onnantól sokan trend fordulót feltételeznek. 
Pedig nem. 
MOL-nál nehéz, rá kell nézni 3 napos, heti, havira.
Ezek mit mutatnak. 
kacsahus
kacsahus hétfő, 10:37
Előzmény: #3835  Kvazir
jaja. A szabályrendszer mit mond, ha teljesül az irány?
Kvazir hétfő, 10:24
Kvazir hétfő, 09:40
Előzmény: #3833  kacsahus

Csak próbáltam lekövetni Elliott apót.
Ha tippelni kellett volna, akkor megáll az első kérdőjelnél nálam..., de hát ez a tőzsde.
Lejön teljesen az elég gáz.
Kvazir hétfő, 09:33
Törölt hozzászólás
kacsahus
kacsahus hétfő, 09:17
Előzmény: #3823  Kvazir
jól láttad :D egész gyorsan el is érte
Jocek vasárnap, 21:35
Előzmény: #3830  farkasfu
Tibor010101 vasárnap, 21:04
Előzmény: #3830  farkasfu
Szerinted ricsinél változott valami,hogy lement 9700ig? Igaz visszahúzták még aznap 10k fölé.
farkasfu
farkasfu szombat, 20:24
Előzmény: #3828  Kvazir
Nekem jelen helyzetben ez jött ki, ha nem esik tovább. (~120%-ig még lejöhet!) 
Egyelőre csak vázlat, a számozás maradjon rejtve!!!!
Gari nincs..:))
https://ibb.co/XZwzxhfw
farkasfu
farkasfu szombat, 16:46
Előzmény: #3827  kacsahus
Sajnos ezek a kanócok mindig dilemat okoznak nálam is, de ott van a charton és hány darabos kötés volt, vagy miért járt ott, azzal már később senki nem foglalkozik! Amúgy meg a rövid trendnek ott volt a célja, ahová felszúrt! Szóval nem egyszerű..:) 
Volt már, hogy én is levágtam a francba az ilyen kanócot! Na és mi van akkor, ha évekig ez lesz a lokális csúcs, mi meg levágjuk..? 🤣🤣Appnál ilyen kanóc az ATH, évek óta! 
Elliott ~100 éves elmélete, meg amúgy is elavult! Sz.gépes, robotok világában, már amúgy is kiment a divatból, új formációk szerint kereskednek már nagyobb részben. Valahol olvastam erről egy felmérést és a tavalyi évben, már több volt az "új" mint az 5-s szerketű. Elég nagy szivacs...:) Meg lehet nézni az OTP-t Mtelt, hogy korrekciók nélkül évekig emelkedtek! Most hogy itt a korrekció, mi a "robot" taktika, úgy mint felfelé? hmm 
Lassan csak pisloghatunk...🤣
Kvazir szombat, 15:07

Köszönöm mindkettőtök észrevételeit.
Az egész szerkezet elliottilag készen lehet és semmilyen akadálya nincs emelkedésnek.
A C hullám szinte pontosan ugyanolyan nagy, mint az A, csak azért írtam még két lehetőséget, mert a C hullám szabályaiban benne van.
Máskor is lehet hozzászólna, ha kérhetem.
kacsahus
kacsahus szombat, 14:59
Előzmény: #3826  farkasfu
Ez igaz :-) de az csak egy 6-7db kötés adta kb fél perc erejéig. Láttam, de tartós (órás) szintet nem képviselt. Gondolod így is van jelentősége? Az ilyen kanócnak én nem szoktam súlyt adni, mert pár beragadt megbízás is csinálhat ilyet, irányt viszont nem szimbolizál.
farkasfu
farkasfu szombat, 09:35
Előzmény: #3825  kacsahus
csakhogy már 3148 is volt!!!
kacsahus
kacsahus szombat, 09:15
ez egy szabálytalan terjeszkedő szerkezet, az "a" hullámod megtört félúton. szerintem inkább:
1. hullám: 2770 → 3062
2. hullám (korrekció): 3062 → 2912
3. hullám (célár): ~3384 Ft (Fibonacci 161.8% szint)
Óvatosan mellette szól: 2. hullám mélypontján túladott RSI – ez klasszikus szitu
Fibonacci alapján reális, hogy egy erős 3. hullám jön (célszint: 3380 Ft körül).
A ~2910 Ft szint eddig megfogta az esést, és ha megtartja, az fordulópont lehet, tegnap erős támaszok voltak ott a könyvben. de ~2910 még nem biztos, hogy tartósan megfogta, kellene egy megerősítő gyertya (pl. long alsó kanóc, nagy forgalom, forduló alakzat).
Fundamentálisan erősít az osztalék, de hátráltat a világpiac. Előbbi erős időszakos, utóbbi viszont pánikszerű helyzet.
farkasfu
farkasfu péntek, 21:02
igen elég mélyre ment, de így jött ki az előző szerkezet alapján! Nem ment mélyebbre az indulásnál! Sokat tanakodtam rajt, de a folytatólagosság miatt döntöttem így! Sajnos a MOL elég zagyva az előtte lévő eső trend végén! Annyira nem is izgat, mert nálam a pingvin a lényeg és az akkor is ott van! Nálad egy kanyarral feljebb indul, de akkor az előző szerkezetnek ott kell záródni..! Nekem egy kicsit fura az a megoldás, hogy nálad az ABC korrekció, "nagyobb" lesz az egész emelkedő trendnél! Kicsit torznak vélem és nem erőltetném sosem ezt a megoldást. Fura ez az Elliott szabályozás és kivételek benne, hogy mindenre rá lehet húzni. Ezért ragaszkodom inkább a fibos madarakhoz..:))
Azt azért szoktam figyelni, hogy egy nagyobb szerkezet, pl 3. szakaszába, férjen bele egy egész 5-s szerkezet, az alap elmélet szerint! Ez egy kicsit körülményes, mert eleve hetes idősíkból indítok, persze van amikor hagyom a francba, mert a madarakkal is van mit követni! :))
Mi lesz a C"-vel ha hétfőn emelkedésnek indul? hmm
Kvazir péntek, 20:28
Előzmény: #3822  farkasfu

Szerintem a rajzodon a 2. hullám túl mélyre ment.
Én ezt látom.
https://invst.ly/19vvqe
farkasfu
farkasfu péntek, 18:28
Előzmény: #3820  kacsahus
farkasfu
farkasfu péntek, 17:09
Előzmény: #3820  kacsahus
Vezetői feladatokat ellátó személy tranzakciójaCsatolt dokumentumok:

Topik gazda

Kvazir
4 1 4