Az ilyen pontos üzleti tervek nyilvánosságra hozatala mennyire bevett szokás? Tudnál példát mondani erre, hogy mondjuk az utóbbi évtizedekben azért fektettél be valamelyik cégbe mert ezt az elvárásodat teljesítette?
Szamomra az lenne pozitiv, ha felvazolnanak egy pl. 3 eves tervet, uzletagakra bontva, mennyi arbevetel , adozas elotti nyereseg es keszpenzaramlas varhato a 4 kulonbozo uzletagbol. Ha letrehoztak egy 4-ik uzletagat es az is evente 200-250 millio forint veszteseget fog termelni, mint a masik harom uzletag, akkor a ceg meg melyebbre sullyed az adossagokban, mert a vesztesegeit valamibol finansziroznia kell...
A tegnap megjelent tajekoztatasukban szerepel a tokeatteteles terjeszkedes. A Panodomnak 3 millio forint a torzstokeje, szerinted mibol szall be az epduba? Hitelbol...
A Panadom a bejelentés szerint egyrészt jelentős, öt évre tervezett munkát visz az Épduferr felé, másrészt tulajdonosi érdekeltséget szerez az Épduferr Investben, amely jelenleg az ÉPDUFERR 49,27%-át birtokolja. Nem tudom milyen tökeáttételről írsz. Amúgy véleményem szerint ez jelen pillanatban pozitív hír ha csak a magyar építőipari nehézségeket nézzük. Van benne kockázat, de ezt a jövő fogja megmutatni, de jelen pillanatban ez a hír pozitív.
Akarmennyit trukkoznek, tartosan emelkedo reszvenyarfolyamot csak atlathato, tisztesseges es hiteles tajekoztatassal tovabba egyre novekvo nyereseggel es osztalekkal lehet elerni. A befektetok mar nem hisznek nekik, a fundamentumok folyamatos javulasa nelkul lehet, hogy 30-40%-ot megugrik esetenkent az arfolyam, de vissza fog terni a 6-7 forintos savba...ezt a tokeatteteles terjeszkedest pedig vegkepp nem ertem...30 eve fektetek be piacokon de ilyennel meg nem talalkoztam, hogy valaki tokeattetellel tartos es fenntarthato nyereseget tudott volna elerni...
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995