Másodszor olvasva nekem kezd pozitív lenni. Egyrészt azért, mert a story él, azaz a geoakku megy tovább. A Zrt-ben a Geoakku Kft 50%-os tulajdonos lenne (abban meg ugye az épdu tulajdonos). Az épdu stratégiai beszállító lehet+ a profitból is részesedne. Ez a lépés lehet friss tőkebevonás miatt is szükséges lehet(ett), mert a beszámolók alapján az épdu nem éppen nyereséges jelenleg ugye... Lehet egy új kft-be hamarabb találnak befekteőket, vagy már találtak is, csak vannak voltak feltételeik
A mai közlemény alapján szerintem nagyon fontos irányba indult el az és a GeoAkku projekt. Nem úgy tűnik, hogy „kiveszik” az ÉPDUFERR-ből a GeoAkkut, hanem egy nagyobb energetikai/hidrogén technológiai holdingot építenének köré, ahol az ÉPDUFERR tulajdonos és gyártási partner is lehet. A közleményben külön szerepel a tőkebevonás lehetősége, a hidrogén-, energiatárolási és karbontechnológiák integrálása, ami szerintem már jóval nagyobb sztori lehet egy sima projektnél. Ha ebből valódi partneri és finanszírozási háttér lesz, az hosszabb távon nagyon komoly potenciált jelenthet.
Leegyszerusitve A geoa a technologiai resz- ok fejlesztenek finomitanakna dolgokon A geoakkutol rendelnek energiatarolot- idejon a penz Az epduffer pedig a geoakkunak gyart elemeket a tarolohoz - es emelett ugye 50% ban tulajdonos a geoakkuban az epduffer
Valójában semmi konkrét nincs benne. Csak az, hogy részben ki akarják szervezni a geoakkut. De mekkora, hogyan, miként, mekkora szerepe lehet benne az épduferrnek beszállítóként, mekkora részesedése maradna stb. semmi...
Hosszutavon szerintem jo hir mert a geoakku technologiajat komolyabb palyara raktak, tenyleges know-how ceg van mogott es nem csak az epduffer. Melette aztis mutatja formalis kapcsolat is megvan a ket ceg kozott, es nem pedig szetvalasrol, levalasrol van szo h a feltalalo elvitte onnan a sztorijat es atrakta egy masik cegbe. Errolnszonsincs. Es vegre kommunikaltak is. Tehat szerintem ebbe csak a panikolok latjak bele a negativat, de ha kilatunk a szemellenezobol akkor ez inkabb pozitiv.
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995