4400at simán átvihati a papír és ha utána a 4500on is átmenne újra 4600-4800 közt lehetne. Szerintem az lesz a következő szint hamarosan, ha hír jön akár már a héten. gondolom a jövő héten már felpörögnek az események és a következő 2 hónapban hetente jönnek új infók. 4380ft és 28milla Kivárás van megint, de talán hamarosan jönnek a vevők.
Jajaja, nyilván nem a civileket viszik, meg a gyerekeket "viszik", csak a propaganda szerint. Ez viszont nagyon jó alapja, hogy Vitya ráhúzza a propagandát.
Az energia és nyersanyagválság okozza a fegyverkezés szükségességét. Aki kimarad abból gyarmat lesz.Az űripar szerepe sem véletlenül nőtt meg újra.Jelenleg olyan jóléti és pazarló korszakot élünk, melyet már nem lehet hosszú távon fenntartani. Kemény világ jön szvsz...
Amennyiben jovo heten sikerul megerositeni a 4400ft-os szintet akkor tovabbi emelkedes lehetseges.Pozitiv hirek es jo hangulat eseten USA Febr 27-ig uj ATH-t varok. https://ibb.co/ynbcpQ6w
Megnéztem közben a finanszírozási elemeket a beszámolóból. A 2025 Q2-ből érdemes kiindulni, mert Q3-ban csak gyorsjelentés volt elérhető, szemben a féléves számokat publikáló részletes beszámolóval. Három részre bontható fel a hosszú lejáratú kötelezettségek csoportja: 1) NKP 2) Vodafone akvizíciós hitel 3) Egyéb hosszú lejáratú hitelek 1) 2025 Q2-es számok alapján az NKP ≈ 386 milliárd forint.Ez kettő csomagból áll: NKP 2031/I és NKP 2031/II - mindkettő 10 éves futamidő, 5 év türelmi idővel (tőkére vonatkozik, kamatot évente kell fizetni ettől függetlenül). 2031/I - 15,45 Mrd Ft névérték (fix 2,90%), 2031/II - 370,75 Mrd Ft névérték (fix 6,00%). Az 5.évtől kezdve évente a tőke 10%-át kellett volna visszafizetni, illetve az utolsó évben a fennmaradó 50%-át. Erről jött most ki a hír, hogy az NKP 2031/II esetében átstrukturálták a kötvény feltételeit, és majd a lejáratkor egy összegben kerül törlesztésre, viszont a kamat megemelkedik 6,75%-ra (kamatot attól még évente fizetik). 2) Vodafone akvizícióhoz kapcsolódó EXIM hitel tartozik ide ≈ 331 milliárd forint. 2023-tól számítva 5 évig fix kamatozású, utána változóvá módosul. Itt azért az árfolyamkockázaton túl bőven van kamatkockázat is. 3) MFB beruházási hitel + OTP klubhitel + MBH kölcsön + Egyéb ≈ 36,5 milliárd forint Összességében szerintem az elmondható, hogy az NKP 2031/II törlesztési átstrukturálása bőven jót fog tenni az elkövetkező 2-3 év likviditásának, és esetlegesen ezeket az összegeket akvizíciókra lehetne felhasználni. A szűk keresztmetszet majd 2031-ben lesz, mert ahogy fent is említésre került, akkor kell majd egy összegben visszafizetni 375 milliárd forintnyi kötvényt. Akit ez jobban érdekel a 2025H1-es jelentés 120.oldalán van erre egy remek táblázat, bár ez még tartalmazza az NKP 2031/II tőketörlesztéseit is.
Természetesen használ a Trump eljovetele pláne ha ott lesz JG is valahol korulotte és ha Trump mond valamit a kozos USA és H ur és védelmi egyuttmukodésrol. Szvsz ennek már nincs nagy jelentosége. Most már konkrét szerzodésekre van szukség amik már dollárban lesznek meghatározva. De azok is lesznek...
Valószínűleg Orbán Viktor támogatásának ad teret leginkább az érkezése! Gondolom lesznek olyan gazdasági bejelentések is, melyek ennek nyomatékot adnak! Én ma is vettem a pakkomhoz egy keveset... :)
Akkor foglaljuk gyorsan össze a hetet.. 4170-en kezdtük az évet, első 2 nap emelkedett, majd 2 napig "korrigált" és ma ismételten emelkedett az árfolyam. Összegezve ezen a héten 205 forintot emelkedtünk. Ha minden héten "csak ennek a felével" emelkedik én már boldog ember leszek. Záró: 4375 Kellemes hétvégét mindenkinek!
Az biztos,és ahogy írtad új ATH is lesz.Jó volt a megérzésem.Tegnap írtam ,hogy 2 nap emelkedés után jött 2 nap esés,de ma emelkedni fog.Csak így tovább 4IG!
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.