Igen, erre szokták mondani, hogy "mi kicsik vagyunk ehhez", ha valakinek sértő, ez akkor is tény... Nem sok ember van, aki milliárdos tételekkel tud "játszani ", ráadásul 1 papírban.
Köszi a sorokat, de valaki(k) erre utaztak ebben az inséges (8Mrd vs 2Mrd) időszakban, a 100k leöntéssel nagyon sok mill-eket tudtak keresni..illetve elszedni a 1-5-10-50k paperokat a remegőktől....
Igen, kötelező volt a vételi ajánlat. Viszont ha a cseheknek eladnak 30%-ott, akkor simán benne van, hogy a Rába árát az nyomta meg, hogy "baráti kezek" megszereztek annyit, hogy a 4ig ne csak simán nagytulajdonos legyen, hanem 50%+1 szavazat meglegyen, a teljes irányítás érdekében.
Nem tudom, mikortól él a 4ig tulajdonjoga, de ha már igen, akkor a további részvényvásárlást be kellene jelentenie, nem? Vagy csak egy mizonyos mennyiség felett van így?
Én nem csináltam, mert nem lehet tudni, hogy épp merre megy...lásd a mai napot. A ki-be ugrálás nem feltétlenül kifizetődő. Persze, ha látnok vagy, és a a napi csúcs közelében el tudod adni, utána pedig nagyjából meg tudod találni, meddig öntik le (ha leöntik egyáltalán), akkor lehet vele szépen keresni. Ha csak pár százaléknál fordul az eladáshoz képest, akkor meg lehet futni utána, és felfelé lehet, hogy drágábban tudod visszavenni, vagy ha nem is, a jutalékot bukod. Szerencse és megérzés kérdése, amikor ennyire nagy a csapkodás, mint az elmúlt másfél hétben volt...+ folyamatosan mellette kell ülni, és figyelni.
Azt, hogy a 4ig 54,34%-ban marad tulajdonosa a Rábának, mert a fennmaradó részből nem adtak el neki. Lehet, hogy nem is akarta megvenni, csak kötelezően vételi ajánlatot kellett tennie. Egyébként ez nem meglepetés, mert Rába igazgatósága nem ajánlotta a részvényeseknek a vételi ajánlat elfogadását.
Nincs harag, de ebből is látszik, hogy a pozíd miatt hőbörögsz, nem azért, hogy helyes e a kalkuláció! Vagyis elfogultságból! Ezeken kellene túllépni egy profi befektetőnek! :) Szerintem korán vetted vissza, mert nem vártad meg az alját és hogy elinduljon a kövi emelkedés. Szerencséd ettől még lehet.... legyen! 👍
Semmit. Várható volt, hogy nem fognak tolongani, hogy 1800 FT-ért odaadják a részvényt, ha a piacon elment 4000-ért is. Szerintem ez 4IG szempontból egyébként inkább jó, a 75%-kal úgyis arra viszi a Rábát amerre akarja, de így legalább nem kellett bele plusz pénzt tenni. Persze lehet, hogy tévedek :) Szép napot, szép hétvégét mindenkinek!
Törölt felhasználó2025. 10. 31. 14:16
sziasztok, valaki le tudná írni, hogy ez a tájékoztatás mit jelent nekünk pontosan?
Ti is ezt csináltátok.....ha nem, akkor bocsi, elnézést......de van benne ráció, az elmúlt napokhoz hasonlóan...sok pénzt lehetett realizálni.,,aki lekövette..pláne ha pár 10k-ja VAN..
Szerinted? Azóta vettem újra, ennyi a sztori, ezért nem tetszik a folyamatos ijesztgetés, miattad és a hirtelen megsokasodó lebeszélők miatt sokan eladhatták feleslegesen. Részemről befejeztem, mert nem kettőnk vitájáról szól a fórum. Remélem, azért nincs harag, jó spekit neked is!
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.