Topiknyitó: HoStrucc 2019. 04. 26. 12:01

Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja  

Szekta hívő topik. Trollok egyéni moderacio alapján felszólítás és indoklás nélkül repülnek :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
DocJericho76
DocJericho76 2023. 05. 09. 16:20
Előzmény: #39017  bagolyles
#39020
Mivel dematerializáltak a részvények , így papír alapon nem fogják kiadni. 
Még nem temetném a céget, noha ez a cikk elég durva és cégjogi szempontból nehezen kezelhető megállapításokat tartalmaz. Illetve további kérdés, hogy mi van a szekrényben még. 
Jó kérdés, hogy a korábbi években értéket képviselt "tőzsdei váz" a jelen körülmények között jelent e vonzerőt olyan potentátok számára , akik képesek és akarnak is tenni a cég BÉT-en maradása érdekében. 
Ha nem és felszámolásra kerül a sor , akkor a részvényesek vélhetően az utolsó rangsor környékén jelennek majd meg.
A megoldás ilyen helyzetekre egy nonprofit szervezet lenne, mely átvenné megőrzésre a részvényeket a kicsiktől (elkerülve a BTK tiltott betétgyűjtés alakzatát és az MNB retorzióit - kellőképpen garanciális szabályokkal és jogi háttérrel megtámogatva, szigorúan a kisbefektetők további kárát enyhítendő -  lásd ügyfélszámla költségei ). 
Sajnos nincs ötletem sem más.
Kitartást mindenkinek!
Dodo34
Dodo34 2023. 05. 09. 16:02
Előzmény: #39017  bagolyles
#39019
és még felteszik további száz hülye kérdést KLÓNKÉNT, amit úgyse válaszol meg senki....esetleg Ferenc pápa, lehet ő is illetékes
Magus_21
Magus_21 2023. 05. 09. 15:16
Előzmény: #39017  bagolyles
#39018
Sajnos én a szuper Keg részvénnyel is végig csináltam egy hasonlót és még mindig az értékpapír számlámon van :( Most várok a Set és OTT1-re....  Egy dolgot nem igazán értek, ha én csinálnék hasonlót és ellopnám mások pénzét, akkor ülnék éveket... ezeknél a cégeknél pedig egy figyelmeztetés stb. majd szépen elveszik az idő homályában :( Soha nem értettem, hogy ezeket és a politikusokat miért nem lehet úgy büntetni, hogy a család teljes vagyonával felelnek az ilyen jellegű károkozások miatt! 
bagolyles 2023. 05. 09. 14:15
Előzmény: #39016  DocJericho76
#39017
Tisztelt kollega (fórumozó,vagy ,kis részvényes) mit tegyen egy ilyen helyzetben egy kis befektető ,részvényes ?? 1.Várjon 5-netán 10 évet ,hogy a bíróság határozatott hoz   a vállalattal szemben? 2.tartsuk fent  ügyfélszámlánkat   brókercégünknél  mínuszos   ügyfélszámlánkat,  több 10 000 ft értékben .(5-10 000ft  ügyfélszámla díj    értékben) 3.Ha már ide jutottunk ,.hogy majdnem vége  a befektetésnek  ,kérdés:Lehet -e kérni a befektető  brókercégtől a PAPIRALAPÚ RÉSZVÉNYT.?? 4. Vagy egyáltalán mi ilyenkor a teendő ,,hogy ne  legyen  még nagyobb a mínusz a számlánkon.??  
  
  
DocJericho76
DocJericho76 2023. 05. 08. 21:26
Előzmény: #39014  DonFisher1
#39016
Horror a tőzsdén – lenullázta magát a sokmilliárdos cég, a kisbefektetők minden részvénye odalett   
 Science fictionként rém izgalmas lenne, csakhogy ez a valóság: a Set Group kétezer kisrészvényese elképesztő cselszövések közepette veszítheti el a befektetését. Ezt a filmet a tőzsdén, a hatóságok szeme láttára forgatják homályos státuszú rendezők. Aligha figyeltek fel tömegek egy fél évvel ezelőtti ügyészségi közleményre, amely szerint valakik százmilliós vesztegetéssel oldottak volna meg egy cégjogi vitát: a vállalkozás tulajdonosát azzal kecsegtették, hogy ekkora értékű pénz és üzletrész fejében, „miniszteri szintű kapcsolataik” révén elintézik a számára kedvező cégbírósági bejegyzéseket. „A Központi Nyomozó Főügyészségen indult eljárás folyamatban van, négy személy gyanúsítotti kihallgatása történt meg” – erősítette meg a HVG-nek most az ügyészség. 


A Set Group és a "jogi bizonytalanságok" 
Az titok, hogy kik a gyanúsítottak, ám az ügy a tőzsdén jegyzett Set Group Nyrt. egyik korábbi leányvállalata, a gödöllői Triman Építőipari Kft. csalárdnak tűnő megszerzése miatt indult. „Már két nyomozás folyik az ügyészségen, mert mi is feljelentést tettünk befolyás vásárlása, csalás és zsarolás miatt” – foglalja össze a HVG-nek Orbók Ádám, a Set Group üzletfejlesztési igazgatója az április 28-ai, szokatlanul hosszú közleményük lényegét. Állítja: egy ellenséges érdekcsoport akarja lenyúlni a Triman Kft.-t, amelynek vezetője Fox61 néven hergeli a kisrészvényeseket azok internetes fórumán.   A részvényeseknek mindenesetre van okuk az idegeskedésre, miután a jegybank százmilliós bírsággal sújtotta a tőzsdei céget lényeges tények elhallgatása, a befektetők megtévesztése miatt. Érdemi üzleti információk híján a friss közlemény se jó másra, mint hogy megijessze őket. S csak erősödik a gyanú, hogy a Set Groupnál az elmúlt években olyan ügyletek sorozata zajlott, amelyek a vagyon kimentését, a kistulajdonosok kisemmizését célozták.   Ez nem egyedülálló a magyar börze történetében, ahol újra és újra bebizonyosodik, hogy a tőzsdei jelenlét, az elvben fokozott kontroll nem garancia a tisztességes működésre vagy az átláthatóságra. A társaság kiüresítése miatt az elmúlt két évben többen feljelentést tettek, „a Budapesti Rendőr-főkapitányság különösen nagy kárt okozó csalás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen, gyanúsítotti kihallgatás nem történt” – tájékoztat a rendőrség.   Addig is, míg a büntetőeljárások felpörögnek, az MNB kiutasíthatja a tőzsdéről a részvényeket, amelyekkel egy éve már amúgy sem lehet kereskedni. A minap a Set Group adószámát is törölték, sőt a cégbíróság a kényszertörlését is elrendelte, bár ebből még lehet visszaút.   Halvány gőzöm sincs, mi történik a cégben, leírtam már magamban, pedig jó lenne egy kis pénzt látni belőle” – legyintett rezignáltan a HVG kérdésére egy balmazújvárosi autókereskedő, az egyik legnagyobb, régi kisrészvényes. Kezdetben ő is bízott a menedzsment sztorijában: az innovatív családi vállalkozásként indult céget a kétmilliárdos árbevételt elérő, nyereséges, metróprojektekben vagy a Budapest–Belgrád vasútfejlesztésben is megbízásokat elnyerő Triman Kft. „beültetésével” keltik új életre. Végtére is ez a stratégia ért be nagyban a Mészáros Lőrinc által elfoglalt Opusnál vagy kicsiben az informatikai Delta-csoport által belakott Est Médiánál.  


A család és a barátok a Triman Kft-ben 
Csakhogy a profi mérnökök által 30 év munkájával felépített Triman Kft. lassan elvérzik: 2021-es mérlege szerint az árbevétele a harmadára zuhant, és veszteséges lett. Pillanatnyilag még az is vitatott, hogy kié. Tavaly tovább romolhatott az üzleti pozíciója, miután maga a Set Group közölte, hogy „a jogi bizonytalanságok miatt” sorra veszíti el a megrendeléseit, például a kínaiak által finanszírozott vasúti munkákat. Kezdetben a Triman 90 százaléka lett a Set Groupé, kisebbségben pedig benne maradt a stabilitását biztosító két mérnök, Molnár Tibor és Doma Péter. A konstrukciót 2017-től Doma és unokaöccse, Orbók Ádám építette fel, akinek értelmes elfoglaltság kellett, miután épp a börtönből szabadult. Hitelesnek tűntek: a Triman üzletrészét 2019-ben hárommilliárd forintra értékelte az Equilor, így annak főtulajdonosaként a Set Group is vagyonosnak látszott. Orbók átvette benne az irányítást, a vezérkart pedig a rokonaival és bizalmasaival erősítette. „Dokumentálható, hogy 2017 nyarától 2021 tavaszáig Orbók mintegy négymilliárd forintot utalt ki a Triman Kft.-ből a saját üzleti köreinek, valós gazdasági háttér nélkül” – mutatott egy Excel-táblát a HVG-nek a közleményben citált Fox61, azaz Varga Ferenc válságmenedzser, aki néhány régi vasútépítős, például Molnár megbízásából dolgozik az ügyön. A kimutatást a rendőrségnek és a jegybanknak is átadta. Orbók szerint viszont koholmány az egész. Varga állítja, hogy a milliárdok egy részéből különféle cégek és magánemberek (köztük Orbók) a Set Groupot finanszírozták, amelynek így a hitelezői lettek. Hogy valami nem stimmelt, azt egy, a HVG birtokába került irat igazolja. E szerint a Set Group egyik leányvállalatának korábbi ügyvezetője tavaly leírta, hogy a Triman „mindenféle alátámasztó dokumentum nélkül” összesen félmilliárd forintot utalt át nekik. Majd Orbók egy NAV-ellenőrzésre hivatkozva azt kérte tőle, utólag írjon alá egy 350 milliós, fiktív kölcsönszerződést, de ő nem volt rá hajlandó, mondván: „Nem akarok börtönbe menni.” A bilit az OTP Faktoring Zrt. feljelentése borította ki, amely hamisnak bizonyult számlákra fizetett ki a lejáratuk előtt 360 millió forintot a Trimannak a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-nek elvégzett állítólagos munkákra. Bárki is csalt, ügyesen tette, mert a Swietelsky a gödöllőiek rendszeres megrendelője volt. 
További bonyodalmak 
A Set Groupban is bajok támadtak. A cégnek sem 2021-es mérlege, sem könyvvizsgálója nincs, sőt a megelőző két év számainak hitelessége is megkérdőjeleződött – ezért is függesztette fel tavaly májusban a jegybank a részvényének tőzsdei forgalmazását. 2021 őszén még egy másfél milliárd forintos zártkörű tőkeemelés tűnt a kiútnak. Csakhogy ez arra épült, hogy különféle vállalkozások és magánemberek elengedték a Set Grouppal szembeni követeléseiket, s azokat váltották be a tőzsdére nem kerülő, különleges jogokat biztosító részvényekre. Meglehet, nem a saját pénzükről döntöttek, az említett Excel-tábla szerint ugyanis részben ők voltak az Orbók-féle kiutalások kedvezményezettjei. Ha a kimutatás valós, a tőkeemelés zöme a Trimanból kiszivattyúzott és felélt pénzből ered. A Set Group aktuális, márciusi keltezésű apportlistája szerint a legnagyobb, 152 milliós követelést a rejtélyes, szlovák hátterű iAxons Integrated Axons Zrt. váltotta tőkére. A 2021-ben alakult cég tavaly nem tett közzé mérleget, az idén pedig törölték az adószámát, és a megszüntetését is elrendelte a cégbíróság, két hónap múltán azonban furcsamód helyreállt a működése. Tavaly nyáron az Orbók által menedzselt Farmer-Mix Kft. tőkét emelt benne két, együttesen 880 millió forintosra becsült zsámbéki ingatlannal – csakhogy a takarmányforgalmazó ellen végrehajtás folyt, a vagyonát tehát nem lehetett volna apportálni. A két ingatlannak, tulajdoni lapja szerint, változatlanul a Farmer-Mix a tulajdonosa, amely továbbra sem idegenítheti el őket, mert egy fővárosi ingatlancégnek jelzálogjoga van rajtuk 70 millió forint erejéig. Habár az apportügylet valószínűleg semmis, a Farmer-Mix többsége időközben a Set Group érdekszférájából átkerült az iAxonshoz. A tőzsdei cég apportlistájának leginkább figyelemre méltó tétele a Triman Kft. 90 százalékos üzletrésze, ezúttal 438 millió forintos értékben. A „feljelentős” közlemény szerint a Set Group tavaly kényszerből, az ellenséges érdekcsoport zsarolására megvált a vasútépítőtől. Bár nem került messze tőle, mert a saját egyetlen (23 százalékos) nagytulajdonosának, a Triman Holdingnak játszotta át. A holdingot 2021 őszéig Doma és Molnár irányította, de sikerült kiszorítani őket, „hogy többet ne lehessen ilyen módon zsarolni a Set Group Nyrt.-t” – olvasható a közleményben. A HVG információi szerint az ügyészség által vizsgált vesztegetési ügynek része a holding tulajdonszerzése is, amit 2022 végén annak ellenére bejegyzett a cégbíróság, hogy javában folyt a nyomozás. A Triman Kft. tulajdonlásával kapcsolatos bonyodalmak 2021 őszén kezdődtek, amikor Doma és Molnár – még együtt – vissza akarták szerezni a lejtmenetbe kapcsolt cégüket. Ekkor a Set Group gyorsan apportált két kamiont a Triman Kft.-be 27 millió forintos értéken, ami az így 30 milliósra hízott alaptőke 90 százaléka lett. Varga állítja, hogy a kamionok lopottak voltak, és vissza kellett őket adni, ennek ellenére a tőke nem csökkent le, így Doma és Molnár együttes részesedése továbbra is 10 százalék maradt. Aztán újabb fordulat következett: 2022 elején a Triman Kft. felett egy Altgép nevű, Molnár és Varga bizalmát élvező új vállalkozás próbálta átvenni az irányítást azzal, hogy a Set Group névértéken, azaz a többmilliárdos értékvesztést elkönyvelve, eladta nekik az üzletrészt. Az utóbbi szerint ez nem igaz, az ellenlábas érdekcsoport kaparintotta volna meg tőkebefektetés nélkül, majd ürítette volna ki a még mindig értékes vasútépítő céget, ha ezt nem akadályozták volna meg azzal, hogy a holdingot hozzák helyzetbe. Az Altgép perel, az első tárgyalás májusban lesz. Ám bármelyikük is a jogos új tulajdonos, a kisbefektetőknek ez már közömbös, a részvényük értéktelenné vált. Orbók még hitegeti őket, hogy fel akarja támasztani és visszavinni a céget a Set Groupba, de kétséges, hogy így lesz. Csak abban bízhatnak, hogy feltűnik egy tőkeerős befektető, aki üres tőzsdei licencet keres egy jó sztori számára.  
Kosto769
Kosto769 2023. 05. 08. 20:04
Előzmény: #39013  Ledes
#39015
Ha tudod betehetnéd ide a cikket végig olvasható formában.Köszi!
DonFisher1 2023. 05. 08. 18:28
Előzmény: #39013  Ledes
#39014
Az érdekes részeket sajna előfizetői tartalom miatt nem olvashatja mindenki.
Törölt felhasználó 2023. 05. 06. 18:45
Előzmény: #39010  DomFischer
#39012
angolul hogyé van?
rushman20 2023. 05. 06. 14:41
Előzmény: #39010  DomFischer
#39011
A bullshit szó mióta magyar?
DomFischer 2023. 05. 02. 20:58
Előzmény: #39004  MACROn
#39010

Tájékoztatás büntetőeljárás megindításáról: ez a mű 2023-as irodalmi Nobel-díj várományosa.
Mint minden tökéletesnek szánt hazugság(halmaz) az igazság elemeit tartalmazza, de összességében csak a torka véres.
Hogy egyértelmű legyek: ez a szöveg ordenáré hazugság, magyarul bullshit.
presi 2023. 04. 29. 20:29
#39009
Èrtem èn, hogy feljelentès meg nyomozàs meg miegymàs. De a rèszvènyest az foglalkoztatja, hogy mit tesz a SET a törölt adószàm miatt(az azt kiváltó ok elhárítása(2021-es mérleg(ja és már a 2022-es mérleg is esedékes)) végett. Valamint, hogy mikorra lesz újra kereskedhetö a Set? A többi csak “parasztvakítás”.
Ha olvassa s SET vezetöség ezen sorokat(és a feljelentés magyarázatából látjuk, hogy szokta) akkor kérem, hogy ezen felvetésekre is legyen szíves válaszolni. Köszönöm
kupec 2023. 04. 29. 17:43
#39008
Jómagam is végigolvastam a krimiszerű fordulatokat bőséggel tartalmazó legutóbbi közleményt, el is mentettem azt.
Az elmúlt évek részvényesként megélt történései fényében nem igazán tudom eldönteni, hogy a közlemény a csalárd, befolyásoló és akarathajlító társaság által elkövetett btk cselekmények ismertetése akar-e lenni, vagy inkább a SET Nyrt. vezetőségének előzetes "mosakodása".
Érdeklődéssel várom a nyomozás lezárultáról és az annak megállapításairól szóló tájékoztatást is -- majd évek múlva és az MNB/BÉT jóvoltából még részvényesként. :-))
kupec 2023. 04. 29. 17:03
Előzmény: #39000  Aplus_San
#39007
Hali!
A 2022.04.25-i megfeleltetés szerinti részvénykönyvben az én nyilvántartásom szerint sem szerepel az Apelso Trust részvényesként - talán OTC-n juthatott hozzá SET részvényekhez, mivel tőzsdei kereskedés nincsen azóta. 
Érdekelne még, kit láttál újként a tulajdonosok között?
bagolyles 2023. 04. 29. 13:30
Előzmény: #39004  MACROn
#39006
Hát én elolvastam-kérdés: ilyen van?Miért olyankor kapunk tájékoztatást egy cég működésével kapcsolatban ,ha már az ügy a bíróságon van?Kitartást  SET NYRT.
Bízom a vezetés őszinte  és a korrekt vállalat vezetésében ,valamint a tisztességes 
úton a Tőzsdei kereskedési rendszerbe való visszajutásában
Törölt felhasználó 2023. 04. 29. 12:18
#39005
MACROn
MACROn 2023. 04. 28. 21:05
Előzmény: #39003  presi
#39004
Na végre!
Mindenkinek érdemes elolvasni, annak is akinek nincs részvénye!
pinkfloyd
pinkfloyd 2023. 04. 28. 15:22
Előzmény: #39001  Aplus_San
#39002
Hali...és süti volt?...szó esett a cég aktuális bevételt jelentő tevékenységéről ,stratégiai terveiről is esetleg?
Aplus_San
Aplus_San 2023. 04. 28. 13:28
Előzmény: #39000  Aplus_San
#39001
Annyit még elejthetek itt, hogy elhangzott, hogy a cégen belüli akadályozó erőket most már végre jogi úton is elkezdhetik kigyomlálni.

Topik gazda

HoStrucc
HoStrucc
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek