Barackos kacsa
Hozzávalók
1 konyhakész pecsenyekacsa
1 nagy üveg őszibarackbefőtt
2 evőkanál vaj
1 közepes vöröshagyma
1,5-2 dl száraz fehérbor
só, bors
A kacsát kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük, és egy akkora lábasban, amibe éppen belefér, 1 evőkanál vajon hirtelen mindkét oldalán aranysárgára pirítjuk. A kacsát a lábasból kiemeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A visszamaradt zsiradékhoz a maradék vajat hozzáadjuk, és a hagymát üvegesre sütjük rajta. A kacsát a lábasban megpirult hagymára visszatesszük, 1 deci száraz fehérborral meglocsoljuk, és kb. 45 perc alatt közepes lángon puhára sütjük-pároljuk. A kacsát kiemeljük, alufóliára rakjuk, és 15 percig szobahőmérsékleten pihentetjük. Ezalatt az őszibarackot lecsöpögtetjük, és cikkekre vágjuk. A kacsa visszamaradt zsiradékát megforrósítjuk, az őszibarackszeleteket beleszórjuk, egy kevés bort aláöntünk, és 1-2 percig a tűzön hagyjuk. Főzni nem szabad! Tálaláskor a kacsát tálra tesszük, és a párolt gyümölccsel körülrakva tálaljuk.
Köretnek krumplipürét nyomom, de ezt a kaját csak ősszel jó csinálni, amikor gyenge-zsenge a
kacsa húsa
Hozzávalók
1 konyhakész pecsenyekacsa
1 nagy üveg őszibarackbefőtt
2 evőkanál vaj
1 közepes vöröshagyma
1,5-2 dl száraz fehérbor
só, bors
A kacsát kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük, és egy akkora lábasban, amibe éppen belefér, 1 evőkanál vajon hirtelen mindkét oldalán aranysárgára pirítjuk. A kacsát a lábasból kiemeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A visszamaradt zsiradékhoz a maradék vajat hozzáadjuk, és a hagymát üvegesre sütjük rajta. A kacsát a lábasban megpirult hagymára visszatesszük, 1 deci száraz fehérborral meglocsoljuk, és kb. 45 perc alatt közepes lángon puhára sütjük-pároljuk. A kacsát kiemeljük, alufóliára rakjuk, és 15 percig szobahőmérsékleten pihentetjük. Ezalatt az őszibarackot lecsöpögtetjük, és cikkekre vágjuk. A kacsa visszamaradt zsiradékát megforrósítjuk, az őszibarackszeleteket beleszórjuk, egy kevés bort aláöntünk, és 1-2 percig a tűzön hagyjuk. Főzni nem szabad! Tálaláskor a kacsát tálra tesszük, és a párolt gyümölccsel körülrakva tálaljuk.
Köretnek krumplipürét nyomom, de ezt a kaját csak ősszel jó csinálni, amikor gyenge-zsenge a
kacsa húsa
FOTEX topik.