Topiknyitó: Portfolio 2016. 03. 07. 09:56

Ez aztán az "örömhír": 90 ezer lejárt számlát fizetett ki a KLIK  

Ugrás a cikkhez
A kormányközeli Magyar Idők már-már örömhírként tálalja, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megkezdte tartozásainak kiegyenlítését. A napilap cikke konkrétan így szól: Megkezdte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) a...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=228313
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2016. 04. 06. 02:23
Elemes tevékenységének egyik csúcsa ez volt:

elemes, marc. 7. 10:16:
"Érdekes lenne összevetni a klik előtti időszak lejárt tartozásállományával illetve átlagos fizetési csúszásaival.

(A fűtés kikapcsolás, áram kikapcsolás esetek száma töredékére csökkent a klik működése óta.)
elemes"

És ugyanabban a topicban:

elemes, marc. 7. 10:48:
"Azért írtam, hogy "érdekes lenne egy összevetés" mert nekem ilyen statisztikáim nincsenek, sem iskoláról, sem kórházakról.
elemes"

link

Tehát:
1. Simán bekamuzott tényként valamit, amiről 30 perccel később elismerés nélkül, de kiderült, hogy nem tudja.
2. Úgy tett 30 perccel később, mint aki korábban csak érdeklődött csupán, miközben tett egy valótlan és alá nem támasztott tényszerűnek tálalt állítást.

Itt is pontosan ez a forgatókönyv az alaptémában is. És velem kapcsolatban is simán bekamuzta az ellenkezőjét 1 hozzászólással később.

Nem értem, mire jó ez, de amit ilyenkor produkál (hazugsághegyek + hisztis kirohanás), az nagyon gáz.
Törölt felhasználó 2016. 03. 07. 14:38
Előzmény: #25  elemes
És amúgy nem értem, hogy miért csinálod ezt, miközben értelmesnek tűnsz, aki sokszor tárgyilagos, tényszerű. Aztán időnként jön egy ezekkel teljesen szembemenő, érzelmi alapú, tényeket teljesen nélkülöző Fidesz védelem.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 03. 07. 13:03
Előzmény: #26  elemes
Igen, a frissítés után észre is vettem. Bocs a kavarodásért. Van azonban 2 másik kérdésem :)

1. Mit szólsz a Klik-ről szóló ÁSZ-os elemzéshez?
2. link
Törölt felhasználó 2016. 03. 07. 12:58
Előzmény: #25  elemes
Ugyan már. Semmi önkényes szelekció nem volt ebben. Ezt sikerült produkálnod. Tényként állítottál valamit, amiről semmilyen konkrét adattal nem rendelkezel.
elemes
elemes 2016. 03. 07. 12:56
Előzmény: #23  upgrayeddAKS
Nincs adatom, csak szubjektív emlékeim voltam indexhu hírek nyomán (vagyis: úgy rémlett, gyakran írták, hogy az önkormányzatok pénzhiánya miatt nem volt fűtés). Később csináltam egy gyors keresést is.
elemes
elemes 2016. 03. 07. 12:50
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
Szelektív olvasásból jeles :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 03. 07. 12:48
Előzmény: #23  upgrayeddAKS
storno
nem frissítettem idejében :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 03. 07. 12:47
Előzmény: #5  elemes
"A fűtés kikapcsolás, áram kikapcsolás esetek száma töredékére csökkent a klik működése óta."

Van erről valami adatod is, vagy csak ezt szeretnéd látni?
Törölt felhasználó 2016. 03. 07. 12:07
Előzmény: #11  elemes
Elemes, ma 10:16:

"Érdekes lenne összevetni a klik előtti időszak lejárt tartozásállományával illetve átlagos fizetési csúszásaival.

(A fűtés kikapcsolás, áram kikapcsolás esetek száma töredékére csökkent a klik működése óta.)"

10:16-kor tehát tudja a tutit, nem is csak picit, töredékére csökkent a KLIK-el a kifizetetlen számla.

Elemes, ma 10:48:

"Azért írtam, hogy "érdekes lenne egy összevetés" mert nekem ilyen statisztikáim nincsenek, sem iskoláról, sem kórházakról."

Tehát nincs semmilyen statisztikája, de azért tényként közli, hogy a KLIK-el a töredékére csökent.

Hát ehhez nem kell komment, azt történt, amit Oszo írt.
elemes
elemes 2016. 03. 07. 12:05
Előzmény: #19  elemes
Janecskó Kata preklik összefoglalója:

link

elemes
elemes 2016. 03. 07. 11:52
Előzmény: #6  Oszo
néhányat kikerestem az indexhun

"Úgyis sokan hiányoztak volna"
link

Nincs gáz a gacsályi iskolában
link

Fűtetlen iskolák egész Pest megyében:
link

Nincs pénz az iskola fűtésére Vilmányon:
link

De ez nem reprezentatív, csak az indexhun keresgéltem és csak egy kulcssszó kombinációra
elemes
elemes 2016. 03. 07. 11:20
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
Valóban nem egyszerű :)

De a fűtéskimaradások összevetése releváns.

A KLIK bevezetésekor olvastam egy reális elemző cikket arról, hogy milyen pozitív és negatív következmények várhatóak:
- helyi igények háttérbe tolása (pl igazgatók kinevezésénél): bekövetkezett
- elbocsátások, iskolabezárások: nem következett be
+ finanszírozási egyenlőtlenségek csökkenése
+ SNI százalékos arány csökkenése
+ kevesebb "szénszünet", fűtés kikapcsolás
+ nem fordul elő, hogy célzott forrásokat másra költ az önkormányzat

közben eltelt pár év, és érthető, hogy a klik működésének hibáin háborog a nép, csak azt nem veszik észre a sajtómunkások sem, hogy jónéhány vonatkozásban mégiscsak jobb a helyzet, mint korábban.

az iskolák önálló gazdálkodásának megszüntetése egyébként eléggé "fürdővízzel a gyereket is" döntés, mert a jól gazdalkodó suliknál maradhatott volna autonómia, és a többi is átléphetne volna az autonóm gazdálkodásba, ha igazolni tudja az alkalmasságát.

gyerekeim iskolájában teljes munkaidős gazdasági vezető nem csak a saját munkabérét termelte ki, hanem annyi forrást tudott előteremteni, hogy az iskola végre fejlődni kezdett.
Törölt felhasználó 2016. 03. 07. 11:09
Előzmény: #15  elemes
sajnos én olyat nem találtam. Én is azt kerestem
Törölt felhasználó 2016. 03. 07. 11:07
Előzmény: #16  elemes
folyamatosan változik az önkormányzati / állami feladatkör, ami persze nem most kezdődött el - hanem vagy 20 éve
lényegében az önkorik feladatkörét állandóan szélesítették, amihez forrásmegvonás társult
egyszerűen nem bírták már, ezért adósodott el sok közülük

szóval nem egyszerű dolog

elemes
elemes 2016. 03. 07. 11:01
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
igen, ez érthető: minden összevetés felesleges, amelyből a klik jobban jön ki :-)
elemes
elemes 2016. 03. 07. 11:01
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Nagyon impozáns, de még ez sem összevethető, mert a kormányzati kisgömböc közben egy csomó adóssággeneráló feladatot átvállalt az önkormányzatoktól, abban a nem teljesen megalapozatlan, mégis naiv hitben, hogy majd jobban csinálja.

Szóval (szerintem) csak egyes szektoronkénti adósságállományok összevetésének lenne értelme.
Törölt felhasználó 2016. 03. 07. 10:58
Előzmény: #11  elemes
az összevetés teljesen felesleges

Törölt felhasználó 2016. 03. 07. 10:56
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
találtam újabbat is:
link
Törölt felhasználó 2016. 03. 07. 10:54
igaz ez a teljes államháztartás lejárt tartozása

link
elemes
elemes 2016. 03. 07. 10:48
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Azért írtam, hogy "érdekes lenne egy összevetés" mert nekem ilyen statisztikáim nincsenek, sem iskoláról, sem kórházakról.

Az iskolai áram és gázkikapcsolások mindig elérték a napisajtó ingerküszöbét.Ha valakinek a saját emlékezete nem segít, akkor sem nagy feladat néhány nagyobb netes portál hírei között keresni "nincs, fűtés, iskola" kulcsszavakra a 2012 előtti hírekben.

Volt hogy egy egész megyében kikapcsolták a fűtést, de főleg a szegényebb megyék kisebb iskoláiban minden télen volt "szénszünet", vagy előre szólt az önkormányzat, vagy a gázszolgáltatónaki fogyott el a türelme.

Most meg kb két iskolában két napig nem volt fűtés. Ez egyébként teljesen érthető, de nem vall nagy észre.
elemes
elemes 2016. 03. 07. 10:35
Előzmény: törölt hozzászólás
a chilében lezuhant cessnáról is egy hírt esetleg.
Törölt felhasználó 2016. 03. 07. 10:33
Törölt hozzászólás
elemes
elemes 2016. 03. 07. 10:27
Előzmény: #6  Oszo
Pardon?
Törölt felhasználó 2016. 03. 07. 10:26
dettó kórházak
el lehet gondolkodni
Oszo 2016. 03. 07. 10:21
Forrás? Vagy megint csak behazudtál valamit a Fidesz mentegetésére?
elemes
elemes 2016. 03. 07. 10:16
Előzmény: #1  Portfolio
Érdekes lenne összevetni a klik előtti időszak lejárt tartozásállományával illetve átlagos fizetési csúszásaival.

(A fűtés kikapcsolás, áram kikapcsolás esetek száma töredékére csökkent a klik működése óta.)
-bubu-
-bubu- 2016. 03. 07. 10:08
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
lehet jut krétára is a pénzből :o))

remek :)
signal2
signal2 2016. 03. 07. 10:06
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Mondjuk önleleplező is:
rendkívüli cél: mindennapi működés biztosítása.

Ez ám a beismerés!
Törölt felhasználó 2016. 03. 07. 10:03
Előzmény: #1  portfolio
a győzelmi jelentés akkor letudva

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek