A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Biztos Orbán vejének a cégét kezdik kétkézzel felvárásolni a külföldi befektetők egy Tisza kormány alatt, ahha. Srácok, ezeket a wishful thinkingeket tegyétek félre..
Biztosítási különadó a legnagyobb kockázat messze egy Tisza kormány miatt. Anélkül a fair érték már most 7-8000 lenne, de mivel simán jöhet az évi 2-3 milliárd különadó a biztosítóra, az be van árazva * kormányváltás valószínűsége * közel 100% (mennyi eséllyel tolja ide a különadó MP). Szóval most ennyit ér a papír NPV alapon, ha beleveszed a különadó emelést valós súllyal..
Arra amúgy senki nem gondolt, aki nagyon a Tisza kormányt várja és annak kiszámíthatóságát, hogy akkor megjelennek a külföldi befektetők a BÉTen (akik a Fidesz miatt nem jöttek) és az alulértékelt cégeket venni kezdik??
Az a nagyon vicces, hogy önmagában a biztosítási üzletág fair értéke többet ér, mint a jelenlegi részvényárfolyam... tehát a piac gyakorlatilag kiárazta a teljes logisztikát, kamionostúl, vasutastúl, buszostúl, raktárostúl, mindenestül...
Ősszel leírtam, hogy választásokig biztosan szar lesz a papír, hiába az esetleges jó éves eredmény (ami meg is jött) voltak itt viták ebből, visszaolvasható, én konzisztensen leírtam, hogy a Wabi akkor tud majd emelkedni, ha A, nem lesz kormányváltás B, hoz egy jó évet a Tisza alatt is. Pontosan ez történik.
Értem, hasonló a szemléletünk. De a fundához én még egyet hozzátennék. A menedzsment szavahihetőségét és hozzáértését (ez lehet, kettő:)). A wabinál mindez rendben van, így engem sem érdekel, ha csökken rövid távon, tartok és bővítek.
Mert én években és fundában gondolkozom, nem day-week-month trade-elek. Ha hosszútávon hiszek egy papírban akkor tartom veszem és nem érdekel mi van rövid távon. És nem tudom megmondani, hogy a Wabinak 4800, 4600 vagy 4400 az alja, de nem is érdekel. Körülbelül 80% esélyt látok kormányváltásra, ha nem lesz (amire 20% esélyt látok) akkor meg napokon belül ki fog lőni a papír és nézem kivülről az 1000-1500 forintos emelkedést. Teljesen más szemlélettel vagyok. Ha a funda ingott volna meg drámain, vagy 100% esélyt látnék a kormányváltásra, akkor eladnám. Mellette van komoly diverzifikációm is az egyedi papíroknak való kitettséget tekintve.
Ha ezt így látod, akkor viszont nem értem, miért van meg minden wabid...add el, és választások után jó nyomott áron visszeveszed. Paraszt short, de teljesen valid, ha abban bízol, hogy innen még ez jelentősen csökkenni fog. Én úgy látom, hogy nagyon kis forgalommal esünk már régóta, kicsik adják, vszeg amiatti félelmükben, amit te is írtál. Múltkor be is írta egy kisbefektető társunk, hogy lehet, tőle vettem meg a pakkját. Nekem túl sok a feltételezés ahhoz, hogy nyomott áron eladjam. Ha váltás lesz, ha az új bosszúszomjas lesz (ne feledjük, amit választás előtt politikusok mondanak/ígérnek, arra ne vegyünk mérget), ha nem lesz valami deal vagy átvétel, stb. Inkább tartom, és ha tudom, bővítem még, akármi is lesz áprilisban.
Választások után egyrészt jobban fog esni, akkor fontosabb lesz megtámasztani. Másrészt akkor olcsóbban is vehetik. Szerintem készüljetek itt a topicban, mert csúnya hónapok jönnek itt és igazi komoly türelem kell ide. Majd amikor a Tisza kormány alatt lehoz egy jó számokat a Wabi, akkor van esély itt komolyabb emelkedésre.
SRV is lehetne meg a menedzsment is vehetne. Ebben még van hová fejlődniük, ha nem azt várja, hogy majd magától megy az árfolyam, ha bemond valamit úgy, mint Trump 🤣
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link