Topikgazda: Törölt felhasználó 2004. 09. 21. 10:16

PORTFOLIO  

Sziasztok,
Talán sikerül egy TIPPSAROK-hoz méltó új topicot elindítani...
Többsz ör érték Zolko-t és másokat olyan attrocitások, hogy nem szólt időben, mikor eladott egy általa favorizált részvényt...
Ebbe a topicba lehetne önkéntes alapon beírni, hogy kinek mije van, és akkor a többi fórumot látogató is látná, hogy ki milyen poziból beszél.
Persze ennek csak akkor van értelme, ha ugyan önkéntes a rendszer, de ha valaki belép, az konzekvensen közölné a tranzakcióit... Persze elsődlegesen nem a TDT tranzakciókra gondoltam, hanem a napon túliakra...
Amúgy úgy gondolom, hogy egyikünk se bennfentes, vagy a tőzsde meghatározó szereplője, ezért ezeknek a beírásoknak, csak egymásnak adott infok hitelességét igazolnák...
Kezdem én, 3/4 rész PFLAXom van és 1/4 TVK-m
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 04. 18. 17:47
Előzmény: #1719  Törölt felhasználó
Már régóta szemezgetek vele, és ma nem bírtam magammal: belenyúltam 1950-en.
Kíváncsi vagyok mi lesz belőle..
Törölt felhasználó 2006. 04. 18. 16:02
Előzmény: #1714  Törölt felhasználó
Hogy mi bajom az OTP-vel?
- Az sms negatív hatása 0.0, gondolom, viccnek szántad:)
- Forint, makró para, ilyen helyzetekben a pénzügyi szektor nem túl kedvelt, más kérdés, hogy az OTP-nek (ahogy már jó régen írtam ezt) paradox módon kedvez egy ilyen hosszabb kicsit bizonytalan helyzet, mert a nagyobb kamatok miatt fenn tudja tartani az extrém kamatmarzsot.
- Növekedési sztoriban van egy nagy kérdőjel. 1. ha minden rendben megy itthon, mi több, javul a makró is, akkor a kamatkülönbözettel együtt az OTP kamatmarzsa is szépen leolvad; 2. egy államháztartási rendbetétel mellett aligha lesz mégjobban támogatott lakáshitel biznisz, inkább ez is elveszőben.
- A terjeszkedési sztoriban is van egy nagy kérdőjel a sorra bukott célpontok után.
- Lemaradó. Ha nem okoskodunk, csak az árakra hagyatkozunk, mint információ, akkor az OTP csúnyán lemaradó (kisebbek szektortársa meg mégjobban), augusztus óta nem tudott új csúcsra menni.
Ezzel szemben van pozitívum is:
- Még mindig szép ütemben növekszik.
- Régiós összehasonlításban a legolcsóbb.
- És amiről írtál. Ez lehet egyszer majd benne az új sztori, hogy ő válik felvásárlási célponttá (mondjuk ennek még alapszabálybeli akadályai is vannak).
Törölt felhasználó 2006. 04. 18. 14:26
Előzmény: #1717  Törölt felhasználó
nyúl :)
Törölt felhasználó 2006. 04. 18. 14:24
Előzmény: #1716  Törölt felhasználó
"excelben vezeted vagy kiszámolod? "

nem-nem ezt csak itt,csak most,csak nektek,csak tőlem :)...........végülis csak kíváncsi voltam ,hogy hogyan állok cash/részvény ügyben,aztán gondoltam beírom ide is!
(Nem nagyon akartam 50% fölé menni részvényben)
Törölt felhasználó 2006. 04. 18. 14:05
Előzmény: #1715  Törölt felhasználó
excelben vezeted vagy kiszámolod?
erre a %-os megoszlásra mindig rácsodálkozom, hogy akadnak, akik pontosan "könyvelik" (én csak a nyerőt/bukót szoktam, mert az hogy /pillanat mennyi van vmiből, az csak nominálisan érdekel, tehát hogy hány darab. sőt arra sem ügyelek, hogy bizonyos kp. % mindig meglegyen, hiszen a kp-t/bef.jegyet épp azért tartom, hogyha van vmi kihagyhatatlan, legyen miből nem-kihagyni :) kifejezetten nominálisan x összeg kpt vagy kurázsit tartok, mert akkor tudom, emnnyit vehetek belőle...)
aztán van olyan is, hogy lemegyek pár (10) ezer kpba, mert muszáj volt venni vmiből :)

25800 fölött már piszkálni fogja a mol eladás a csőrömet, ami hamarosan bekövetkezhet, sőt 26k is :)
Törölt felhasználó 2006. 04. 18. 13:55
Előzmény: #1714  Törölt felhasználó
OTP-5%
SYN-7%
Boci-7%
FHB-10%
MTCom-25%
maradék nagy része alapba fektetve (még).
ilyen időkben tartogatom a puskaport!
Törölt felhasználó 2006. 04. 18. 13:01
Előzmény: #1713  Törölt felhasználó
otpvel van bajod? mi az? (én elsősorban az otp miatt nem merek most buxot shortolni, persze a ktarcsi is zavar...)
sztem nagyon bivaj az otp, bár lehet az smsezgetést negatívan is értelmezni, pl. a sok elszámolatlan veszteség az otpben...
ezért is nem mertem még belepiszkálni
kell még 1-2 jelzés, hogy vegyek
pl. egy akvizíció (akár célpontként is :)
A Citi komolyan terjeszkedik, és az otp cash cow-kategória. Brutális lenne már egy komolyan vett pletyka is (Csányi álma pedig megvalósulna az "Európa első 10 bankja között leszünk" témában :)))))))))))))))))
Ráadásul a mgmnt is jól járna a növekedési lehetőségek beszűkülése miatt. Az erste ajánlatára még nemet mond6tak, de egy gálánsabb (és rosszabb környezetben jött) ajánlatra már rábólintanának az amcsi részvényesek is... gépjárműlízingben az otp amúgy is le van maradva, vannak/lennének bőven szinergiák.
Törölt felhasználó 2006. 04. 18. 12:27
Előzmény: #1712  Törölt felhasználó
Csak van egy csomó bajom vele...
Más. A múltkor írt stopárakkal jól beszoptam volna. Még jó, hogy nem shortban futottam bele a mai napba:)
Törölt felhasználó 2006. 04. 18. 12:21
Előzmény: #1711  Törölt felhasználó
OTP longon én is gondolkozom egy ideje:)
Törölt felhasználó 2006. 04. 18. 10:55
Előzmény: #1708  Törölt felhasználó
ez frankó volt
ha zárod, szólj lszi :)
nem akarom elkapkodni, még nem nyitottam shortot, sztem egy új ATH simán benne van (főleg h. otp reg. szinten alulértékeltnek számít - otp longban még gondolkozom)
...de ha akkora letörés nem is lenne belőle, mint a múltkori, akkor is jó shortlehetőség az ATH körüli érték (a még mindig alacsony spread zavar - ha komolyan kitágult volna, akkor a longot is szívesebben zárom :) és már tapogatózó shortokat meg is nyitottam volna...)
még a fotira is kell tartalékolni :)
még alig van :)
Törölt felhasználó 2006. 04. 18. 09:17
fotit szemtelenül drágán siokerült vennem 784-en egy részét mostanában
mol és bux longok ma már bye-bye, ügyi kis instrumentum vala mind2, puszi a kis kobakjukra... különösen a molli longok tejeltek szépn, hála a 25300-as eladásnak (ami /pill. még jó, de szvsz megy még molli feljebb is, olajpara még nem tetőzött... akkor leszek kicsit ideges, ha vmi olajos/felvásárlási mizéria/pletyi maitt megint szeptembermódra száguld)
ny.janos 2006. 04. 14. 19:18
Előzmény: #1708  Törölt felhasználó
Pénznyelő: no comment. :)
24411-es aktiválást írtam be, csak ugye véletlen limit lett, s nem vette figyelembe az aktiválást, így a 24450-es limitem azonnal teljesült.
Törölt felhasználó 2006. 04. 14. 17:56
Előzmény: #1707  Törölt felhasználó
Heesh, a stop nem elsösorban arra való, hogy hasraütésszerűen rakd be "na jó, addig lemehet, tovább ne". Nem az számít a piacon, mi volt, mi van, hanem hogy mi várható. A stop tartalma kereskedésileg az, hogy onnantól a pozid további rosszabbra fordulását várod. Ezért ilyen szinteket kell keresni, ahol azt gondolod, hogy "na innentől biztos tovább megy lefele", vagy "na innentől tovább ugrunk fel". Amikor nagy beszűkülés van, akkor oké lehet egy szűk stop is. Amerre indul, arra megy 500-1000 pontot minimum. Most eléggé beszűkültünk és feltapadtunk 24k-ra. Ha shortban lennék, akkor pl. 24400-re tenném a stopot (a prompt ekkor lenne kb. új csúcson). Ha pedig longban (abban vagyok), akkor én már 24k alatti hatinál kivágnám most, mert 23800 alatti prompnál simán lenézhetünk 23200-ig is. A lényeg, hogy a várakozásaim adják a stopszinteket, nem egy előre meghatározott bukószint. Olyannyira, hogy pl. sokszor pont emiatt a stop határozza meg poziméretet. Ha nagyon be vagyunk szűkülve és szűk a stop, akkor egy elviselhető bukóhoz nyithatok nagyobb pozit. Ha nagyobb a vola és emiatt nagyobb stop a racionális, akkor a poziméreten kell csökkenteni nem pedig a stopot indokolatlanul szűkre tenni.
Törölt felhasználó 2006. 04. 14. 17:45
Előzmény: #1705  ny.janos
Én általában 100 pont körüli stoppokat rakok először. Utána, ahogy egyre nagyobb nyerő van rajta, többet hagyok. De nekem mindig az a dilemmám, hogy rakjam szűkre, így biztos többet keresek, de nagyobb eséllyel stoppolódok is ki a jó poziból, vagy nagyobbra, de akkor alig keresek, ha netán lemegy addig. De többnyire a legrosszabbat választom, és a kettő közé rakom. Most pl.23270-ről volt vételem, szerdára 23700 alá tettem a stoppot, ahelyett, hogy mondjuk 23500 alá tettem volna, vagy még korábban 24000 alá, hát ki is stoppoltak reggel, de csak 603-ig ment le végül is, így elég lett volna egy 100-assal lejjebb rakni, és most happy lennék.. Persze délután meg nem voltam itthon, hogy visszavegyem, amikor elkezdett emelkedni. Most lehetne rajta majdnem 1000 pontom.. Helyette kerestem 400-at.
tko_ 2006. 04. 14. 13:06
Előzmény: #1705  ny.janos
"Részvény helyett ma sonka, tojás, és csokinyuszi - Alig fél milliárdos a forgalom"

Kedves Portfolio!

Ma Nagypéntek van, ezért a böjt napja, szóval sonkát enni nem szabad! :))
ny.janos 2006. 04. 14. 07:52
Előzmény: #1703  Törölt felhasználó
Akkor legalább van, amit nem értünk egymás kereskedésében. (Én speciel az 50 pontos stopodat nem értettem a múltkor.) :D
Komolyra fordítva: a rés (prompton) betöltésekor zártam volna eredetileg, de pont abban a 25 percben töltötte be teljesen, s tépték meg a hatit, amiikor buszon ültem hazafelé menet. (Stopom nem volt bent az idétlen kamat maitt.) Akkor átértékeltem a helyzetet. Mondván, hogy új csúcsra nem várom az indexet, s hogy kibírom addig tartani, inkább megvárom mi lesz. Ezért hagytam meg, s akartam stopot betenni tegnap. A többi már ismert.
Törölt felhasználó 2006. 04. 13. 19:32
Előzmény: #1702  Törölt felhasználó
Amúgy én is jártam már így, hogy stop helyett limites lett.. :)
Törölt felhasználó 2006. 04. 13. 19:30
Előzmény: #1701  ny.janos
Én longoltam pont 1 hete, már aznap szépen kerestem vele, de tegnap sajna kistoppolódtam, 500 pontot odaadtam.. Csak 400 pontot kerestem.
Amúgy nem értem, miért hagyod ennyire bukóba menni a pozijaidat? Ennyire biztos vagy az elképzelésedben? Vagy nem akarsz bukót realizálni és reménykedsz?
Nyugodtan írd csak be, én is be fogom! :)
Törölt felhasználó 2006. 04. 13. 19:19
Előzmény: #1701  ny.janos
János, írd be nyugodtan a jövőben is. Szerintem ez egy jó dolog. Minden tiszteletem azoké, pl. matgab, akik rendszeresen beírják a pozijukat. Én is sokszor beírom, de nem mindig. Amikor nem, azt azért mert én se hiszek benne annyira vagy babonából (pl. választások előtti szerda óta vételben vagyok BUX-ilag, nem nyitottam elég korán, de nem is volt olyan rossz belépő; prompt 23800 alatt, hati 24k alatt kivágom).
ny.janos 2006. 04. 13. 19:10
Előzmény: #1700  Törölt felhasználó
Ha megnézzük, hogy ezt 9:44-kor írtam, akkor szinte mindegy, hogy pontosan hol, a nyitástól tetemes bukót sikerült összeszedni. Hülyeséget csináltam, ez van. Le kell vonni a következtetést, s próbálni nem elkövetni ugyanezt a hibát mégegyszer. (Amúgy meg nem fogom szvsz beírni, hogy mit csinálok, hiszen más sem írja be. Meg aztán véletlen se vegye tippnek senki, mert én nem tartom a hátamat.)

Topik gazda

Laurion
Laurion
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek