Topiknyitó: Portfolio 2015. 01. 09. 05:55

Teslát szeretnél? - Ez a két ábra elveszi a kedved!  

Ugrás a cikkhez
Bizonyára sokan vannak úgy, ha tehetnék, akkor gondolkodás nélkül vásárolnának maguknak egy Teslát az érzés kedvéért. A gondtalan környezettudatos suhanás illúzióját viszont olyan tényezők dönthetik romba pillanatok alatt, mint a magas fenntartási...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=208522
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 01. 09. 20:07
Előzmény: #2  elemes
#5
Amcsiban egy kicsit más a biztosítás mint itthon, de nagy átlagban olyan $1200-2500/év.

Octáviába vezérmű csere ami 90e km-ként kötelező volt került 300 ezerbe:) márkszervíznél. Annyira akkor nem is olyan vészes a Tesla.
Törölt felhasználó 2015. 01. 09. 17:32
Előzmény: #1  portfolio
#4
Akkor autózol villanyautóval ha lesz megfelelő akkumulátorod ami erre a célra lett kifejlesztve .Már egyáltalán nem sajnálom ,hogy egy másik országban fogják gyártani.Végülis aktivan részt vettem a munkahelyteremtésben csak éppen ki kell jönnöd Kinába vagy Amerikába dolgozni Ez a ,,Novaccu 1500\" \'.1,5 KWh kapacitással 2 kg tömegével és a térfogata is pont a fele a ma ismert legkorszerűbb Li.Po akkumulátornak. Nagy terveim nem voltak ,hogy akkumulátor gyártó nagyhatalom legyünk igy a technológia értékesítésébe kezdtem és ma már tudom jól döntöttem mert nagyobba az érdeklődés a technológiára mint amire számoltam. Van néhány érdeklődő amiből kettő vevő :aki korábban kifizeti a vételárat alku nélkül az fog Novaccut gyártani. A rendszer rövid jellemzői:  Gyors újratöltési lehetőség: 100%-ra való feltöltés néhány percet vesz igénybe  Nagy energiasűrűség ,-összehasonlítva a mai akkumulátorokkal Ni-Cd: 60 to 100 Wh / kg Ni-MH, 90 -120 Wh / kg Li-ion and polymer: 100 -180 Wh / kg. No-Va, .680-770 Wh / kg  Környezetbarát villamosenergia-ellátás  Novaccu akkumulátorban tárolt energia korlátlan ideig (akár tíz évig) veszteség nélkül tárolható (nincs önkisülés)  A technológia további előnye, hogy szállítása veszélytelen Felhasználási lehetőségek:  A NOVACCU tároló kiválthatja a szénhidrogén hajtású járművek energiaellátását  Alkalmas a nap- szél- víz- és atomenergia által termelt villamosenergia tárolására, ipari mennyiségben  Elektromos járművek hajtására használható villamosenergia tárolására . -ez ma a világ legnagyobb energiasűrűséggel rendelkező legértékesebb akkumulátora. Az olajkorszaknak nem azért lesz vége mert elfogy az olaj,,emlékezz vissza a kőkorszaknak sem azért lett vége mert elfogyott a kő hanem jön egy ujj technológia.Esetünkben a szénhidrogénnel hajtott járművek helyett VAN olyan villanyautó-akkumulátor technológia amivel tisztán villannyal megtehetsz 1000 km-t és kevesebb mint tíz perc alatt újra tudod tölteni,ennyi idő alatt tankolsz most is.Emlékszel száz éve lovaskocsikkal közlekedtek és nagy baj volt a világvárosok-belvárosaiban felhalmozódó sok lószar miatt . Meghirdették,hogy komoly összeggel támogatják azt a feltalálót aki feltalálja a legjobb lószar megsemmisítő találmányt.Született több mint száz jobbnál jobb lószar megsemmisítő találmány de senki nem kapott érte egy fillért sem mert jött Ottó a robbanómotorjával persze Ö se kapott egy fillért se de megoldotta a problémát. De 1908-ban villanyautóval tartották a járművek sebességrekordját és azóta csak fejlődött de nem beszélnek róla -.Van aki nézi van aki beszél róla és van aki csinálja.
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2015. 01. 09. 16:30
Előzmény: #2  elemes
#3
Messze alulmarad még azért ez a sok költség egy magánrepülőgép fenntartási költségeihez.Egyik járművet sem Jóska Pistának találták ki a 200 ezres fizetéséhez.
elemes
elemes 2015. 01. 09. 08:24
Előzmény: #1  portfolio
#2
\"jó példa erre a Toyota Prius, amelynek a szervizköltségei az első években átlagosan 8,4 százalékkal voltak magasabbak\"

de itt azért ne, 8.5% és még csak nem is 85% a többletköltség...

vajon mennyibe kerül a kaszkó erre az autóra...?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók