Topikgazda: Törölt felhasználó 2004. 01. 15. 11:20

Kérjük, ötleteikkel segítsék a Pénzügyminisztériumo t! - a hívás ingyenes  

Ugrás a cikkhez
A mai napon déli 12 órától él a Pénzügyminisztérium ingyenesen hívható telefonszáma, amelyen az állampolgárok elmondhatják ötleteiket, elgondolásaikat a költségvetési kiadáscsökkentéssel kapcsolatban.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=6&i=36886
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
brand 2004. 01. 16. 08:27
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
Állami tisztségviselők természetbeni juttatásainak megnyírbálása.
Takar ékos állam, a képviselői létszámot felére csökkenteni, pártoknak jutó támogatás minek, így is úgy is van összefonódás gazdasági társaságokkal. Bizottságok számát felére csökkenteni, a bürokraták számát ténylegesen csökkenteni, nem pedig úgy, hogy felveszünk év végén (2003) x embert, aztán majd 2004-ben elküldjük azokat, ha nagyon muszáj. Minisztériumok számát csökkenteni. Nos ez ugyan megnöveli a munkanélküliségi rátát, de a GDP nem fog csökkenni, sőt, az elbocsájtottak közül, páran még termelő munkát is fognak végezni, így a GDP nő. :)
És akkor még mennyi mindenhez nem nyúltunk. :)
brand
Törölt felhasználó 2004. 01. 16. 00:27
Előzmény: #18  jancsika
Semmi kulonos otletem sincsen sajnos. Bar ha arra a K&H (allitolagos)60, 70 milliardjara gondolok, ha eseteleg nem csak csederbol vederbe, hanem meg onnan is ki folyt, akkor biztosan jol jonne ha vissza-be is folyna.
jancsika 2004. 01. 15. 20:15
Előzmény: #17  jancsika
Passziv táppénz eltörlése.
Vagyonviz sgálati eljárások vizsgálatának gyakoritása USA módra a bizonyítási teher az adózot terheli.
Tőzsdei ügyletek forrásadójának visszaállítása, ha 1 éven belüli az ügylet.
Off shore cég számláit ne lehessen költségként elszámolni.
Állami szféra dolgozoi és alvállalkozoi elbocsátások ( min50000 fő)
És még sok sok dolog de akkor már surplusos lenne a büdzsé.
jancsika 2004. 01. 15. 20:10
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Minimálbér 60 eft
Adókedvezmények a fiz adó maximum50%ig legyen csak igénybe vehető( összevontan is)
Kinai és távolkeleti import hazai költségalapu vámoltatása plusz ÁFA
Egyedi kedvezmények eltörlése
A PM dolgozoi szakmai kérdésekben ne egyeztessenek az APEH dolgozoival és valódi szakmai válaszokat adjanak és ne lózungokat.
MTV bezárása
Törölt felhasználó 2004. 01. 15. 19:27
Demagógként javaslom az ötlet kifundálójának és társainak azonnali menesztését (végkielégítés nélkül) nem a la Ragáts. További illúzióm a fix 26 országgyűlési bizottság kollektív (kommunista hétköznap) munkára való bírása. Mindenekfelett a közalkalmazotti leépítéseknél ne a minimálbérekből (normában, ténylegesen) dolgozók létszámán akarjanak faragni, hanem a politikai pártok által delegált „kussmajdazténtudom” vezetőkén.
akissnaív
Törölt felhasználó 2004. 01. 15. 19:25
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
Nagyon egyetértek.Humbuk az egész. Ennyire primitivnek tartják az adófizető állampolgárokat,hogy még ezt is beveszik,miközben tovább fogják rabolni az országot.
Napról- napra folyamatosan esik a Forint,amit a PM generál a tudatos?bejelentései vel.Még Meggyesi dumált a megtakaritásokról? Azt is meg kellene mondani,hogy hova fektessük a kis megtakaritást,hogy hozzon is valamit!
Biztosan van a t.Ház tagjainak erre jó ötlete,hiszen ők jól meg tudtak zsirosodni.Mi meg napról-napora szegényedünk.
Törölt felhasználó 2004. 01. 15. 18:46
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
ja és még egy pénznyelő, nem is kicsi:
"Egyelőre szakértők sem tudják megállapítani, miért kezdett el foltosodni az M3-as autópálya és az M30-as út. A sztrádán ősszel figyeltek fel a rejtélyes, vizes foltokra, ami miatt több helyen porlani, mállani kezdett az aszfalt."
(máshol is befejeznek egy útszakaszt és az aknafedelek 5-10 centire vannak megsülyedve, 1-2 hónap és kerékvágatok szintén keletkeznek, stb......) az ilyen munkákért egy fillért sem fizetnék ki, csak kb 1 éves visszatartás után egy jó részét, ha minden megfelelő...)
Törölt felhasználó 2004. 01. 15. 18:40
Előzmény: #12  prfecó
egy apró példa:
voltam egy állami hivatal regionális igazgatójánál a héten, nem is kicsit volt alkoholista feje, írni nem igazán tudott, mert annyira remegett a keze, persze két titkárnője volt, a szobában TV és videó (semmi köze a feladatához), stb.
Teljesen egyetértek a felsővezetők a a tulajdonosi jogokat gyakorló emberek szigorú felelősségrevonását firtató javaslatokat, lásd politikusok villái, világkörüli útjai, brókercéges lenyúlásai, állami vállalatok magánkézbe játszásai, stb. kíváncsi vagyok, hogy a milliárdos listán hány jogosan, munkával (jó ötleten, innováción, szervezőkézségen, stb.) keresztül meggazdagodott és LEADÓZOTT milliárdos van.
Szerintem a legigazságosabb ötlet az lenne, ha mindegyik milliárdos "leadná" az egy milliárd forint vagyona feletti rész 60-80%-át. Ez szerintem a fekete vagy szürkezóna. Így maradna nem is kevés, amiből el lehet "tengődni", de nagyon sok száz (pár ezer?) milliárd össze is jönne ingatlanokban, részvényekben, stb.
Lehet, hogy utópisztikus és egy picit demagóg ötlet... de mindegy.
prfecó 2004. 01. 15. 18:25
Sok mimisztériumban üldögélő, önmagának feledatot szervező , roppant költséges államtitkárok- helyetteseik és főosztályvezetőikkel kell kezdeni.
Az ott dolgozó szakemberek valószinüsithetően a sok ( politikai )vezető nélkül is teszi a dolgát.
Törölt felhasználó 2004. 01. 15. 18:05
Ez a "mondjátok meg, hogy hol faragjunk" című történet valóban egy népbutító, demagóg, szavazatcélú marketingfogás. Végre az (átlag)ember úgy érezhetné, hogy ő is fontos, mert meghallgatják (?), elolvassák (?) a (feszültséglevezető) véleményét, csak kár, hogy mindezzel nem sokat ér el. Mert a valóságban nem hinném, hogy bárkinek (betelefonáló, e-mail író) a véleményére is adnának.
És bizonyára azzal sem értem el semmit, amit itt most leírtam...
matgab 2004. 01. 15. 17:53
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Persze, hogy van emberük, eddig se csináltak semmi értelmeset, most meg átirányítják őket és felvesznek még 30%-nyit, meg néhány csókost előléptetnek, hiszen ennek az osztálynak is be kell tagozódnia a bürokráciába...
A MAHART MALÉV Posta stb.-ről meg annyit, hogy ezek mind életképes vállalkozások lennének, ha Angyal Ádám féle bagázs nem 1! dollárért (igaz, USA dollár volt, és nem kanadai, v. auszi )vehette volna meg a MAHART tengerjáró hajóit, ha az azóta is repülő TU 1X!-eseket nem újíttatják fel fullosra, mielőtt roncsárban eladták, vagy ki tudja még hány ilyen beszerzési eladási business folyna szanaszét ezeken a cégeken! Úgyhogy nem okvetlenül beárni kéne, hanem a gerinctelen embereket kellene felülről lefele felelősségre vonni, mert ebben a kéz kezet mos rendszerben, még a legkisebb állami tevékenységet is be kellene zárni, ahhoz, hogy ne termeljen társadalmi szinten veszteséget!!!
Ez a bezárás hisztéria szintén csak a média által generált, akik mögött pontosan azok a nagytőkések állnak, akik azt várják, hogy az összes állami szolgáltatást bezárják, majd saját maguk szépen egy ugyanolyan vállalkozás fenntartásával piaci alapra helyezik, és a világba emelt árakkal fenntartják a helyzetet. Lásd nem csak Mo.
matgab
Törölt felhasználó 2004. 01. 15. 16:34
Előzmény: #8  qwertz77
Smith!
100 %-ig egyetértek Veled. Felkéne számolni, de gyorsan minden olyan állami érdekeltséget, ami kompetitív jellegű (vagy azzá átalakítható) üzleti környezetben működik, vagy ami nem alapból természetes monopólium. Évek óta idegesít, hogy néha 100 milliókon megy a kötélhúzás, miközben egy Malévba, egy MTV-be, egy Postába mrd-ok ömlenek (be, majd rögtön ki) évente. A "profi" fociklubbok támogatásától kapok viszont a leginkább hányingert. De szép kis listát lehetne írni. Bíztatnálak, hogy gyere, komolyan írjuk ezt be az info-line-ukra, de szerintem ez csak amolyan dühlevezető-népbutít ó-parasztmarketing. Gondolom nincs több száz emberük, hogy több millió oldalnyi agymenést olvasgassanak, hallgassanak, ha meg van, akkor az elég szomorú...
qwertz77 2004. 01. 15. 16:10
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Egy regionális célokat szem elött tartó cégnek nem szükséges magyar versenyzőt szponzorálnia, és 8 millából már egy komolyabb autóra is felférne a logoja.
Vagy több tucat sikeresebb magyar vesenyzőt szponzorálhatna abból a pénzből. Vagy akár akár egy fesztivál, rangos nemzetközi sportverseny stb. főszponzora lehetne. Nem tartok tőle, hogy összedobják az állam nélkül a pénzt.
.
Amúgy ez az 5letbörze hajmeresztő. Elsőként ezt kéne megszüntetni, és azt sürgősen kirugni, aki ezt kitalálta...
.
Vajon mennyit szorunk ki az ablakon arra, hogy 2000 kisnyugdíjas megmondja, hogy az állami vezetők fizetéséből spóroljanak, vagy hasonló logikus 5letek, meg hány "jobb polgár" fog telefonálni, hogy sporoljanak a Tiloson, és különben is mondjanak le, majd ők megoldják.
.
Akár MOL is indíthatna egy zöld számot ahol várja az ötleteket, hogy hol kutasson olaj után. Vagy, az Audi arról, hogyan tuningolja a motorokat.
Esetleg az OTP megkérdezhetné a népet, hogyan csökkenthetné a hitelkamatait...
gkunics 2004. 01. 15. 16:03
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Hát az érdekes lenne, ha a TVK szállna be, hiszen a MOL csoport része!
Törölt felhasználó 2004. 01. 15. 15:47
Szerintem az ország \"imige\" központ hülyeségekre kõtött péndzét kék lefarragni és azt adni a fijjunak. Lehet többen figyelnének fel az országra mint a cnbceuropon feledott reklám láttán. Szerrintem a MOL tsak 1 bûnbak ugyan is a sok állami tulajdonú részvénnyel mondhattya aszt, hogy \"fiug húzzatok ki a sz.rból azt, hittem az embereknek tetszeni fog ez az 5let\". Ráadásul így mind 2 tábort megnyerheti magának. egyik tábornak: \"Láttyátok én adtam de kevésvolt.\" Másik tábornak: \"Hülyeség volt beláttuk és nem költöttünk rá egy fillért sem.\"
Saját véleményem pedig az elején ki fejtettem: Szerintem megérdemelné a Zsolt ezt az esélyt.
Ui.: akkor esne pofára a kormány ha a BC, vagy TVK, esetleg regionális ngy célokat dédelgetõ OTP szponzorálná.
Törölt felhasználó 2004. 01. 15. 15:45
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
- Baumgartner támogatás : stop!
- Pálffy és a többi mtv-s agyonfizetett manus havi milliós fizetésének: stop!
- SOkmilliós végkielégitések állami intézményeknél : stop!
- Luxuskiadások az állami hivatalokban: stop!
Ami kell :
- Bérlakásépités azonnali meginditása és a fiatal házasok lakáshoz segitése!
- Ingatlanadó a több ingatlannal rendelkezőknek!
...é s hasonlók,amikből persze semmi nem lesz.
Törölt felhasználó 2004. 01. 15. 15:45
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Akkor én is beírom a saját ötleteimet:
MALÉV, MAHART, MTV bezárás, Bábolna privatizáció.
Törölt felhasználó 2004. 01. 15. 14:55
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
és nagyon szeretem a száguldó cirkuszt, és Zsolttal sincs semmi bajom, csak hát ha spórolni akarunk, akkor az ilyen jellegű kiadásokkal kell kezdeni...
Törölt felhasználó 2004. 01. 15. 14:52
Előzmény: #1  portfolio
Részlet egy másik cikketekből:
"Az állam 844 millió forinttal támogatná a Baumgartnert."
Ez a hatalmas ötletem: 844 milliót spórolhatnánk a költségvetésnek, ha a továbbiakban is kibírnánk forma 1-es versenyző nélkül.
844 millió forint azért elég sok pénz, a költségvetés 1 tízezreléke (cirka). Még pár száz az enyémhez hasonlóan jó ötlet, és be is tömtük a réseket... :)))

Topik gazda

Laurion
Laurion
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek