Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 01. 19. 22:47

Hajrá Viktor! Így tovább!  

Köszönöm Viktor a mai napot!

Most ne hátrálj meg!

Mindenki menjen a ,,,,

A gödör mélyén vagyunk,innen már felfelé

megyünk!

Veled vagyunk!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 01. 23. 12:02
Előzmény: #399  tokos.
#400
az a baj , ha így halad és útközben nem vált , - hogy nem megy ..

egyszer azért , mert ennek a fajta erőszakosságnak a velejárója az , hogy az esetleges váltáshoz tartozó rendelkezéseket fokozatosan megváltoztatja , nehezíti , vagy éppen lehetetlenné teszi .

másodszor meg azért , mert az ilyenfajta erőből megvalósítható (most már jogilag is megerősített ) berendezkedés ellen , csak valamilyen vagy nagyobb erő mellett is csak valamifajta erőszakosság útján és "jogtalanul" lehetne változtatni.
erre meg a "nép" nincs semmilyen téren felkészülve , és erre az forradalmi "attrakcióra" csak nagy elnyomás árán képes.

az ilyenfajta regnálók meg mindig ezt és mindezt nagyon is jól tudja , és a "mézesmadzag" addig és akkor húzható ameddig a "nép" tűrőképessége terjed .
magyarán: most a "gyulyáskapitalizmus" következhet esetleg hosszú időre.

Lásd a kádár éra 40 éve , aminek végét bizony nem a "magyar nép" felkelése a fennálló rendszer ellen , hanem a nemzetközi helyzet (a szovjetunió szétesése ) generálta annak a "csendességét".
forradalom nem is jöhetett létre, hiszen nem a széles társadalmi rétegek vonultak az utcára a szellemi és anyagi nyomora miatt , hanem a vezető nagy testvér szétesésének lóvára felülve és nem utolsósorban a gazadaságunk tarthatatlansága miatt , a rendszer megváltozott szinte magától / és nem megváltoztattuk .

a radikálisabb rendszerváltók az igazi rendszerváltást hiányolják - jogtalanul .

egy igazi rendszerváltásnak vél.szerint mindenképpen alulról vezéreltnek kell lennie- ez viszont a nagy része tőlünk független módon volt vezérelve -felülről (ezért is tudtak ők/felülről/ megegyezni lásd: kerekasztal)
szűk kör választotta a vezetőit :

pl. fingom sem volt arról , hogy ki volt tölgyessy, antall , és a körben ülők..
életútjukról később csak az újságban/médiában közöltek alapján tájékozódhattam ( mint más is milliónyian - mint nép )

ugyanakkor lech walesáról többet tudtam , és csak példaként említve.
tokos. 2011. 01. 23. 10:48
Előzmény: #398  Törölt felhasználó
#399
Ha így van, ahogy írtad, akkor 4 év múlva mennek a sűllyesztőbe.
Törölt felhasználó 2011. 01. 23. 10:40
Előzmény: #394  tokos.
#398
vannak olyan részei a kormányzásnak ahol nincs beleszólása az össznépi konszenzusnak (ezt alapvető törvények írják elő), vagy a szakértői elitnek , és vannak olyanok amik bizony kikerülhetetlenek ..

ha összemosunk mindent , és mindenből azt hozzuk ki hogy minden hatalom valakié ( akár a párté akár a kormányé , kormányfőé) arra hivatkozva akár mert 2/3 -uk van , akár hogy mert akkor 29 év múlva sem fog történni semmi , az így egy nem is kicsit kívül esik minden olyan rendszeren amiért forradalmat csinált valamikor pl. orbán viktor , amiért egyáltalán más rendszert kívántunk . sajnos vagy nem , minden egyes regnáló kormánynak vállalnia kell azt, hogy a konszenzusos politikát szükséges választania , mert ellenkező esetben bibó szerint is igen könnyen a zsákutcás politika tűnik fel újból , hiszen nem a kormány vagy a kormányfő jótéteményei alapján haladhat előre egy ország és ez már egyszer kétszer bebizonyosodott a világban is és a történelemből is / nálunk pl. kádár/ .

bármennyire szimpatikus is egy egy intézkedése és összességében is egy ilyen kormánynak , szinte törvényszerűen oda vezet , hogy az ellenőrizetlen hatalomgyakorlatából kirekeszti azokat akik mérvadóak a társadalom egészséges működésében és fejlődésében , mert öntudatlanul is egyfajta irányvonalat képvisel a meglévő de nem érvényesülhető társadalom sokszínűségének megléte mellett .

A kormány maga teremtette helyzete miatt , aztán konfliktusról konfliktusra terjed sok intézkedése . Ez előbb vagy utóbb ezen az úton haladva végül szembeszegül sokminden olyannal , amitől elvárja azt a lojalitást ami koncepciójához szükséges lenne .

a kormány intézkedés sorozatai viszont olyan elemeket is tartalmaz értelemszerűen, ami a hatalom gyakorlásában (az önmaga által felállított és v é g r e h a j t a n d ó cél érdekében) ) olyan rendelkezései előzik meg ami egyfajta szükségszerűen bezárkózáshoz vezet , ugyanakkor részéről jól megindokolt látszólag támadhatatlan politikát valósít meg, ami ellen fellépni a társadalom részéről csak olyan erőszak félével lehetséges , ami meg szintén ugyanakkora trauma , mint maga az ilyen a rendszeren belüli "újfajta" rendszer bevezetése felépítése jelentett/jelentett .

az ilyenfajta attitűdű kormányok természetszerűleg a maga által által meghozottak védelmében , a változtatás módjait megakadályozandóan erősen leszabályozza azt a rendeleteivel / AB,KT,Alkotmány , sztrájktörvény, orszgy.választás , médiatörtvény stb, stb,stb/.
tokos. 2011. 01. 23. 10:17
Előzmény: #395  sanka
#397
az onkormanyzati testuletek fele letszammal mukodnek. Az uj kormanyhivatalok felalltak, az atszervezes zajlik. Adorendszer atalakult, az mnyp-k sinre kerultek.

A 4-es metro fekete lyukjaba nem ontunk tobb penzt, a nyugdijrendszer, tomegkozlekedes, segelyezes gyogyszerkassza atalakitasara egy honapon belul jon ki, ezt majd meglatjuk.

Haladnak a dolgok.
Törölt felhasználó 2011. 01. 23. 09:44
Előzmény: #362  loliense
#396
sanka 2011. 01. 23. 09:42
Előzmény: #394  tokos.
#395
"Ha most elkezdunk lemenni arra szintre, hogy a legutolso velemenyt is meghallgatjuk, akkor 29 ev mulva sem fog tortenni semmi sem."
Miért idáig mi történt az ország érdekében?!DD
"A valtozasok elegge egyertelmuek"
Szerinted az adó csökkentésen kívűl mi változott?! Azt tudjuk, hogy neked ez már elég, meg vagy elégedve.
Hol, milyen szerkezet átalakítást végeztek?
Egyelőre azt tudjuk, hogy az adócsökkentéssel a költségvetési hiányt növelték, a kiadásokat hol fogták vissza?
Van a manyup lové, feléljük, a seggeknek elmondják, hogy mi nem szorítunk meg oszt jó napot?

tokos. 2011. 01. 23. 09:17
Előzmény: #393  Törölt felhasználó
#394
nezd penznyelo,

azon tul, hogy a velamenyutkoztetesek hianya egeszen eddig nem zavart, se Gyurcsany, se Bokros, Se Bajnai eseteben az egy dolog.

A masik kerdes, hogy mire jutsz vele. A velemenyet igy is mindenki elmondhatja, hallottuk a szociket, a jobbiket, a liberalisoke folyik a csapbol is, nem csak en hallom, a kormanyzat is hallja.

Ha most elkezdunk lemenni arra szintre, hogy a legutolso velemenyt is meghallgatjuk, akkor 29 ev mulva sem fog tortenni semmi sem. Mert amint az egyik elmondja a velemenyet, a masik valoszol ra, ami ujabb valaszokat general, amibe aztan belevonjak a kulfoldi ujsagirokat is a hazafiaink, es semmi nem halad egy centivel sem elorebb szerinted mennivel kerult a te allaspontod kozelebb dropehoz, vagy az enyemhez az elmult fel evben? . Persze ez jo lenne, mert akkor elojohetnel a nincs rajtuk sapka szovegeddel, vagyis azzal, hogy nem csinalnak semmit.

A valtozasok elegge egyertelmuek, az, hogy a te szemelyes ertekrendedtol, erdkedtol tavol esnek, nem jelenti, hogy nem ezek az orszag szempontjabol megfelelo intezkedesek. Majd a jovo kimondja roluk az iteletet, mint ahogy Gyurcsany csomagjarol is kimondta, es Bokros csomagjarol is bebizonyitotta, hogy egy pillanat alatt sikerult vele kinyirnia a nyugdijrendszerunk meg megmaradt fenntarthatosagat.

Ossznepi konszenzussal, allando egyeztetesekkel nem llehet haladni, nem veletlen, hogy az altalad kivalonak tekintett Bokros, Gyurcsany es Bajnai sem szarakodott vele. Kizarolag Megyo.
Törölt felhasználó 2011. 01. 23. 01:26
Előzmény: #391  tokos.
#393
Tokos:

"Serintem ennek a komának a példaképe Megyó lehet. Akkoriban volt ez a mindenkinek a véleményét meghallgaton, és persz mindenkinek adok egy kicsit, de senkivel sem vállalok konfliktust jellegű dolgok."

Már ne haragudj, de ez nagyon buta hozzáállás. A konfliktuskerülés és a vélemények széleskörének megismerésének és ütköztetésének igénye NAGYON NEM UGYANAZ.

Kb. olyan a szöveged, mint itt, aki szerint az a tökös, férfias vita, ha sértegetés, meg személyeskedés zajlik. Ez olyan középkori szint: annak van igaza, aki erősebb és jobban odacsap.

Ez rém ostoba hozzáállás.
tokos. 2011. 01. 23. 01:13
Előzmény: #391  tokos.
#392
Nem kell azért elmenni angliáig, 2006 Gyurcsány csomag. Kivel, mikor konzultált a csomagjáról?

A csomaggal mégsem az volt a baj, hogy meghozta, és mégcsak nem is az, hogy nem volt róla társadalmikonszenzus, hanem az, hogy a csomag úgy volt szar, ahogy volt.

És persze diskurálhatnánk a Bokros csomag társadalmi egyeztetéséről is.

Valamiért érdekes módon mindig könnyebb a másik szemében észrevenni a szálkát.
tokos. 2011. 01. 23. 01:07
Előzmény: #303  Törölt felhasználó
#391
"Orbán és hívei meggyőződésével ellentétben ugyanis a modern világ nem a valóság kizárólagos birtoklásáról szól, hanem ellenkezőleg, az eltérő nézőpontok legszélesebb körű ütköztetése a modern kultúra és tudomány, a modern társadalmak meghatározó jellegzetessége, hogy aztán a legszélesebb konszenzus alakulhasson ki akörül, ami az ütközés próbáját kiállta, s elbukjon, ami nem. "

Serintem ennek a komának a példaképe Megyó lehet. Akkoriban volt ez a mindenkinek a véleményét meghallgaton, és persz mindenkinek adok egy kicsit, de senkivel sem vállalok konfliktust jellegű dolgok.

Érdemes lenne megnéznie a komának, ha valóban Angliában él, az angol történelem nagyjait, mikor hogyan döntöttek. mondjuk Thatcher, vagy Churchill.

Szarták le nagyívben az össznépi diskurzust, mert bizonyos dolgokat meg kellett lépni. Úgyis, hogy egy várost lesöpörtek emiatt a németek a föld színéről, meg úgy is, hogy a bányászok elsztrájkolgattak pár hónapig.
Törölt felhasználó 2011. 01. 23. 00:56
Előzmény: #389  Törölt felhasználó
#390
Számomra Róna hiteltelen. Egyszerűen azért, mert ő volt a NABI vezetője, ami ugye csődbe ment. A történet esettanulmány évek óta a Közgázon, mert olyan tankönyvszerű hibákat követtek el.

Róna persze ettől még demokrácia kérdésben lehet hiteles, de az elmúlt években nagyon sokat nyilatkozott nem csak gazdaságról, hanem azon belül még a Ft-ról, meg kamatokról is. Na, ilyen témákban szerintem inkább hallgatnia kellene...
Törölt felhasználó 2011. 01. 23. 00:52
Előzmény: #387  Törölt felhasználó
#389
Nyilvánvalóan. Hozzátenném, ez általában az autoriter rendszerek velejárója, de mondhatnám sarkosabban hogy kommunista módszer. Ami érdekes, a komcsikat annyira köpködő droptól...

Rónát nem ismerem különösebben, nem is érdekel a személye, de ha igaz, angol egyetemen előadó. Ez megmagyarázná azt, hogy miért érti az angolok (és nyugatiak) demokráciafelfogását, amiről láthatóan sem dropnak, sem Orbánnak halvány lila fogalma sincsen.

Ez nem jelenti azt, hogy Orbán ne mérhetné fel jól a hatalmi erőtereket, és ne kezelhetné a helyzetet, de az látszik, hogy a jobboldal egyszerűen nem érti a médiatörvény elleni támadást. Hecckampány, a mocsok szocik gerjesztik, a multik bosszúja, meg mittudomén.
Gőzük sincs a nyugatiak demokráciafelfogásáról, és értékrendjéről, amihez néhány száz év alatt jutottak el.
Törölt felhasználó 2011. 01. 23. 00:47
Előzmény: #386  Törölt felhasználó
#388
"Amig a portfólión megtalállak,üldözni foglak"

Ez egy kiváló életcél. Érdemes volt megszületned.

Részemről befejeztem veled a kommunikációt.
Törölt felhasználó 2011. 01. 23. 00:41
Előzmény: #385  Törölt felhasználó
#387
Tozsdenyul, drop olyan, mint Viktor: az ellenvéleményt ki kell iktatni.
Törölt felhasználó 2011. 01. 23. 00:38
Előzmény: #384  Törölt felhasználó
#386
Amig a portfólión megtalállak,üldözni foglak!Csak szeretnél megunni bértollnok!!
Törölt felhasználó 2011. 01. 23. 00:29
Előzmény: #360  jumbo2
#385
Azóta idézek neked Róna Pétert, amióta a balosok és libsik véleményét el sem olvasod, gondoltam, hátha egy jobboldaliét legalább megtiszteled.

Tévedtem, te még egészen véletlenül sem szereted az életed ellenvéleményekkel bonyolítani, és ez pártsemleges :)
Törölt felhasználó 2011. 01. 23. 00:25
Előzmény: #383  Törölt felhasználó
#384
Meguntalak. Keress magadnak hozzád illő szellemi képességű partnert. Sajnos, vannak elég sokan...
Törölt felhasználó 2011. 01. 23. 00:17
Előzmény: #382  Törölt felhasználó
#383
Szánalmas vagy!
Vagy lehet hogy fáradt?
Nekem ne másolgass át másik topikból!
A hazugságaidat támaszd alá!!
Törölt felhasználó 2011. 01. 23. 00:09
Előzmény: #380  Törölt felhasználó
#382
Sértegetés helyett írj KONKRÉTUMOKAT, ÉRVEKKEL, BIZONYÍTÉKOKKAL. Nos, írsz ilyeneket, vagy nem vagy többre képes, mint a lentiek?
Törölt felhasználó 2011. 01. 23. 00:09
Előzmény: #380  Törölt felhasználó
#381
Sértegetés helyett írj KONKRÉTUMOKAT, ÉRVEKKEL, BIZONYÍTÉKOKKAL. Nos, írsz ilyeneket, vagy nem vagy többre képes, mint a lentiek?

Topik gazda

ta-lidor
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek