Több, mint 500 millióan élnek az Európai Unió 27 tagállamában a 2010. január elsejei állapotokat tükröző Eurostat-adatok szerint. Egy év alatt ez 1.366 milliós népességnövekedésnek felel meg uniós szinten, eközben Magyarország azon tagállamok közé...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=136542
"Továbbra is tartom, hogy nem a népesség létszámának növelése az elérendő cél, hanem az egyéni, családi anyagi gyarapodás."
Köszönd meg a szüleidnek, hogy ők nem így gondolták!
Ja, és természetesen azt sem tartom megfelelő társadalompolitikának, ahol a népességgyarapodás érdekében közvetlen eszközöket vet latba az állam.
Közvetett eszközökre volna szükség, mint pl. az oktatás és nevelés fejlesztése..., hogy megfontolt egyéni döntések nyomán feljődjön a társadalom. Fejlődjön, ne csupán növekedjen. E két fogalom között pedig épp annyi a különbség, mint a mennyiség és minőség fogalma között.
Amúgy én individualista vagyok abból a szempontból, hogy a népességgyarapodásnak/-csökkenésnek az egyéni érdekek szerint és nem a nemzetállam érdekei szerint kellene alakulniuk. De így vagyok a gazdasággal is, azaz ne az állam mondja már meg, hogy mire, milyen gazgasági szegmensekre van szükség, hanem a piac, amely egyéni vásárlók összessége.
Visszatérve a népességgyarapodási/-csökkenési kérdésre, csak nézzétek meg, hogy mely népek, népcsoportok és milyen okból, milyen körülmények között növekednek létszámban - bevándorlás nélkül. India, Kína, az afrikai országok, stb-re gondolok. Az usa annak idején, de talán még ma is a bevándorlók miatt gyarapszik, nem az őslakosok miatt. (lásd mennyien is vannak az indiánok?) De nézheted Ausztráliát is...
Továbbra is tartom, hogy nem a népesség létszámának növelése az elérendő cél, hanem az egyéni, családi anyagi gyarapodás. Az anyagi gyarapodás az, amelynek meg kellene alapoznia bármilyen népességgyarapodást, máskülönben csupán a szegénységet és az államszocializmust növeljük.
Baromira nem értek egyet azzal a gazdaságpolitikával, amely az állam hatalmi pozíciójából, vagy egyéb, pl. adózási eszközeikkel igyekszik beavatkozni a gazdasági szerkezet alakulásába. Ez nem jelent egészséges, fenntartható gazdasági szerkezetet. Ne az állam mondja meg, hogy holnaptól nem szeretjük pl. a bankokat, de másokat (különböző széchenyi-tervekkel és egyéb állami támogatásokkal viszont "szeretünk". Ez pont olyan, mint a legyünk a vas és acél országa, vagy olyan, mint amikor az apa eldönti, hogy fiam, belőled márpedig orvos, ügyvéd, mérnök, pap, katona, stb. lesz!
Az apa legföljebb segítse elő a fiai tehetségének kibontakozását, állítson föl célokat és korlátokat annak érdekében, hogy se munkakerülő, se maffiózó, se pedig utcaseprő ne legyen a gyerek.
Valami hasonló elvek alapján működő gazdaság- és társadalompolitikát tartanék szükségesnek...
Nem csak ezeken múlik, de sajnos ezek a folyamatok, amelyek messze meghaladják az egyes embert, tehát ezek keretet adnak az egész történetnek.
Lehet taposni, de nem mindegy mi a pálya hozzá.
Itt sajnos nem nevek a döntőek. Annélkül hogy az egyének akár negatív teljesítményét is lebecsülném ebben. Itt a folyamatok és a gyakorolt hatások és következmények a döntőek. Ezek mögött természetesen állhatnak, állnak is csoportok, éerdekcsoportok, vagy másmilyen csoportok. A fantáziádra bízom nem vagy óvodás hogy milyen csoportok vannak még. :)))
Én csak azt nem értem, hogy miért kell mindenben egyfajta tudatos világméretű összeesküvést látni. Ráadásul felhívnám a figyelmed drop és akira megjegyzéseire is.
Itt sajnos nem nevek a döntőek. Annélkül hogy az egyének akér negatív teljesítményéti is lebecsülném ebben. Itt a folyamatok és a gyakorolt hatások és következmények a döntőek. Ezek mögött természetesen állhatnak, éllnak is csoportok, éerdekcsoportok, vagy másmien csoportok. A fantáziádra bízom nem vagy ócodás hogy milyen csoportok vannak még. :)))
1. Kárpátrengés nem egyenlő mondoka, én pedig a kérdést neki tettem fel.
2. Elég konkrét volt mondoka szövege, amire én nagyon konkrétat kérdeztem. Erre nem válasz kárpátrengés linkje, hanem mellébeszélés, elterelés. A választ várom.
Megírtam, erre letelt a 15-vagy hány perc és eldobta az egészet a gép.
Amúgy mit vártál tőlem gyűlöletet, antiszemitizmust, asztalcsapkodást, vérgőzős acsarítást?
Mi áll szemben, és mi hat a nemzetek és az életképes és életlehetőséggel bíró emberekkel szemben?
Soroljam?
Globalizmus. -közvetetten teszi. Vajon csak mellékhatások ezek, vagy fedett célok a mellékhatások?
Itt van a másik amelyik teljesen tudatosan (hisz milyen megváltónak és kizárolagosan okosnak képzelik magukat) a neoliberálisok gazdaság és társadalompolitikai elveikkel.
Aztán persze közösségen belül kétszínűen korruptak, protekcionisták, vad gyülölködö nacionalisták, magukat pozitívan szegregálók ezek. -de ez már más tészta.
Nekünk olyan elveket prédikélnak amitől elsorvadhatunk, és elfogadtatnák hogy a tolerancia nevében velünk mások végül bármit megtehessenek.
Nah nem is folytatom.... ennyi legyen elég.
Magyarország szenvedte el az egyik legnagyobb népességfogyást tavaly
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=136542