Topiknyitó: levaika2 2009. 12. 23. 11:58

Arany topik  

Eredetileg csak azt szerettem volna megkérdezni, hogy tud-e vki olyan helyet (honlapot), ahol az arany technikai elemzésével is foglalkoznak Aztán azt se tudtam hirtelen, hogy hol, melyik topikban kérdezzem meg. Végül arra gondoltam, hogy nyilván nem én egyedül gondolkodom aranyban, a nagy rallyban sokan beszállhattak, illetve a mostani korrekció is valamikor (kérdés, hogy mikor) nagyon jó beszállási lehetőséget ad, hiszen közép- ill. hosszútávra még mindig inkább emelkedést mondanak az elemzők. Ráadásul a magyar piacon is könnyen hozzáférhetővé vált az arany az Erste certijeivel. Csodálkozom is, hogy eddig nem indult arany topik. Úgyhogy végül is arra gondoltam, hogy minden adott ehhez, indítsuk el! Várom az aranyban gondolkodó, utazó, érdeklődő Sporttársakat! Az első kérdés adott, illetve finomíthatom azzal, hogy tudja-e vki, hogy hol vannak a fibo szintek?

Üdvözlettel:
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
levaika2 2010. 02. 04. 23:48
Előzmény: #9  levaika2
#12
Nem semmi volt ez a napon belüli 28%-os emelkedés! Ráadásul a kitörés előtt néhány perccel még sikerült hozzávennem a csomagomhoz. (Ugyanis én a beírásomnak megfelelően beszálltam a 07-esbe. Nem tudom, követte-e vki a példám? - Jól járt /volna/.)
Törölt felhasználó 2010. 02. 01. 11:06
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#11
Persze ha a BÁV-nál veszed....
Törölt felhasználó 2010. 02. 01. 11:05
Előzmény: #7  levaika2
#10
ha megnyitod az elemzést ott van a felkerülés dátuma... árfolyam naponta frissül aktuális arany, eur/dollár eur/Huf árfolyamtól függően...

de nem akarok senkit rábeszélni! :)
levaika2 2010. 01. 30. 22:41
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#9
Egyrészt köszönöm, dicsdob, az előző felsorolásból kifelejtettem a Stooq-ot.
Másrészt nagyon bejött, amit a dollárral kapcsolatban írtam: a gyengülő trend megfordult, s jelentősen elkezdett erősödni. Azóta csinált egy gyönyörű zászlót, amelyből még legalább 1,37-ig elmehet. A certifikát topikba beírtam az elgondolásom, most ide is bemásolom a "több szem többet lát" alapon:
Még nem shortoltam certivel az aranyat, de most többszörösen is fantáziát látok benne. Fundásan: a D várható további (jelentős) erősödésével valszeg tovább csökken az arany ára, ráadásul a Ft D-hoz mért gyengülése még inkább felfele hajtja a certi árát.
TA alapon: egyrészt nagyon erős támaszhoz ért az árfolyam, de az előbb említettek miatt valszeg letöri, másrészt ezt erősíti egy gyönyörű fej-vállak alakzat, melynek a nyakvonalát már letörte, továbbá a nagyobb dupla csúcsot is nézhetjük, ennek a nyakvonalát is éppen töri.
Ezek miatt gondoltam, hogy beszállok, de úgy látom, hogy 2 turbo short certi is van. Ahogy nézegetem, talán a 07-es a jobb, nagyobb a tőkeáttét, s talán likvidebb. Ha vki utazik aranyban, meg tudja ezeket erősíteni? Esetleg más észrevétel? Köszi.
levaika2
Törölt felhasználó 2010. 01. 10. 11:58
#8
link
én ezen a lengyel oldalon szoktam nézni az arany árfolyamának változását illetve van hozzá egy ingyenes grafikon rajzoló is melyben gyengébb elemzést te magd is el tudsz készíteni.
Sezrintem ez segítséggel lehet a további tevékenységedre.
Sok sikert az igen csillogó termék kereskedéséhez.
levaika2 2009. 12. 30. 17:35
Előzmény: #6  jancsika
#7
Csak most kerültem újra gép elé, látom, kezd beindulni a topik.
Köszönöm a válaszod moneyworld, néztem korábban a solargold-ot is, de nem igazán jött be, nem túl friss, sokszor azt sem lehet tudni, hogy mikoriak a hírek és az elemzések (datálva sincs), és nem is eléggé részletesek a technikai elemzések.
Nekem eddig a goldforex.hu jött be leginkább, bár itt sem elég részletesek a tech-i elemzések. Az aranypiac.hu-t is meg szoktam nézni, és onnan át lehet menni teljesen friss árfolyam adatokért a thebulliondesk.com-ra, de ezeket meg lehet nézni a kitco.com-on is. Érdemes még nézelődni a profitline, ill. a quaestor.hu-n. Sajnos azonban részletes TA-t még nem találtam. Így még mindig köszönettel várom, ha esetleg vki többet tud, mint én.
Fizikai aranyban én sem gondolkodom (több okból), „tőzsdés” lévén jó nekem a certi (tényleg jók az Erste certijei), nagy pénzügyi „összeomlással” nem számolok, a kisebb meg még jól is jönne, hisz az arany ára emelkedne, ráadásul a Ft ekkor nagyon begyengülne, ami az egekbe emelné a certik árát. Nemrég egyébként kiszálltam, most nagyon figyelem a piacot, hogy mikor érdemes visszaszállni.(Ehhez is kéne a részletes TA!) Közép- ill. hosszútávon még mindig jelentős emelkedésre számítanak az elemzők, jövőre 1500, azt követően pedig 2000, sőt 3000 D-os árakról is lehet olvasni (persze ez sok mindentől függhet). Mindenesetre most a dollárt érdemes figyelni, hogy merre megy tovább!
Hát egyelőre ennyit!
Aranyban is sikeres új évet kívánok minden „Sporttársnak”!
jancsika 2009. 12. 29. 08:20
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#6
Szia!

Azért a spread 10% alatt van.

Most éppen 212.265Ft-on veszik és 231.705-ön adják pl a Bécsi filmharmónikusokat.

Mondjuk nem day trade-re kell venni az biztos, nem annyira durva a helyzet.
Persze vannak alternatív csatornák is....

Törölt felhasználó 2009. 12. 29. 07:58
Előzmény: #4  jancsika
#5
Igen, valóban van egy plussz kockázata a certiknek, DE:
Magyarországon a fizikai arannyal óriási spreaddel kereskednek, míg a certiknél ez relatíve kicsi.
Jómagam is nézegettem az oldalt, és nagyjából úgy néz ki a dolog, hogy a napi ár felett 30%-kal vehetsz aranyat, és tőled a napi ár alatt 30%-kal válthatod vissza. Ez azért elég durva. Ha megveszel egy uncia aranyat és aznap al is adod, rögtön elbuktad a pénzed felét !!!
Szal amíg ilyenek a Mo-i spreadek, addig marad a certi, és vállalom a plussz kockázatot.
jancsika 2009. 12. 29. 07:25
Előzmény: #1  levaika2
#4
Sziasztok!

Én kb 1,5 éve vettem bele az aranyba.

Ha nagyon biztonságos formára vágysz, akkor javaslom a fizikai formában tartást, mert ha nagy gond lesz a pénzrendszerbe vetett hittel akkor bizony a certifikátok, arany befektetési alapokból (hiába írják, hogy ténylegesen a pénzverdében zárolták a készleteket, és a bef jegyeddel bármikor kérheted) nehéz lesz hozzájutni a kincshez.

Amúgy úgy érzem a fizikai (tényleges) piac egyre inkább önálló életet él.

Én a www.aranypiac.hu oldalt, illetve a www.ezustpanda.hu (ez utóbbi nemcsak bullion aranyakkal, hanem kisszériás fizikai gyönyörökkel is foglalkozik), illetve a hgyaomások www.penzvero.hu (ez utóbbi csak hazai, és az internetes frissesége elég gyengusz)

És egy pici adalék ahhoz amit írtam a fizikai elválásról:

Az USA pénzverdék mellett az MNB is felfüggesztette az arany lapkák értékesítését, sőt mindenkinek aki korábban vásárolt, egy kvázi visszavásárlási ajánlatot tett az elmúlt hónapban...

Törölt felhasználó 2009. 12. 29. 01:27
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
Nagyon jó ötletnek tartom én is erősen gondolkodom beszáljak-e, időm az van bőven :)
Törölt felhasználó 2009. 12. 28. 10:15
Előzmény: #1  levaika2
#2
Egy honlap, ami kifejezetten csak arannyal foglalkozik:

www.solargold.hu

fizikai, határidős arany. Fundamentális és technikai elemzésekkel...

Topik gazda

levaika2
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek