Egy, a japán jegybank által szervezett konferencián, tegnap az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed első embere, Ben Bernanke arról beszélt, hogy jelenleg az inflációs várakozások „nagyon stabilak” az USA-ban.
Forrás: Kitekintő 2010-05-26 17:48
A KSH a munkanélküliség február-áprilisi alakulásáról tájékoztat. Németországból megérkeznek az első májusi inflációs adatok, az USA-ból pedig a végleges első negyedévi GDP-számok. A világ ...
Forrás: Hírkereső 2010-05-26 17:09
Áprilisban 504 ezerre növekedett az új lakások értékesítése az Egyesült Államokban. A friss adat jóval magasabb, mint amire az elemzők vártak. Az elemzők 425 ezer új lakás eladására számíto...
Forrás: Hírkereső 2010-05-26 17:09
"A jövő hét viszont vélhetően izgalmas lesz, és elvileg csak az egyik oldal fog nevetni."
Ha majd látod, légyszives írd meg, melyik oldalra érdemes állni... Amúgy hova tűntetek, már mindenhol kerestelek benneteket, az egyetlen topik, ahova érdemes volt benézni. És az is kihaló félben... Gyertek vissza, ha van időtök. Sok infó jött tőletek és ezért szerintem sokan hálásak vagyunk nektek.:))
A múlt heti jóslat jól sikerült. A héten a shortos/longos befektetői közönség felváltva sír/nevet, mert az átlag kisbüfinek fogalma sincs, hogy vegyen vagy eladjon.
A jövő hét viszont vélhetően izgalmas lesz, és elvileg csak az egyik oldal fog nevetni.
nagyon behalt a topik gondoltam előhozom
szerintem várható némi felpattanás SNP 1110-ig
Törölt felhasználó2010. 05. 17. 11:25
Devizahitelek: elzárnák előlünk a csapokat
A kelet-európai devizahitelezés leállítását szorgalmazza az osztrák bankoknál az Osztrák Pénzpiaci Felügyelet (FMA)
Forrás: Privátbankár 2010-05-17 11:12
A "budapesti elvekkel" könnyebben elkerülhető lesz a csőd
Könnyebben elkerülhetik a csődöt vagy a felszámolást a cégek a jövőben, ha a Magyar Bankszövetség rábólint az úgynevezett "budapesti elvekre", amely szerint a...
Forrás: Gazdasági rádió 2010-05-17 10:57
Görögország pert fontolgat olyan amerikai bankok ellen, amelyeknek szerepük lehetett az ország pénzügyi helyzetének romlásában, és magatartásukkal hozzájárulhattak az adósságválság kialakulásához - közölte Jeórjiosz Papandreu görög kormányfő vasárnap a CNN amerikai hírtelevízióban.
Forrás: Menedzsment fórum 2010-05-17 10:17
röviden, ja, mindegy, csak olyan legyen ami nem részvény fajsúlyos.
Most néztem a rv.-ek, bux napi, heti, havi csártjait, hát... a long-ot kihagyom az biztos.
Több már hetesen is gyanúsan beadta az eladási jelet vagy rövidesen beadja (1-2 nap).
De lehet, hogy csak ezt akarom belelátni.
Ami az értékpapír számlán van a kereskedéshez, annak 50%-át már április végén lekötöttem ebbe a tőkevédettbe, de a többi az aviva-nál és signal-nál (uni-linked).
Azokat gyűröm át a megfelelő likviditási alapjaikba.
lost...melyik csapatnál vagy???, az erstében a tőkevédett alapjukat elfogadják 95%-osan fedezetre...és az eladása vétele....ha ft kell ingyenes...nem sok de a banki kamatoknál több a kamata is...gondold meg....
Akkor jól láttam.
Ettől féltem amikor több rv.-n, és hatin is negatív div.-et véltem felfedezni.
Mondtam is a kollégámnak, ill. főnökömnek.
Csak már azt nem tudom, mi a p@csába meneküljek a többi bef.-immel?
Azokat nem tudom kivenni... likviditási alap lesz, már érzem...
Rövid leszek és vudu mentes (avagy csak klasszikus TA): hét elején pici felpatt (hétfő max kedd, ha lesz), egyébként short tartás javasolt, SPX-re vetítve a februári alj meglátogatásakor zárnám leghamarabb.
Szemezgettem és belinkeltem néhány beszédesebb grafikont adalékként.
NYSE Bullish Percent Index (hetes): negatív divergencia link
NYSE Summation Index (napos): több napos további esést jelez, rövid távon még semmi jele a fordulatnak: link
SPX (hetes): egy várható lefutás Mauricetól, amivel azonosulni tudok jelenleg. Ez egy optimista verzió: link
WTIC oil: messze van az alja
napos: link
hetes: link
XEU Euro: ne keresd még az alját:
napos: link
hetes: link
JÓSDA topik