Lolka

Regisztráció: 2022-04-01 15:21:26

Hozzászólások száma: 58

Utolsó hozzászólás: 2022-04-01 15:24


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

2 712
kedd, 12:52
1 263 247
ma, 19:54

utolsó 20 hozzászólás

4IG Nyrt reszvenyesek. 2022. 04. 01. 15:24
Meddig lesz még ez a papír hatósági áras?
300 bp-os kamatemelés!!!! 2003. 12. 02. 17:49
"jarajimonnyonlemer hiteleskommunikaciok ell!".. talan 20 ijen megjegyzes volt itt.. sracok, ez a kommunikacio nagyon hasonlit az mnb-jere..
Leszarjuk a vilagot korulottunk, csak mongyuk a magunket.. (ahogy az a tegnapi es mai MNB kommentekben volt)
A januari kamatvagasok elott 1 nappal azt nyilatkozta MNB hogy nem vag! es a mult heten is voltak olyan megnyilatkozasok hogy jo helyen vannak a kamatok.. csak sajnos a spek. toke mar elebe megy ezeknek, megtanultak a szep magyar kozmondast, hogy nem zorog a harasz ha; es pont emijatt sajat torjevel dofik le az MNB-t..
Szoval szivem szerint en is szetutnem a fejet lanccal mindkettonek, a JZsnek es az LCsnek is, de nem hiszem hogy egy ilyen szitu kozepen ez jo otlet lenne..
300 bp-os kamatemelés!!!! 2003. 12. 02. 10:22
#88
Persze.. en is csak okoskodok.. mert biztam benne, hogy ha vezetoink betuttak mutatni a kozepso ujjukat januarban ugyanezeknek a kulf.i spekulansoknak, akkor a mostani helyzetre is tudnak majd kontrazni.. de egyenlore nem ugy tunik, csak halmozzak a hibakat, amirol majdnem laikuskent is meg lehet mondani, hogy csak bloff, vagy hulyeseg, vagy ertelmetlen..
dehat szetut az ideg, mer ezen most az orszag bukik.. a faterom, aki mint kozalkalmazott tavaly orult a fizuemelesnek, most meg sorba rugjak ki a kollegait es lehet hogy o lesz a kovetkezo; a nagynenem, aki elhitte hogy az allampapir a legbiztonsagosabb befektetes; a nagybatyam, aki aszitte hogy joljar ha hitelbol lakast vesz..
300 bp-os kamatemelés!!!! 2003. 12. 02. 10:11
#86
Ha foztel valami szart, akkor azt meg is kell enni..
Kulonben meg barki a hajara kenheti a lakashiteltamogatast , mit szamit az a par %, amikor az alapkamat, amihez rogzitve van 12.5%..
De mondjuk joval tobb rublika van annal a ktsgvetesben, mint amit mondtal..
100km autopalya 300mrd forint..
Te mit valasztanal, hogy a lakashiteledre fizess tovabbra is havi 80ezer, vagy inkabb fizetsz 100at, de huzzak mar ki az osszes sztradat 2006-ig a hatarig?????
300 bp-os kamatemelés!!!! 2003. 12. 02. 09:48
#82
MNB bàrmeddig emelheti a kamatot, onmagaban semmit hatasa nincs..
A kormanynak fel kene vegre ismerni hogy ebbol kormanyvalsag is kialakulhat..
Azonna l vagni kene parszaz mrd forintot a jovoevi ktsgvetesbol..
Egyen lore ugy nez ki hogy a helyzet akkor fog megoldodni, amikor a kulf.i spekulansok megforditjak a pozijukat es ismet konvergecia lesz a jatek..
ja, es nem lehet a mostani szitut osszehasonlitani 95-2000 közti idöszakkal, akkor nem birtokolhattak a kulf.iek 1evnel hosszabb kötvényeket..
Miért gyengülhetett tegnap a forint? 2003. 12. 02. 09:29
#5
Egy tegnapi L.Cs. ebeden reszt vett befekteto szerint a forint nem amiatt kezdett el gyengulni, amit mondott Laszlo.
A kerdesek 50%-ra vagy nem valaszolt, vagy kitero valaszt adott, vagy a valaszrol leritt hogy sem neki, sem a csapatanak goze nincs, hogy mi folyik korulottuk..
300 bp-os kamatemelés!!!! 2003. 11. 28. 12:16
#44
Oke.. valamit elbasztunk.. haggyuk az elmult 1 evet, milyen lehetosegek vannak most?
1. lemond a kormany - ahogy a legtobben itt javasoljak - jo ut a 15%-os kamatok fele..
2. lemond Jarai.. hogy a piacokon ez milyen hatast valtana ki, megmondhatatlan.. szerintem olyat, amilyet a spekulansok szeretnenek (akik iden erejuknel fogva huztak a piacot es igy eredmenytartalekuk is van tovabbi kockazatok vallalasara)
3. a jövö évi ktsg vetés jelentös csökkentésével - ezt tartom a legvaloszinutlenebbn ek
4. lemondunk a csodafegyverrol, Jaray bejelenti, hogy egyeb gazdasagi preferenciak fontosabban, mint a 2008as EURO csatlakozas.. - nem ertem ezt a csodafegyvert.. 2hetente megjelenik egy nyilatkozat, amibel elmondjuk hogy Mo. 2008-tol EURO tag, mintha varnank hogy majd valaki jol elhiszi es ettol minden megoldodik.. nem volt olyan regen, hogy egy spekulans alap megakadalyozta egy ejszaka alatt hogy a fonttal Nagybrittania belepjen az eurozonaba..
- tovabbi kamatemelesekkel probaljuk terelgetni az eurhuf-t 260 ala.. megint csak a spek.sok malmara hajtjuk a vizet.. egyeb intezkedes hianyaban ok fogjak eldonteni hogy 13 vagy 15%os szintrol fordul at a hiszteria ismet konvergenciajatekba. .
5. Jaray es Laszlo Cs. roadshowzik egyet nyugaton - tessek, mi vagyunk akikrol mindenki aszondja hogy bohocot lehet csinalni, kerdezzetek, valaszolunk mindenre.. nezzetek, nem oljuk egymast.. mondjatok, mit vartok a magyar kormanytol es jegybanktol, hogy ismet visszaterjen a bizalmatok.. (kicsit megalazo helyzet, es utopisztikus is)
*** mas eszkozok nekem nem jutnak eszembe, de ha van, akkor mondjatok mindenkepp; erre joval kivancsibb vagyok, mint arra hogy ki mondjon le ***
300 bp-os kamatemelés!!!! 2003. 11. 28. 11:44
#34
3 hos Money Market szint 12.95%-on
6 hos 12.50%
2 éves kötveny 11%
3 ora alatt beàrazodott egy ujabb fel %os kamatemelés!
300 bp-os kamatemelés!!!! 2003. 11. 28. 10:34
#21
Nem hianyoznak a mondgyon le a kormany! kommentek - csak alaassa a forum komolysagat..
Minden ki tuggya, az idei ev mintapelda a rossz mon. es fisk. politikara..
A kamatszintekkel nem volt gond, de a bizalmatlansag miatt se kulf.i se belf.i befekteto aki finanszirozna az allamot.. Fel eve laccik, hogy kommentekkel nem hozhato vissza a bizalom, a keresleti old.ra nem lehet most hatni..
Ezt a külf.i spekulàns alapok àtlàttak, az MNB, PM nem!
A kinàlati old.hoz nem nyultak jelentösen hozzà és most is kommentektöl vàrjuk a sikert, meg a 3%-os sokkteràpiàtol, amit jan.ban bejött (csakhogy a ket helyzetnek semmi köze egymàshoz)
Egy havi allamkotveny kibocs. 120-150 mrd ft, ami kb 45km autopàlyànak az àra..
Hogy mi a fontosabb az orszàgnak, a magas kamatokon novekvo eladosodottsag, vagy egyensuly a fejlodesben, mar reg el kellett volna donteni..
Járai: megkezdődtek az egyeztetések a PM-mel a 2005-ös inflációs célról - euró bevezetés hatása a GD 2003. 10. 15. 10:44
#7
Hogy gondoljuk, hogy a makromutatok majd 4 ev alatt a helyukre masznak. Persze helyre lehet oket rakni, a novekedes rovasara. Viszont ha nem novekszunk az EURHUF 4 ev mulva is ott lesz ahol most (hacsak epp valamelyik tokeinvesztor nem loki 260fele vagy 250 ala par napra, ahogy a pozija diktalja)
Ha a mostani arfolyammal csatlakoznank, akkor a jelenleg fennallo kulonbsegeket bebetonoznanak, az egesz orszag alulertekelten kerulne be az EUba.
Ha a jelenleginel erosebb HUFfal lepunk be, akkor egy eleg komoly versenyhatranyt betonoznank be.
Nem hiszem hogy 4 ev alatt annyit valtozna a vilag, hogy lemondhassunk a monetaris politika eszkozeirol.
De persze az is lehet hogy csak en vagyok pesszimista.
Járai: megkezdődtek az egyeztetések a PM-mel a 2005-ös inflációs célról - euró bevezetés hatása a GD 2003. 10. 15. 10:25
#6
Nekem az nem tetszik, hogy ez a huzdmeg ereszd meg jatek nem igazan tudatos.
Szegyellem magam, amikor a kulfoldi hianypotlo befektetok olyan viccesnek szant megjegyzeseivel szembesulok, hogy 'Jarai azt mondta nem lesz kamatvagas, tehat vagni fognak 2 het mulva'.
2008-as datumot a hivatalos optimistakon kivul mindenki megmosolyogja, nem hinnek hogy barmelyik kulfoldi portfoliobefekteto ezzel szamolna.
Járai: megkezdődtek az egyeztetések a PM-mel a 2005-ös inflációs célról - euró bevezetés hatása a GD 2003. 10. 14. 18:00
#2
Ugy erzem, azzal, hogy eroltetjuk ezt a 2008-as idopontot, mig szukseges feltetelek teljesitesetol egyre tavolabb kerulunk, ismet csak lejaratjuk magunkat..
Valaki arulja mar el nekem, miert olyan eletbevago hogy minnel elobb bevezethessuk az euro-t?
Medgyessy Péter: "Olyan ember kell a PSZÁF élére..." 2003. 08. 28. 13:53
#17
Tényleg durva darazsfészekbe nyult Szàsz Kàroly.. de szerintem finomabb es eredmenyesebb megoldàsok is àlltak elotte, o vette fel a kesztyut..
Elég korulnézni bpen, mindenki sejtheti, hogy a (legalisan mukodo) penzvaltok nagytobbsege nem magyar allampolgar.. az interen es a volks bankon kivul meg legalabb 4-5 bankot elo lehetett volna rangatni ugyanijen indokkal es ha nagyon akarnank az osszes tobbi bankban lehetne nem 100%osan torvenyes muveleteket kimutatni..
Teljesen folosleges volt Medgyesi arcaba vagni hogy az IE Banknal meg te voltal a goré..
Mas kérdés hogy a kormanyzat, rendorseg stb. nyilatkozatai szinten nem korrektek, honapok ota az jon at beloluk, hogy egy kezelhetobb emberre akarjak lecserelni Szasz Karolyt..
Viszont pont ezert joval rafinaltabb jatszmat kellett volna Szasznak jaccani.. szerintem tul kis mokus o ahhoz, hogy meg birjon ragadni a posztjan..
K&H ügy: megdőlni látszik a magányos játékos teória - lehet, hogy pénzmosás lesz a vád? 2003. 07. 25. 08:53
#4
Lehet, kicsit élénk a fantàziàm, de szerintem az Ibizai nyaralàs, a bécsi lefulelés nem a véletlen muve, hanem egy jol muködô 'B' terv.. fogékony vagyok az összeeskuvéselmélete kre.. Gondolom a népharag - mire hazaér K. A. - csitulni fog, esetleg addigra màs botràny kerul középpontba, igy ô megussza majd egy szerényebb buntetéssel..
Abban is biztos vagyok, hogy ezt a 'sikkasztàst' egyedul kigondolni, véghezvinni, meg egy KH szinten muködô szervezetben is lehetetlen.. Szerintem K.A. az elejétôl kezdve tisztàban volt vele, hogy mit nyerhet és milyen àron; és ha eljön a napja, akàr egyedul kell felvàllalnia a bunbak szerepét..
Nagyon kivàncsi vagyok a fejleményekre, de félek tôle, hogy csak ugy mint sok hasonlò helyzetben, a nyilvànossàg szàmàra nem fog kiderulni az igazsàg..
Szapáry György az ERM-II rendszerről - ritkán lesz intervenció 2003. 07. 22. 11:01
#4
"Az árfolyamot az euró bevezetéséhez két évig kell folyamatosan ebben a sávban tartani úgy, hogy a sáv egyoldalú leértékelésére nincs lehetőség. " - ezek alapjan felértékelésre van lehetöség???
Medgyessy: a forint reálisan van értékelve 2003. 07. 04. 11:34
#11
En latok stilusvaltast a nyilatkozatokban.
A kormanyzat szerintem kozelit ahhoz a hangnemhez es stilushoz amit a piac elvar.
Konkretum egyenlore keves, de az elso lepes, egy jobb komunikacio, mar megtortent.
A laszti most az MNB-nek van feldobva. Remelem hogy a hetfoi monetaris ulesig csendben lesznek, azutan viszon korrekt nyilatkozatot kapunk toluk.
Medgyessy: a forint reálisan van értékelve 2003. 07. 03. 12:33
#7
STOP
hosszu ido ota ez volt az elso realis nyilatkozat.. nem minositett, nem mondta meg a piacnak hogy miert hulye es nem probalt meg hatni ra..
raadasul vegre belekerult 'kozeptavu', mint kulcsszo..
en a magam reszerol kihuztam egy feketepontot..
David Beckham a Real Madridban folytatja 2003. 06. 18. 10:52
#2
Lassan osszeall a vilagvalogatott, mar csak Mirjuca Laci hianyzik a hatvedsorbol..
Lehman Brothers: ördögi körben az MNB? 2003. 06. 18. 10:47
#4
Viszont most rovid tavu problemarol van szo..
Mindenki messze alulertekeltnek tartja a magyar allampapirokat, de a megnovekedett devizakockazat miatt megsincs most kereslet.. (ugyanakkor az elmult 2 het vesztesegeire az egyetlen vigasz, hogy most egy potencialis 1-1.5%-os hozam/kamat eses lehetosege van a piacban, bar azt nem tudni hogy ez 1, vagy 4 honap mulva kovetkezik be es hogy honnan fog visszafordulni a piac)
A mult heti kamatemelesre forint eladassal valaszoltak ezen a heten a bankok..
Velemenyem szerint egy ujabb kamatemeles hasonlo reakciot valtana ki, utana a kovetkezot kezdik majd bearazni, igy akar 10%-ig is emelhetik a kamatot, mire megkozelitjuk azt a csodas 250-et.. (remelem nem, de a mult heti tapasztalat ezt mutatja)
Lehman Brothers: ördögi körben az MNB? 2003. 06. 17. 15:27
#2
A Lehmann latta, a piac nagyresze latta.. az MNB miert nem latta, hogy mit fog kivaltani a mult heti kamatemelese?
...... .................... ......
Mi lett az eredmenye az saveltolas utan a titkosszolgalati vizsgalatnak? kerult elotte ki info? vagy ez titkos?
csak mert nagyon ugy nez ki, hogy valaki tutira veszi a kovetkezo kamatemelest.. - bar osszeeskuveselmelete ket nem akarok szoni

friss hírek További hírek