Topikgazda: Törölt felhasználó 2003. 07. 23. 08:12

K&H ügy: megdőlni látszik a magányos játékos teória - lehet, hogy pénzmosás lesz a vád?  

Ugrás a cikkhez
A sikkasztáson kívül immár a pénzmosással is vádolhatják Kulcsár Attilát, a K&H Equities / Bank alkalmazottját. Az ügyben vizsgálatot folytató szervek (ORFK, PSZÁF) között továbbra is diszharmónia figyelhető meg, a felügyelet hétfőn este kiadott közleményével vitába száll mind az ORFK (a PSZÁF nem tett feljelentést), mind a Bank (a PSZÁF nem jelezte, hogy az átadott iratok nem megfelelőek).

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=31933
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 13. 12:44
Törölt hozzászólás
#15
Törölt felhasználó 2003. 07. 29. 18:09
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
#14
off-topic. A Karpatok James Bond-ja titulus mar foglalt, az csak olyan ember lehet, aki anno a KGB ellen vedte a hazat! Mellesleg igy belulrol bomlasztotta a rendszert, mar ha ezt nem is szandekosan tette. Ha megis, akkor jol titkolta, mert mindenki elhitte neki, s eleg magasra emelkedhetett.
Törölt felhasználó 2003. 07. 29. 17:54
#13
Sorry a tudatlanságom miatt, én valami kárpátok James Bond-ja embernek képzeltem. ;-)
Törölt felhasználó 2003. 07. 29. 16:53
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
#12
A Fokemnek nyomozati jogkore egyaltalan nincs, azaz nem hallgathat le senkit. Viszont minden letezo informaciot megkap, a rendorsegtol, VPOP-tol, titkosszolgalattol. Tehat eleg sokat tud. Jelen esetben valoszinuleg tul sokat, amiert praktikusabb volt felfuggeszteni es elhallgattatni. Utobbira elegans megoldas volt, hogy allamtitokka minositettek az ugyet, igy ha barmit mond, az kapasbol X ev. O lehetett volna a gyenge lantszem, de most mar tutira nem fog meginogni.
elemes
elemes 2003. 07. 29. 15:37
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
#11
El vagy tajolva. Bacskai "fokem" nem hallgathatott le senkit.
Törölt felhasználó 2003. 07. 29. 14:19
#10
Szegény \"fõkém\"...leha llgatták a telefonját. :))
Szerintem Õ volt az aki bárkit lehallgathatott volna, erre Õt hallgatták le. Akasztják a hóhért. :))
Törölt felhasználó 2003. 07. 28. 15:15
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#9
g.fetes@chello.hu:
"Szerintem Bácskai is azért ment Kulcsár után Bécsbe, hogy a rendelkezésére álló komoly eszköztárral, megszervezze Kulcsár teljes eltűnését."
Viccelsz?
Ennyire naív nem lehetsz!! Aki el akar tűnni Bécsből az vesz repjegyet és kész. Volt rá 3 hete. Pláne, ha Bácskait is belekevered, csak nem gondolod, hogy ennyi idő alatt és ilyen eszköztárral nem tudta volna feltenni egy repülőre??
Ez egy politikai játszma. Bácskai valószínüleg ki akart deríteni kik is azok akik az ügy mögött állnak. De ez veszélyes dolog, a szálak túl magasra vezetnek. Most már a saját bőrét is kell mentenie, és csak akkor fogja megúszni, ha fontos információkat és bizonyítékokat tudott szerezni Kulcsártól, ha nem akkor kicsinálják. Már el is kezdték.
Törölt felhasználó 2003. 07. 27. 12:09
Előzmény: #1  portfolio
#8
Úgy gondolom, a teljes politikai elit érintett az ügyben, ugyanúgy egy nagy közös mézesköcsögről van szó, mint amilyen annak idején a Postabank volt, persze kissé másként működik a rendszere.
Szerintem Bácskai is azért ment Kulcsár után Bécsbe, hogy a rendelkezésére álló komoly eszköztárral, megszervezze Kulcsár teljes eltűnését. Egyetértek azokkal, akik szerint a 'fejleményektől' nincs mit várni, hiszen a nagy fokú érintettségek miatt, közös érdek az eltussolás, így művészien koreografált színjáték boldog, elégedett közönsége lehetünk. Megjegyzem: Egy PSZÁF elnöki megveretés, sem illik egy ilyen volumenü buli eszköztárába, az is inkább koreográfiának tűnik, ürügy, illetve csiholt szikra lehetett. Az is érdekes, hogy ki állhat most a háttérben, ki irányítja a borogatás szálait. Elnézést, kiömlött belőlem Alfréd
Törölt felhasználó 2003. 07. 25. 18:20
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#7
Hi BlueDeath!
Azért Bácskai "főkém" túl nagy hal ahhoz, hogy pusztán elsimításból beáldozzák - remélem. Amúgy meg tán valakiknek igencsak érdeke, hogy - akár némi áldozatok árán is - elég sokan bukjanak bele, mert alighanem vannak igazán fontos emberek a bukójelöltek között. (Még jó, hogy nem tudom, kik!)
Más, a K&H megerősítése, hogy "csak jogos követelést fizetnek ki" nyugtalanná tehetne pár embert...
Rozi
Törölt felhasználó 2003. 07. 25. 18:07
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#6
Hi jella1!
Én arra utaltam, hogy pont Pannonplast ügyben nem bírságolták, de javíts ki, ha nem jól emlékszem. Nem lennék meglepve, ha fogalmuk sem lett volna róla, mekkora darázsfészekbe nyúltak, és ki mindenkit érhet(ne) el az ügy.
A vezető banki tisztséghez talán nem is(!?), de pénzügyi tanácsadáshoz tán mégsem ártana. A hatalmas lobbizástól még úgy néz ki, mégsem ártott volna, szóval fenntartom. Egyébként tudtommal nem is jelentették be K. A-t, ami nem a bank ártatlanságát erősíti.
Rozi
Törölt felhasználó 2003. 07. 25. 15:44
Előzmény: #4  Lolka
#5
Hi Lolka!
Teljesen egyetértek Veled. Pont ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem is.
Én is úgy látom, hogy ez a kiadatásos játék, mind azt célozza, hogy soká érjen haza K.A. és így csituljanak addigra az ügy hullámai. Ha itthon lenne, akkor joggal merülnének fel kérdések, vádak, nevek derülnének ki. Szerintem pont ezt nem akarják egyesek és ez az egész egy köznépnek szóló színjáték, aminek "ők" már a végét is tudják talán, csak még levetítik nekünk "polgároknak" a látszat igazságszolgáltatás végett.
Lolka 2003. 07. 25. 08:53
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
Lehet, kicsit élénk a fantàziàm, de szerintem az Ibizai nyaralàs, a bécsi lefulelés nem a véletlen muve, hanem egy jol muködô 'B' terv.. fogékony vagyok az összeeskuvéselmélete kre.. Gondolom a népharag - mire hazaér K. A. - csitulni fog, esetleg addigra màs botràny kerul középpontba, igy ô megussza majd egy szerényebb buntetéssel..
Abban is biztos vagyok, hogy ezt a 'sikkasztàst' egyedul kigondolni, véghezvinni, meg egy KH szinten muködô szervezetben is lehetetlen.. Szerintem K.A. az elejétôl kezdve tisztàban volt vele, hogy mit nyerhet és milyen àron; és ha eljön a napja, akàr egyedul kell felvàllalnia a bunbak szerepét..
Nagyon kivàncsi vagyok a fejleményekre, de félek tôle, hogy csak ugy mint sok hasonlò helyzetben, a nyilvànossàg szàmàra nem fog kiderulni az igazsàg..
Törölt felhasználó 2003. 07. 24. 14:05
#3
Két ponton vitatkoznék az előttem szólóval.
Az első az, hogy egy pénzügyminiszter mennyiben felelős a végzettséggel kapcsolatos előírások kiadásáért. Tpt és a Hpt legutóbbi módosításakor a magyarországi külföldi bankok kitartóan lobbiztak azért, hogy NE(!!!) kelljen felsőfokú végzettség egy bank vezető tisztség ellátásához, mert ez nem EU norma.(ennyit a bankok bonyolultságáról). A másik, hogy egy múltkori topikban is felsorolták a PSZÁF határozatokat (ami egyébként a honlapjukon is elérhető), amikben az elmúlt időszakban bűntették a bankot és az Equities-t. Elég hosszú lista...
Törölt felhasználó 2003. 07. 23. 10:50
Előzmény: #1  portfolio
#2
Hitt valaki eddig a magányos játékos teóriában??
Picit durva leszek, de megfontolandó lenne egy ilyen cég felszámolása. Jut eszembe, vajon hányan és miért hagyták még a pénzüket a bróker cégnél? Persze van ígéret az esetleges veszteség fedezésére, de gondolom, csak akkor, ha bizonyítható. Márpedig ugye a papírok nincsenek igazán rendben a hírek szerint...
Más: megérdemelnénk azt hiszem legalább egy-egy bocsánat kérést néhány (volt) pénzügyminisztertől is. Ha hinni lehet az előző közleményhez fűzötteknbek, 6 év nem volt elég a végrehajtási rendelet kiadásához, ami definiálná, milyen beosztásokhoz kellene milyen végzettség.
No persze a csodálatosan dolgozó PSZÁF mindenkori vezetői sem semmik. Jut eszembe, ugye pontosan a K&H Equitiest NEM bírságolták meg anno Szászék.
Picit túlnőtt ez a botrány eddig minden határon. Kéne egy kis tiszta víz, de gyorsan.
Én nagyon várom a fejleményeket!!
Rozi

Topik gazda

poor
4 3 2

aktív fórumozók


friss hírek További hírek