Topikgazda: matgab 2003. 08. 27. 08:41

Medgyessy Péter: "Olyan ember kell a PSZÁF élére..."  

Ugrás a cikkhez
"Olyan ember kell a PSZÁF élére, aki mindenki számára elfogadható, mindenek felett áll és tárgyilagos. Gondolom, hogy a magyar gazdasági és pénzügyi világban nem kevés ilyen ember van, meg fogjuk találni ezt az embert, ha erre sor kerül" - mondta Medgyessy Péter a Magyar Rádiónak tegnap adott interjúban.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=32852
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 13. 12:44
Törölt hozzászólás
#19
Törölt felhasználó 2003. 08. 28. 14:31
Előzmény: #17  Lolka
#18
Biztosan van a többi bankban is visszaélés,de nem ekkora és nem állami pénzből. Az egészben az a ciki,hogy volt egy vip lista,amin csupa kormánytag található, Kulcsárnak pedig érvényes belépője. Amikor pedig elérnek a szálak az IEB-hez (amikor is a K&H-nál László Csaba, IEB-nél Medgyessy volt a góré) máris le akarják váltani Szászt. Mindez miért? Mert nem volt elég finom és halk? Dehogy. Mert nem kürtölte világgá a dolgot.
Ez igy nem fair.
Lolka 2003. 08. 28. 13:53
Előzmény: #16  Mendieta
#17
Tényleg durva darazsfészekbe nyult Szàsz Kàroly.. de szerintem finomabb es eredmenyesebb megoldàsok is àlltak elotte, o vette fel a kesztyut..
Elég korulnézni bpen, mindenki sejtheti, hogy a (legalisan mukodo) penzvaltok nagytobbsege nem magyar allampolgar.. az interen es a volks bankon kivul meg legalabb 4-5 bankot elo lehetett volna rangatni ugyanijen indokkal es ha nagyon akarnank az osszes tobbi bankban lehetne nem 100%osan torvenyes muveleteket kimutatni..
Teljesen folosleges volt Medgyesi arcaba vagni hogy az IE Banknal meg te voltal a goré..
Mas kérdés hogy a kormanyzat, rendorseg stb. nyilatkozatai szinten nem korrektek, honapok ota az jon at beloluk, hogy egy kezelhetobb emberre akarjak lecserelni Szasz Karolyt..
Viszont pont ezert joval rafinaltabb jatszmat kellett volna Szasznak jaccani.. szerintem tul kis mokus o ahhoz, hogy meg birjon ragadni a posztjan..
Mendieta 2003. 08. 28. 12:15
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
#16
Kedves Belaing!
.
Tényleg ennyire nehéz megérteni, hogy ha bizonyos kérdéseket szakmai szemmel értékelünk, akkor hol az egyik politikai oldalhoz, hol a másikhoz érezhetik közel az adott véleményt. Legyen szó az árfolyamnyereségadó bevezetéséről, vagy Járairól, Szászról, Poltról, akik még kis hazánkban akadályokat képeznek a szocialista elvtársak korlátlan garázdálkodásai előtt...
.
Innen tudod megítélni, hogy vajon a népszabi a szakmai lap-e, vagy a portfolio...
Törölt felhasználó 2003. 08. 28. 11:48
#15
Volt szerencsém vele közvetlenül együtt dolgozni, gerinces embernek tartom, aki a legnagyobb nyomástól sem ijed meg, elvei mellett a végsõkig kitart. A felügyeletet szintén belülrõl ismerem, a törvény betüit precízen (néha túlzottan is) igyekeznek betartani. Ha ezt a kettõt összeadjuk...
Valósz ínúleg Karcsi az elején nem sejthette, hogy mekkora darázsfészekbe is tenyerelt bele...
Az, hogy a Portolfio.hu nem pártatlan az ügyben szerintem nem véletlen hiszen SZAKMAILAG HIHETETLEN ÉS FELHÁBORÍTÓ, HOGY MENNYIRE IGYEKEZNEK ELTUSOLNI A K&H ÜGYET, ami szintén nem véletlen, hiszen a bank korábbi vezetõ tisztségviselõi most politikai vezetõk. A rendõrség meg balek sztirkkal jön elõ (Szász ütötte el a kerékpárost....) sajnos ma a politikusok (jobb vagy bal, tök mindegy) mindent megengedhetnek maguknak ma Magyarországon. Retyó-Rejtõnek sem az elsõ pénzmosási ügye volt, mégis \"emelt fõvel távozik\" (meg teli zsebbel...), szánalmas....
Törölt felhasználó 2003. 08. 28. 07:52
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
#14
Teljesen egyetetértek kapela elvtárssal ! Mi,öreg kommunisták tartsunk össze. Teljesen felháboritó,hogy azt a Szász Károlyt védik itt a Portfolion,aki beleköpött az IEB és a K&H bizniszünkbe. Micsoda aljasság ez,amikor már közel voltunk a célhoz. Ezért Karcsinak mennie kell !
Szegény szir barátunk, Ibrahim, a hirek hallatára idült fejfájást kapott, aminek az orvosi költségeit le fogjuk verni a PSZÁF-en! Szerencsétlen igy is húzta a derekát a legutóbbi pénzmozgatás aktiv operativ menedzselése miatt.
Portfolio pedig,legyen szives hagyjon fel ezzel a jobb oldali fideszes, antiszemita, soviniszta, nacionalista, hitlerista, szászista irásokkal, mert ez sokunkat lelkileg igencsak megnyomorit.
Törölt felhasználó 2003. 08. 28. 03:20
#13
Kedves kapela!
Gratula, hogy észrevetted! Én már három évre olvasója vagyok a portfoliónak. Eleinte én sem akartam hinni a szememnek, amikor az elfogultságot észrevettem, bár én inkább úgy fogalmaznék, hogy ez egy fiatal újság ;-).
Mindezekkel együtt magasan a portfolio a legjobb internetes lap, csak éppen bizonyos témákat (MNB, PSZÁF, stb...) át kell ugrani!
Törölt felhasználó 2003. 08. 27. 16:36
#12
Minden fórumon átsüt mennyire éles a belpolitikai helyzet.Mi jöhet még....?
Portfolio
Portfolio 2003. 08. 27. 16:12
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#11
Kedves kapela!
Köszönjük a feltételezést, átnéztem az előfizetőink listáját, de Szász Károly nevű még nincsen (persze lehet, hogy névtelenül napjában többször is küld emelt díjas sms-t a támogatásunkra, de erről még nem szólt :)
Személyes közeli kapcsolat: kb 5-6 éve többünk is dolgozott vele egy cégnél. Nem hogy közeli kapcsolatban nem voltunk, hanem érdemi személyes kontakt sem volt közöttünk. Kapcsolatunk annyira "közeli", hogy az elmúlt pár évben még arra sem futotta, hogy egy interjút készítsünk vele.
Politikai elfogultság: addig vagyunk nyugodtak, amíg az egyik hónapban megkapjuk olvasóinktól, hogy liberálbolsevikok vagyunk, a másik hónapban pedig lemiépeseznek. Tudjuk, hogy szokatlan a hazai sajtóban, hogy valaki nem egyoldalúan, pártszimpátia alapján ítél, hanem az adott ügyet vagy cselekvést a tényleges tartalma alapján minősíti. Gondolom a politikai elfogultságunknak tudod be, hogy alig 8 hónapja László Csabának adtuk az Arany-Bika díjat.
Üdv:
matgab 2003. 08. 27. 15:58
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#10
Félreértés ne essék, attól, hogy még valaki utálja a köpönyegforgatókat, nem kell istenítenie a többi karrieristát sem...
Más kérdés, hogy akinek nem tetszik a mai kormány arra mindjárt azt mondják, hogy " ja, az az ellenséggel paktál".
Nem is tudom ki mondta, aki nincs velünk az ellenünk van... De hát az idők változnak, az emberek sohasem!
Törölt felhasználó 2003. 08. 27. 15:14
#9
"Szerintem meg inkább azon kellene mérgelődnöd, hogy miért nevezte ki a királyotok ezt a tehetetlen, béna manuszt." Hát ez az,valakinek királya van, valakinek pedig udvari bolondja...
Törölt felhasználó 2003. 08. 27. 14:56
#8
Visszanéztem a Portfolio Szász Károllyal kapcsolatos írásait. Így együtt olvasva meglepõen elfogultak. Érdemes megnézni a szóhasználatot, a stílust, a hírek felvezetését, és általában a dolgok tálalását. Ezek alapján csak arra tudok következtetni, hogy Szász Károly szponzorálja a Portfolio-t! Vagy személyesen közeli kapcsolatban van valamelyik újságíróval. Vagy az újság politikailag elfogult. De ez utóbbit meg nem akarom hinni, mert egyébként kedvelem.
elemes
elemes 2003. 08. 27. 14:47
Előzmény: #4  santiago
#7
"Szerintem meg inkább azon kellene mérgelődnöd, hogy miért nevezte ki a királyotok ezt a tehetetlen, béna manuszt."
nem nagyon tehetett mast; az alkotmany megkoti a kezet. az mszp nyert, igy az mszp altal megjelolt miniszterelnokot kellett kineveznie. mindannyian szivunk miatta.
elemes
elemes 2003. 08. 27. 14:47
Előzmény: #4  santiago
#6
"Szerintem meg inkább azon kellene mérgelődnöd, hogy miért nevezte ki a királyotok ezt a tehetetlen, béna manuszt."
nem nagyon tehetett mast; az alkotmany megkoti a kezet. az mszp nyert, igy az mszp altal megjelolt miniszterelnokot kellett kineveznie. mindannyian szivunk miatta.
opposition2002 2003. 08. 27. 13:22
Előzmény: #3  jancsika
#5
Civin Urat ???
Miért nem inkább Leisztinger Tomit, az sokkal barobb volna.
De van egy tuti ász jelöltem, aki mindenkit üt (egyenlőre még csak szóban): KELLER LACI. Az mindenhez ért, csak az a kár, hogy nem kisgazda, mert akkor már az elozo ckilus idején is tündökölhetett volna.
Ugyhogy hajrá Keller, hajrá Banánköztársaság !
santiago
santiago 2003. 08. 27. 12:37
Előzmény: #2  matgab
#4
Szerintem meg inkább azon kellene mérgelődnöd, hogy miért nevezte ki a királyotok ezt a tehetetlen, béna manuszt. (nem kell válaszolni)
jancsika 2003. 08. 27. 11:01
Előzmény: #2  matgab
#3
Én Civin Urat el tudnám képzelni PSZÁF elnökként, és akkor meg lehetne menteni a Humetet is.
matgab 2003. 08. 27. 09:40
Előzmény: #1  portfolio
#2
Én már azt sem hiszem el, ha kérdez! Jobb lenne ha csöndben kinevezné valamelyik elv(telen)társát, és nem mérgesítené tovább az embert!

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek