Hogy a pi...ába tudott gyözni a fidesz 2010-ben, pedig akkor még se diktatúra, se lakájmédia, se lehetetlen választási törvény, se határon túli "magyarok" (akik tulajdonképpen románok, szerbek, szlovákok, stb)... Dúlt a sajtószabadság, a független médiák, sehol a haverok, független jegybank, stb... Azt megértem, hogy most nehezen szavazhatok Orbán ellen, ha katonák állnak a választófülkében...
Gondolom vagy alapítasz egy pártot és leváltod a kormányt miután megszerezted megfelelö számú szavazatot, vagy megteszi ezt az általad támogatott párt. - De, az is lehet, hogy másképp alakulnak a dolgok.
Hát a szoclibek 2002-2010 között. Mert csökkentették az államadósságot és meghozták a jóléti rendszerváltást. Ha valaki az ellenkezöjét állítja, az nem tud számolni. Vagy nem is ért hozzá. Na!
gondolom az a nagyon fáni válaszod erre a kérdésre, hogy valamelyik fideszkomány. vagy úgy általában a fidesz, ne bonyolítsuk. hát, tudj róla, hogy a társadalom nagyobb része erről mást gondol. még valami, tudtad, hogy ez egy moderált fórum?
Össze-vissza hazudoznak az adófizetők pénzéből, bűnözőket, migránsokat fogad be ellenkező propaganda mellett, majd sunyi, gyáva módon még a kérdések elől is megfutamodnak. . Ezt a gyáva, hazug, tolvaj kormányt el kell kergetni.
Aha. Ha az ellenzék nyer, akkor miért kellene új választást kiírniuk? A választási törvény egyrészt kétharmados, másrészt pedig a választási törvényt pedig egy jogállamban nem illik a választások előtt módosítani. Harmadrészt pedig a képviselők oldaltól függetlenül körömszakadtáig szoktak ragaszkodni a mandátumukhoz. A mostani ellenzék kétharmados többsége az én szememben "fekete hattyú" esemény lenne. Még a feles többség is annak tűnik. A 2018-as választásokat csak egy fekete hattyú esetén vesztheti el a fidesz a jelenlegi választási rendszerben. A fekete hattyú a rendkívül valószínűtlen események jelképe, amelyeknek három jellegzetességük van: előreláthatatlanok, tömeghatást váltanak ki, és csak utólag magyarázhatók kevésbé esetlegesnek, előreláthatóbbnak. Hirtelen most nem is tudnék olyan előreláthatatlan eseményt mondani, amit előre látnék.
“Nem szólok én addig, amíg normális érveket és vitát látok!“ . Baszki, ezzel a mondatoddal napok óta nem tudok betelni. A tökéletesen önkritikamentes beszólás az üres kötekedések koronázatlan királyától. Aranymetszés a maga nemében.
Bokros 500 napos elképzelése ha jól emlékszem pont erről szólt: Szinte mindegy, hol ki indul, minden ellenzéki párt álljon mögé, így elérhető a két-harmad is, alkossanak elsősorban egy arányos kétfordulós választási törvényt, (meg bármit, amiben meg tudnak egyezni, pl.: Polt, Matolcsy, Handó menesztése) majd -500 nap után- tartsanak új választásokat. Szerintem teljesen jó elképzelés, de az ellenzék ócska, -többnyire megélhetési politikusai meg se hallották!
1, szerintem nincs ellenzék 2, illetve amit ellenzéknek neveznek az nem az 3, ha lenne ugyanis, akkor a világ legegyszerűbb módszerével nyerhetnének: összefognak 4, miután nyertek, megváltoztatják a választási rendszert és kiírják az új választást ennyi mivel erről még csak ötlet szintjén sincs szó, ez azt jelenti, hogy nem létezik ellenzék a bolsevikok különböző formációi léteznek ez az egész nem más, mint családi civódás
Veszélyes az Orbán-terv