Bocs, hogy beleszolók de, FHB szerintem :
-gyenge negyedév, mert többek között az állam nem állt helyt: hmm... elég húzós, mégha később pótolják is
- gondolni kellene arra, hogy a jelzálog piac hogy is áll: ha tovább esik a forint a sok deviza-alapú hitelből lakást vásárló nagyon nagy bajba kerül, elég ha csak 1-5%-uk válik fizetésképtelenné, tudom fhb más, de ha sok lesz az árverezés a piacon akkor ez az ő jelzálog-állományukat is érinti
-állami tulajdon van, privatizáció, előre leosztott lapok, minél alacsonyabb beker ár -> picit rásegítenek (eladnak), stb (ilyet, hogy korrupció le sem merek írni)
- nagyon nagy tételeket vásároltak össze az 1350-1420 as sávban, meg-e fölött, lehet páran kiszállnának a poziból (biztos)
-ha nagyon akarnék venni (nem akarok) akkor megvárnám, hogy kiesse magát a papír, és megtalálja az alját az árfolyam.
- igen rossz makro és tőzsdei környezet
Na tessek, alig , hogy beleugrok egy FHB nevu spekulacioba, maris kiderul, hogy rengetegen kovetnek, raadasul privi ugyek, meg behajtasi ugyek , termeszetesen negativ ertelemben ,nyog az egesz fhb konstrukcio.
En csak egy tudatalatti elkepzelesre indultam be; Magyaro.-on, mar olyan reg volt bankfelvasarlas, vagy valami hasonlo. Romaniaban pldul olik a bankarokat a bankjaikert, hatha ide is jut valami a Jezuska adomanyabol.De ne igy gyerekek, hogy maris dugig ugrottatok abba a piros puttonyba. Hat nem benneteket akarlak latni elorancigalva a jezuskatol karacsonykor, mert az egyet jelent 1200 alatti FHB-val.De most, hogy kiboktem a tutit, ami az elobb esett le csak nekem is, lehet meg sem kene eladnom holnap az FHB-t.VCiszont egy porolas jot tenne annak a puttonynak, higyjetek el nekem.
Akkor úgy kérdem: mik a lehetséges szcenáriók? Privi gondolom nem véletlenül maradt el abban a formában. A tőzsdén kevés dolog történik "véletlenül". Nem mindegy, állambának mi nem mindegy :) Ő diktál, mi találgatunk. Nagyok lobbiznak, (bombák hullanak, gyerekek sírnak, politikusok hazudnak :))))))
ez az élet rendje - meg hogy minden megfejthető, dekódolható, feltörhető, stb. Várunk vissza :)
Üdv
Aki azt gondolja lesz privi eladja. Aki nem hisz benne veszi. Ez többé -kevésbé ilyen egyszerú.Senki nem tud semmit Mindenki kombinál és ennek megfelelően spekulál.
nem a Q4-ről írtam, hanem a kilátásokról, ami ugyebár infinite time... privi eddig is nagy meglepi volt, legalábbis amikor bejelentették, hogy elmarad, nagyot ment fel (mert egy fhb-nak kedvezőtlen lépés lett volna a mikéntje)
én is olvastam az elemzést anno a privi kapcsán, asszem Rácz Balázs írta... felesleges skatulyáznod... hanem azért a privi mikéntjeire kiváncsi vagyok, hogyan látod... (nagyeskü, hogy nem adom ki, ha priviben jön :)
amúgy még ha a q4-en agyalnék is, kb. uannyit tudok róla, mint a privi mikéntjéről... :)
vmiért venni akarsz (még) - úgyhogy ígyis-úgyis elárultad magad :)
bár ha ARP költői kérdésére gondolok, akkor a privi fhb-nak sz@r módon fog végbemenni
c'est la vie. minden kockázatos, bátraké a szerencse, megfontoltaké a ... nemtommi :)
Szerintem nem ez a kérdés. Most a funda senkit nem érdekel. az állami pakett sorsa annál inkább. E körül forog az FHB egész évben. Itt most mindenki nagy ívben lesz@rja, hogy mi van a q3-al !
Mi lesz az állami pakettel?!- Privi vagy nem privi Ha igen akkor hogyan, ha nem akkor miért nem! Ezek a lényeges kérdések.
De felőlem eszelhetsz tovább azon, hogy milyen lesz Q4 Nyuszó- muszó!:))))
értem, mire gondolsz.
akkor egy kis továbbképzést kérnék (bárki válaszát szívesen veszem, as usual :)
nagy magyar intézményieknek jó célpont lenne, ha jók lennének a fundák? (akármire értem, nem csak FHB)
FHB-ra kihegyezve ezt a kérdést: profit elmaradt a konszenzustól, de ennek jelentős része állambá tartozása. No nem mondom, hogy a magyar intézményiek logikai áramköreit rövidre zárta ez a tény, és nem veszik észre, hogy az FHB fundamentálisan jó cég, csak épp volt egy gyenge Q3 "rendkívüli kiadások" :) miatt, de semmi tartós gixer nem volt a jelentésében, oder? Meg hát ha minden mindig be lenne árazva, molli se zakózott volna 19k-ig augusztusban... válaszok copyright esetén jöhetnek privibe is :) borítékolom is, ha kell, és vissza lehet majd kérdezni, ha bejött... na? :) anybody?
(az általános jófundás kérdés kicsit eco-s kérdés is :)
amíg nem kapja meg állambától, amivel tartoznak neki, felejtős szvsz.
szóval ha megkapja, lehet beleveszek
addig is jobb helye van a zsének :)
nem muszáj mindig a leggyorsabb pacin ülni (amúgy is lehetetlen), de döglött gebére ráülni, amíg a többi száguld - ricsiben hetente találni egy-egy jó longszcenáriót... vétek.
TIPPSAROK