Nem véletlenül 715 Ft a Rába árfolyama... Továbbra is azt mondom: majd a piac eldönti. Én mindenesetre befejeztem a Rába-marketinget. Csak szerettem volna felhívni a figyelmet egy alulértékelt papírra.
RÁBA: Látszik a fény az alagút végén! Vagy mégsem? (Q2 eredményelőzetes) (2005. július 21. 8 óra 50 perc) A társaság működését az elmúlt években negatívan befolyásolta az amerikai dollár és az euró forinttal szembeni jelentős gyengülése, a vas- és acélárak drasztikus növekedése és a társaság árbevételének folyamatos csökkenése. Az első negyedéves eredmény közzététele óta azonban több, a társaság működését jelentősen befolyásoló bejelentés látott napvilágot és az amerikai dollár is jelentősen erősödött a második negyedév során. Az első negyedéves eredmény közzétételekor meghirdetett középtávú stratégia -melynek 3 fő pillére a növekedés, szerkezetváltás, hatékonyságjavítás" - megvalósítása jól halad. A RÁBA Járműipari Alkatrészgyártó Kft. győri üzemét integrálták a RÁBA Jármű Kft-be. A két üzem szinergiáinak kihasználásától jelentős hatékonyságjavulást vár a menedzsment. A növekedés alatt az árbevétel növelését érti a menedzsment, s kiemelt területként tekint az USA, Nyugat-Európa, FÁK és Kína piacaira. Az árbevétel növelése érdekében tett erőfeszítéseknek már látszódnak a gyümölcsei is. (...) Forrás: tozsdeforum.hu HAJRÁ RÁBA!!!
Félek, hogy sajnos puleonak lesz igaza. Bár csak hasraütésre mondta a 65-öt (mint általában minden jóslatát eddig), de a könyvet nézve arrafelé látszik a trend. Hiába egy 82-es vevő néhány darabbal, ha jól emlékszem a BÉT nyitószakaszos előírásaira (a forgalom maximálás), akkor 71 körül várható a nyitóár. Lejjebb ugyan nem látom a vételi érdeklődést, de nem tűnik erősnek. Kár.
TIPPSAROK