Többször jelezte korábban az MNV, hogy nem ad el részvényeket / szeretné, ha a JZB a tőzsdén maradna. Gondolja, hogy az államot kiszorítják a tulajdonosok közül? Az kb. 5 millió db részvény. Vagy nem lesz kiszorítás, az állam is beleegyezik, cserébe kap pár MTB részvényt... de akkor mi lesz a kisbüfik kb. 6 millió db részvényével? Vagy kiszorítok mindenkit, vagy senkit.
Talán ez a bejelentés javit valamit az árfolyam tekintetében ? A Takarék Jelzálogbank már nem tulajdonos a Takarék Kereskedelmi Bankban
Portfolio
Cikk mentése
Megosztás
A Takarék Jelzálogbank bejelentette a Budapesti Értéktőzsde
oldalán, hogy a közte és az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.
között a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. 51%-os tulajdonrészének
adásvételére létrejött szerződés 2019. október 29-én sikeresen lezárult.
Egyetem Tower Debrecen - Live Well as in a Hotel! Élj úgy mintha álmaid hotelében laknál! (x)
▾hirdetés
A tranzakció eredményeként a társaság tulajdoni részesedése a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.-ben megszűnt.
A tranzakciót a Magyar Nemzeti Bank 2019. október 21.-én kelt határozatával engedélyezte.
A
fenti tranzakció összhangban áll az integráció stratégiai
célkitűzésével, amely elősegíti és megerősíti a refinanszírozáson és
jelzáloglevél-kibocsátáson alapuló „tiszta jelzálogbank” üzleti modell
kialakításának megvalósítását.
A Takarék Jelzálogbank árfolyama 1,4 százalékot erősödött a hétfői záráshoz képest, így 578 forintin zárta a keddi kereskedést
Több mint 10 éve, talán 2006/2007-ben volt utoljára osztalék, amikor 20.000 HUF felett (mostani részvényosztással 2.000 HUF felett) járt az árfolyam... :-) Mire számítasz Jocky?
Igen, ez a kirakós újabb darabja. Habár az árat nagyvonalúan nem
közölték, azért azt mégis lehet tudni az mtb közgyűléséből (pár hete már
belinkeltem)
A lényeg, hogy egymás között 712,88 ft az elszámóló ár.
Most hogy ez az ügylet lezajlott és mindenki boldog, már semmi
értelme ilyen alacsonyan tartaniuk az árfolyamot…
TAKAREKJZB