reggel félfüllel hallottam a rádióban, hogy sokan a csodaállampapírt lombard-hitel vételére használják fel, és ezt megtiltották azt sem tudtam, hogy van még lombard-hitel
Ez okozhat eladói nyomást egyeseknél: Ügyféltájékoztató: Az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (székhely: 1122 Budapest, Pethényi köz 10, cégjegyzékszám: 01-10-041206) ezúton tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy a SAXO Banktól kapott információk alapján 2019. október 14-től változás áll be a TakarékDirect rendszeren kereskedhető margin termékek fedezetéül elfogadható eszközökben.A változás egységesen figyelmen kívül fogja hagyni
mind a részvény,
mind pedig a kötvény típusú termékeket a margin jellegű pozíciók nyitásánál és a már nyitott pozíciók fedezetszámításánál.
Fentiek értelmében a megjelölt dátumtól kezdődően csak pénzeszközt fog a TakarékDirect rendszere elfogadni biztosítékként. Ezzel a változással a fedezetigények korábbi mértékei nem fognak változni, kifejezetten csak a fedezetül elfogadott eszközök köre szűkül le.Az új szabályozás kizárólag a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) szerinti Lakossági minősítésű ügyfeleket érinti, az Elfogadható partnerekre, illetve Szakmai ügyfelekre nem terjed ki.Az életbe lépő új beállítások várható hatása előzetesen is ellenőrizhető és megtekinthető a TakarékDirect rendszer „Margin Monitor” menüpontja alatt.Köszönjük tájékoztatásunk szíves tudomásulvételét!Budapest, 2019. október 07.MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.
A nagy tulajoknak nem érdekük az alacsony árfolyam hosszabb távon. Ez az árfolyam nekik se biznisz. Két éve meg kivezethették volna , ha akarták volna.De nem tették. Én sejtem miért van meg a BÉT-n. Hamarosan nagy változás lesz itt az árfolyamban a tervek szerint.
Nagyon durván alacsony 180 napos átlagárat akarnak kialakítani, egy újabb nyilvános vételi ajánlat (ha az MNV-vel lemutyizzák akkor kiszorítás) előtt... :-( Aztán az MKB-hoz hasonló "tőzsdei" céget hoznak létre. Ilyen 566-os árnál vagy 1,5 éve voltunk utoljára.
TAKAREKJZB