Tilray. Canadai cannabis termesztő, forgalmazó vállalat.
Ipo 17$-on, első kereskedési nap 22.39-es záró. Járt már 300-on is (max), legmagasabb záró 214.06$. Jelenleg 100$ környékén tanyázik, néha gondol egyet akkor hasít 30%-ot, másnap esik 20%-ot. Én chart alapján azt látom, hogy megvolt a korrekció a kezdeti napok túlfűtötte rallyja után 84-en kitaposták az alját, most pedig erős támaszt épít 100 körül. Szűk 110millió részvény van, ebből 75millió a Seattle, Wash.-based Privateer Holdings Inc. -nál. Kanadában és Európában is árulnak illetve 2018.09.18.-tól az Usába is importának. Elemzői várakozásokat szinte pontosan hozza, szép fejlődés áll a cég előtt. Az Amerikában megindult legalizációs folyamat dominóként tárhatja egyre nagyobbra a lehetséges piacot.
https://www.marketwatch.com/story/tilray-ipo-five-things-to-know-about-the-first-pot-company-to-go-public-on-nasdaq-2018-07-10
https://www.investors.com/news/tilray-gets-ok-to-import-cannabis-for-first-u-s-clinical-trial/
jó gondolatok, köszi. én a pakk 30%-át adtam most, a többivel maradok a hullámvasúton, amíg nem lesz meg a vakcina. ha beverik 60-ra visszaveszem, ha nem lesz többet lent, akkor így jártam. az a baj papír nélkül lenni is kockázatos, mert megtéphetik bármikor, pont azért amiért írod.
Igazság szerint a piac eddig is biztosra vette, hogy az MRNA-nak nem lesz teljeskörű vakcinája októberben. Ment a számolgatás, már múlt héten pénteken látható volt, hogy várhatóan okt. 7.-9. között (jövő hét szerda-péntek) lesz meg a 30 ezer fő első dózisa, így a plusz 57 nap (29+14+14) mire mindenkiről megbízható, dokumentálható adatuk lesz az vastagon nov vége, inkább dec eleje. Még rá lehet számolni 1-2 hetet (minimum), amíg kiértékelik, összerendezik a dokumentációt. Szerintem ezt már konstatálta, “beárazta” a piac ezekre a hetekre, amikor várja az első dózis beadásának bejelentését, és valamiféle adatokat már 2. fázisról. Viszont, amikor ezek megtörténtek, jön az elnökválasztás előtti/utáni hetek bizonytalansága, választás után fejeződik be a 3. fázis (ezt a dátumot pontosan tudni fogjuk jövő héten, de kb. nov. 5.- 7. körül lesz). Ami csak technikailag hír, mindenki jó előre tudni fogja. Én nem hiszem, hogy a rá következő, legalább egy hónapban tartani tudja magát az árfolyam, túl hosszú idő. Főleg úgy, hogy semmi garancia nincs arra - hiába volt sikeres az 1. fázis 45+40 fővel, hiába lehet sikeres a 2. fázis 600 fővel-, hogy eredményes lesz a teljes triál. Azért a 30 ezer főnél megvan a rizikó, hogy jön néhány főnél egy kivizsgálandó mellékhatás (megérezné az árfolyam), plusz a 2. fázison átjutó kísérleti vakcinák 75 %-a szokta megkapni az engedélyt. Én bízok abban, hogy megfelelő lesz ez a vakcinájuk, roppant ígéretes a pipeline, a 21. század biotechnológiai megoldása lehet az mRNA, nagy jövő előtt állhat a cég. De, ha lehet, akkor minél alacsonyabb átlagárú, szűkített pakkal vészelném át a novembert. Szóval, a köv hetekben benne lehet még egy hullám felfelé, de utána törvényszerűnek tűnik, hogy visszanézzen alacsonyabb szintekre... Szerintem.
Bntx-et fel is húzták a hírre (+3,54% tegnap, pre-marketben +1%), lehet most ők lesznek a befutók. Sajnos a PFE-t dobtam 36,5-en, mert úgyse megy sehova, most már nem veszem vissza, lett belőle IRM és MO. Kicsit csalódott vagyok most, de azért remélem MRNA-t nem ütik újra le 55-ig, fájna. Lehet be kéne tenni a stop-ot.
Köszi. Én is fogok SPCE-t vásárolni. Volt benne nemrég egy jó köröm, de lehet most október végéig megtartom :) Akko-m nekem is volt, még a Plotinus időszakban vettem, akkor jól teljesített. Kulcs még jó lehet. Na mindegy, csak kérdeztem, nézzünk előre az új és folyamatos lehetőségekre. Egyszer én is kijövök abból a néhány magyarból és váltom USD-re azonnal. Ma kicsit több időm lesz foglalkozni USA-val. Kíváncsi vagyok a Palantir (PLTR) ma mit produkál. Pre-ben most 10.20 körül van. De nem vettem tegnap. SHLL, SPAQ, SRNE amit jobban figyelek. Ezekből van is a tarsolyban :)
Még valami: viszont az PFE CEO-ja pár hete kötötte az ebet a karóhoz, hogy októberi engedély, és novemberi gyártás. Utána is nézek annak a nyilatkozatnak. Plusz, innentől érdemes figyelni a PFE kommunikációját, nyilatkoznak-e bármit is a média felé, mert ha nem kezdik el verni a tam-tamot, akkor lehet, hogy az lesz a “hír”, hogy nem lesz hír. 🤔
Blumen! Ha szabad megkérdeznem, milyen magyar papírjaid vannak? Írtad, hogy Te is próbálsz "kimászni" belőlük. :) Én nagyon várok októberben/novemberben egy kis emelkedést, hogy eladjam őket.
Ja, most olvasom én is a hírt. F@sz@. Mellékesen, az már milyen, hogy kitömték őket közel 2 milliárddal, és egy ilyen interjút beidőzítenek az első vita utáni napra, úgy, hogy kb. 2 hetet lassítottak a 3. fázison. Inkább nem mondok semmit... 🤨 https://www.marketwatch.com/story/moderna-ceo-tells-ft-that-coronavirus-vaccine-wont-be-ready-by-election-day-11601516187 Nice! Azt nyilatkozta, hogy nov. 25.-én adják be leghamarabb a kérelmet, és 2021 tavaszára lesz “tömeges” terjesztés. Amit nem is értek, mert a kormánnyal kötött előszerződésben azt vállalták, hogy 2021 jan. 31.-ig szállítanak le 100 millió vakcinát, ha jól emlékszem. Ennek fényében az MA50 még kritikusabb szint, mert ha nem tartja meg, akkor lehet, hogy megint megnézi a 65-55-ös sávot.
Szia! Még egy gyors kérdésem lenne SRNE vel kapcsolatban... ha szept 16al indult a ciklus akkor az ha jol emlékszem 45 napos tehát október végén kellene hogy vége legyen??? Thx
MRNA - vezetésre igazad lett, tuti játszanak az árfolyammal, nap elején bejelentették a jó hírt, majd nap közben h nem lesz meg választásokig a vakcina - ez várható volt, valamikor ki kellett mondani, pont egy jó hír után mondták ki, hogy ne essen tőle nagyot az árfolyam. Profik :)
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája)
Ipo 17$-on, első kereskedési nap 22.39-es záró. Járt már 300-on is (max), legmagasabb záró 214.06$. Jelenleg 100$ környékén tanyázik, néha gondol egyet akkor hasít 30%-ot, másnap esik 20%-ot. Én chart alapján azt látom, hogy megvolt a korrekció a kezdeti napok túlfűtötte rallyja után 84-en kitaposták az alját, most pedig erős támaszt épít 100 körül. Szűk 110millió részvény van, ebből 75millió a Seattle, Wash.-based Privateer Holdings Inc. -nál. Kanadában és Európában is árulnak illetve 2018.09.18.-tól az Usába is importának. Elemzői várakozásokat szinte pontosan hozza, szép fejlődés áll a cég előtt. Az Amerikában megindult legalizációs folyamat dominóként tárhatja egyre nagyobbra a lehetséges piacot.
https://www.marketwatch.com/story/tilray-ipo-five-things-to-know-about-the-first-pot-company-to-go-public-on-nasdaq-2018-07-10
https://www.investors.com/news/tilray-gets-ok-to-import-cannabis-for-first-u-s-clinical-trial/