Ja, a kérdést én szerződésenként lebontva kérném megválaszolni. Az egy dolog, hogy a tápos megrendelés cégen belül marad, de az informatikai megrendelések esetében nem tűnik úgy, hogy azok elvégzésének személyi feltételei meglennének.
Ha csak átfolyik rajta a munka, akkor nincs benne know-how, a munka egyik percről a másikra már más cégen folyhat át, stb. Ha megrendeléseket folyatnak át egy cégen, akkor meg kell keresni az okát, hogy az miért van.
Közgyűlésen meg kell kérdezni (írásban, a közgyűlés kihirdetését követő napokban), hogy a közzétett megrendelések értékre vetítve hány százaléka kerül cégcsoporton kívül kivitelezésre. Ha 100% körüli ez a szám, akkor azért gondolkodj el a válaszon.
Kapásból 128 ilyen céget amiről írsz , annyi tudnék Neked felsorolni akik így működik . Sok multi , hazai és külföldi is van köztük és jól keresnek az ilyen tevékenységgel . Most szándékosan nem írok ide cegneveket amik a tőzsdén is jegyezve vannak és nagyok.
Az egy dolog, hogy legális. De ha csak átfolyatják a pénzt, akkor mi is ezzel a céljuk?
Majd nézzük meg a Zrt. beszámolóját, mekkora számokat mutatnak ki a befektetett eszközök soron (immateriális javak és tárgyi eszköz érdekelne). Ha nulla közeli, akkor az is árulkodik a háttérben menő folyamatokról.
Közgyűlésen megérne egy kérdést az, hogy a közzétett megrendelések mekkora hányadát végzi ténylegesen a cégcsoport, és mennyi megy "stratégiai partnerekhez", azaz folyik át a cégen.
Ha legálisan megy a dolog , márpedig eddig úgy volt és szerintem úgy is lesz akkor nincs azzal semmi gond . Az a lényeg , hogy a SET pénztárcája vastagodjon törvényes kereteken belül .
Többen megkerestek pénteken , hogy mi ez a SET " mizéria " ? Én csak annyit mondtam ....gyerekek nézzétek meg a héten kiadott rendkívüli közleményeket és olvassatok a sorok között . Ennyi az a egész " mizéria ".
Azt hiszem Te írtad, hogy valakid NAV-os. Nézzetek utána a SET cégeknek a NAV adatbázisaiban, csak hogy ne érjen meglepetés titeket.
Pl.: SET Informatikai Zrt (Adószám26183631-2-41), alkalmazotti létszám: 1 fő
Egy cégen átfolyatott bevételeknek sok eredménye nem szokott lenni. Volt ennek a cégnek egy 2018. végéig kifutó számlázó szoftver fejlesztési projektje is. Az 1 fő alkalmazott sokat elárul arról is.
SET Nyrt