Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Sziasztok, A Richtert eddig nem követtem behatóan, ez a 225 ftos oszti hosszútávon fenntartható? Volt rá vállalás a menedzsmenttől? Mit lehet tudni erről? Köszi előrre is ha segítetek. 2,64%-os osztihozam (8,5kn), plusz növekedő jövőkép, nemhangzik rosszul még így sem.
Miért szállna ki a hosszú távú befektető? Lehet hogy van rá ok vagy információ de én ismerem ezeket. Szerintem szokás szerint lenyomják ameddig lehet hogy jó beszálló legyen nekik, megindítják ráharap a kisbefektető a felső technikai szinten túltolják a kisbefektető még tartja vagy hozzá vesz, megálló és ekkor leönti a kisbefektető beragad vagy pánikban elad itt a shortosoknak mind a 2 verzió jó. Ha beragad nem bír lent vagy a technikai szintnél vételt generálni, ha pánikban elad segíti az esést. A hosszútávú befektető pedig kivár. Összeségében rövidtávon ha nincs hír akkor szerintem követni kell a trendet mert a technikai szint és a pozitív jövőkép sok esetben nem fogja meg az árfolyamot. Viszont ha valakinek lenne kb. 500 milliója Richter-re nyugodtan szóljon :)
Tehát a hosszú távú befektetők egy része kiszállt? A nagy alapkezelők h állnak a Richterrel, idővel szerintetek a BlackRock, Fidelity, Vanguard stb vehet nagyobb mennyiséget persze fokozatosan?
Brutális forgalommal esik a Richter.- Vállalati hír egyébként nem érkezett a Richtertől és nem is várunk
semmilyen bejelentést a cégtől, így a mozgásnak technikai oka lehet. Ahogy a legutóbbi technikai elemzésünkben is írtuk,
a gyógyszercég a legerősebb közép és hosszútávon a nagy magyar papírok
között, de rövidtávon kifejezetten aggasztóvá vált a helyzete április
folyamán. A mostani időszakot sokan profitrealizálásokra használják fel, és elsősorban nem a rövidtávú spekulánsok.
Érdekes, hogy a volatilitás nem csökkent le, de nem is igazán ugrott
meg, ennek ciklusai hamarosan visszatérhetnek, ami kiszámíthatóbbá teszi
majd a Richter piacát. https://www.portfolio.hu/uzlet/20210415/brutalis-forgalommal-esik-a-richter-478780
gen, adták ma magas forgalommal. Figyelni kell,esetleg a 9300 ft-os csúcs után korrekció volt 8170 -ig kb,majd ismét megvolt a 9300 ft! Ez nem-e kettős csúcs konfiguráció,a meredek emelkedő trend végén? 7400-9300 ft robogott meredeken.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.