Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Kíváncsi lennék az ilyen zakókban mekkorr súllyal játszanak szerepet a dt longok...Nem is a mennyiség számít (valszeg forgalomhoz képest jelentéktelen) hanem folyamatosan és rosszul berakott stopok.Hógolyóból lavina effektus.
Accept az elemzések mestere, én megpróbálom pszichológiai oldalról nézni a dolgokat...
Lássuk csak, mi történt a ricsinél múlt hét óta? SEMMI! Múlt héten is ugyanezek voltak a fundamentumok, mint ma. Múlt héten, azelőtt is annyit ért a papir,mint ma. Nem veszteséges a vállalat, sőőőt! Csak hát a piac. A piac egy furcsa állatfaj. Éhezik a hírekre. A piacnak mindig kell indok a csapkodáshoz. Ha a zambiai fabatka 5%--kal esik, megvan az indok, hogy essen az anyámkínnnnya is :)
A ricsinél jött egy brutál árbevétel, de ahhoz alacsonyabb volumenű nyereség társult. Na és. A kutatási költségek a gyógyszeriparban nagyon magasak. Azt sokan nem veszik tudomásul, hogy a nagy nyereség a költségek kordában tartása miatt jöhetett létre. Itt egyszerűen a számokkal történő manipuláció van napirenden. X%-kal alacsonyabb az így is nagyon magas nyereség. Ha a menedzsment előre "beadagolja" a várakozásoknak, hogy a nyereség az utolsó időszakban nem lesz KIUGRÓAN magas, ma 5000nél ficánkolna az árfolyam. Ennyit a pszichológiáról.
Igaz, én is naggggyon beragadtam (46xx), de most kapkodni már teljesen felesleges. 2 hónapig nem tudok nyereséget kivenni. Na bumm, pár hét (1-2 hónap) múlva jó lesz az a prémium :)
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.