Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Az első 15 percben, de még sokszor az első órában is bizonytalan az irány. Azt vettem észre, hogy 9:45 környékére lehet valamit látni egy átlagosabb napon.
Akkor már csak azt kellene kitalálnunk, hogy hol szálljunk be?:-) Ahogy nézegettem, Te mindíg jól ráéreztél, hogy mikor kell elkezdeni keresgélni a "buy" gombot!?:-) Igaz szerintem 1-2 %-kal korábban találtad meg a legaljánál és néha korábban szálltál ki. Persze tudom, lehetetlen eltalálni a hullámok legalját és a legtetejét, de a lényeg viszont az, hogy szinte mindegyik nagyobb buliban benne voltál és ez nagyon nagy dolog! Szóval el is határoztam, hogy Te leszel az én indikátorom!:-) Feltéve ha mindíg elárulod, hogy mikor lépsz poziba!?:-)
Van még valaki a fórumon rajtam kívül, aki lejjebbi beszállót tervezett és emiatt kimaradt a mostani emelkedésből? ( és akit emiatt szintèn szétb@sz az ideg)
Onnan gondolom, hogy hétfőn még mehet feljebb, mert 4599-nél állt le, pedig az "indikatív szakaszban" 4600 feletti érték is volt. Tehát én úgy vélem, pénteken nem lepattant a 4600-ról, hanem nem volt már elég ídő, hogy átvigye. Ha hétfőn folytatódik a "jókedv", 4660-70 re felmehet, ez csak 1,5% körüli emelkedés. A 4700 is csak 2,1%-os emelkedés, tehát nem irreális.
"Az OTP és a Richter papírjai azért emelkedtek, mert a befektetési alapok Magyarországra allokáltak némi tőkét, és leginkább ezt a két papírt favorizálták. Mindkét esetben külföldi érdeklődés mutatkozott - tette hozzá."
ha hétfőre nem marad semmi ebből a vételi erőből, akkor nem nagyon tudom elképzelni, hogy kisbüfik tovább tornáznák az árfolyamot. Ha én olyan okos és szerencsés lettem volna, hogy belevegyek 4300 környékén, ezt a hírt olvasva, tuti az lenne az első dolgom, hogy hétfőn eladjak. 5-67% körüli nyerő így év elején istenkirály szintű, a legtöbb ember helyében én ezt már eltenném. Szóval ha hétfőn nem folytatódik a masszív vétel simán elkezdhet lecsorogni. Ettől függetlenül nem számítok nagy korrekcióra.
Ha elfogy a vételi erő, lehet sokan megpróbálkoznak a shortolással. Mondjuk Ricsi már hosszú ideje az a papír, ami alaposan és rendszeresen megszivatta a shortosokat, szóval ha nem is folytatódik a vétel kevesen mernek ezzel próbálkozni, így egy nagyon lassú lecsorgás jöhet, fibó szinteken való ácsorgással.
Remélem nem hangzott okoskodásnak az eszmefuttatásom, Igazából csak a megérzésem írtam le.
4680-4690 körül megállhat, a 4700 kemény dió. Visszateszt 4500-ra, ez támasz. 4450 már bikaerős támasz.
A gyorsjelentésig beáll a 4480-4580 sávba, utána újból célba veszi a 4680-4720 sávot.
Ha a 4700-át megböki, akkor (akárcsak ideiglenesen is), átvágtat rajta.
Ez az én véleményem ....
Egy kis részletet bemásolok ide az MTI jelentéséből:
Forrás: MTI
2014.01.10. 19:21:47
Budapest, 2014. január 10., péntek (MTI) - A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 115,42 pontos, 0,61 százalékos emelkedéssel, 19 101,72 ponton zárt pénteken.
A részvénypiac forgalma 10,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
Králik István, a KBC Securities üzletkötője kiemelte, hogy a BUX-indexet a befektetési alapkezelők év eleji vásárlásai mozgatták.
Az OTP és a Richter papírjai azért emelkedtek, mert a befektetési alapok Magyarországra allokáltak némi tőkét, és leginkább ezt a két papírt favorizálták. Mindkét esetben külföldi érdeklődés mutatkozott - tette hozzá.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.