Akkor még volt néhány bankom, így más cégeket vásároltam bankok helyett, akkor vettem Microsoftot (158-ért), Qualcomm-ot (79-ért) és Berkshire-t (178-ért). Ezeket azóta is tartom, és nem is áll szándékomban eladni őket.
Csaknem 😂 mindegy ki mit mond ahogy a 10 alá benéz elkezdem venni valami biztos lesz belőle, nem hiszem ennyit tud jelenleg egy szaros OTP erősebb mint a rafi! Vagy bejön vagy nem de az biztos !🤣
A tőzsde szeret abba az irányba menni, ami a legjobban fáj a legtöbbeknek. Az utóbbi évek véget nem érő bull piaca boldog boldogtalant a tőzsdére csalt, mert itt könnyen gyorsan lehet pénzt csinálni(vagy legalábbis elhitette ezt a tőzsde). Ez úgy tűnik, hogy lassan véget ér, és aki nincs felkészülve a mostani változásokra, az csúnyán meg fogja égetni magát(vagy már meg is égett). . Már tavaly év vége felé lehetett látni, hogy megindul a világban az infláció, és nem egy rövid távú folyamat lesz, tehát a FED előbb utóbb lépni fog, és ki fogja szívni a felesleges pénzt a piacokról. Persze az orosz-ukrán háborút nem látta előre senki, de az úgymond csak olaj volt a tűzre. A bankok mindig sokkal sérülékenyebbek egy normál vállalathoz képest, a nagyon magas tőkeáttételük miatt, ezért én az utóbbi években az összes bankpapírtól megváltam, és úgy voltam vele, hogy bankot csak vérzivataros időben fogok venni, amikor recesszió van, és mindenki világ végét kiállt. Márciusban már vettem egy kevés OTP-t, amikor benézett 10k alá, jelenleg inkább csak figyelek, és kivárok.
Ilyenkor szerintem nem számit a diszkontár.Könnyű most lefele tolni,shortrészvény jelenleg.Én is folyamatosan figyelem a beszállót,olcsónak tünik de nem vásárolok még.Az aljvadászat kockázatos vállalkozás:) Mindenesetre biztosan fogok venni valahol nem számit ha bukom majd a beszállón nekem hosszútáv a cél ezzel a részvénnyel.És ugye 30 a kiszálló,az ital és a nyaralás miatt:))) De lehet hogy pár évig nem iszom....
Ne hagyjátok ki a képből az általános negatív piaci hangulatot se, amiatt se igen tud emelkedni. Nekem a nagy amcsi cégeim, mint amazon, msft, google, intel is folyamatosan esegetnek, pedig ezeknél tuti hogy erősen támasztja az esést a részvényvisszavásárlás. De ha megnézitek a legnagyobb amcsi bankok árfolyamát, azok is lefele csorognak.
igen nekem is ez a furcsa, amikor emelkedne akkor is napon belül visszaverik állandóan valami nem stimmel itt az tuti amikor meg esni kell, akkor meg zuhan mint a kő élen jár az esésben és hátul kullog az emelkedésben
Raiffeisen Bank International részvényesek